Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie w Full Control  z pistoletem G 145 Q FC  masz regulację mocy? Co najwyżej masz regulację szerokości strumienia wody 😉   

Dopiero w myjce Full conrol PLUS masz pistolet G 180 Q i tam na nim masz klawisze  + i -  które umożliwiają regulację ciśnienia zaworem w myjce (łączą się poprzez WIFI)  ... za to znów lanca nie posiada regulacji szerokości strumienia wody 😉 

Opublikowano

Mi na tej regulacji w ogóle nie zależy,tak zapytałem bo nawet nie wiem gdzie przy myciu auta to można by wykorzystać..O mocy myślałem czyli o podawanym ciśnieniu i w opisie tam jest coś takiego " Karcher zadbał o trzy poziomy ciśnienia spryskującego pozwalającego łatwo go dopasować do czyszczonej powierzchni. Wskaźnik na pistolecie wskazuje aktualny poziom ciśnienia "

Ta myjka podoba mi się przez fajnie zwijany wąż i sposób chowania lancy.

Opublikowano

@inmar W  K5 ciśnienie rzędu 140 bar i wydatek wody ok 500 l/h jakiegoś szału nie robią. Po jakimś czasie będziesz szukał coś mocniejszego. 

Jeśli chodzi o "regulację" ciśnienia to jak by ona w tej myjce nie wyglądała to tylko można ją zmniejszyć bo pewnie mył będziesz na jej maksymalnych parametrach 🙂

Opublikowano

Nie zgodzę się totalnie. Mam myjke z taką regulacja i jest to bardzo użyteczne. Gdy chce nalac wody do wiaderka nie chlapać na siebie. Kiedy mam tylko kawałek do splukania a nie cały element. Kiedy moc jest za duża a widzę że nie jest taka potrzeba. Używałem tego za każdym razem i mega ułatwia pracę. Moja myjka to nilfisk c135 🙂

Opublikowano

Tutaj przyznaję rację.

Często przed myciem auta z zewnątrz. Zaczynam od progów, wnęk drzwi i bagażnika, oraz drzwi od środka. Spryskuje początkowo myjką, aby pozbyć się piasku i przy obecnej pogodzie soli. 

Niestety nawet przy 120 barach ciśnienie jest na tyle duże że sporo wody się rozchlapuje i często trzeba przecierać fotele, czy plastiki fibrą. Tutaj zmniejszenie ciśnienia bardzo by się przydało.

1 godzinę temu, zainak napisał:

@inmar W  K5 ciśnienie rzędu 140 bar i wydatek wody ok 500 l/h jakiegoś szału nie robią. Po jakimś czasie będziesz szukał coś mocniejszego.

Na cholerę mu większe ciśnienie?
Ciężarówek i autobusów myć nie będzie. Do podstawowego mycia auta w zupełności wystarcza, jeśli trzyma deklarowaną wartość 140 bar.

Za duże ciśnienie to też nie jest bezpieczna opcja. Później będzie zbierał emblematy z podwórka 🙂

Opublikowano

Jakiś czas temu kupiłem myjkę Kranzle 1152TST, dokupiłem do niej pistolet PA na szybko złącze, dodatkowo dysze od chińczyka oraz kilka przejściówek i olej 🙂 
Tak to teraz wygląda 🙂 Efekt jest super, aż che się myć autko 🙂 

53413543_2195018477381644_1832325059557982208_n.jpg

53536652_2087293344903642_5616770591177572352_n.jpg

54433527_623834154722801_8084797866205249536_n.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, Karbo napisał:

Mam myjke z taką regulacja i jest to bardzo użyteczne.

Masz karchera w wersji full control plus? Jeśli nie , to kręcenie lancą nie ma nic wspólnego z regulacją mocy myjki , bo silnik kręci się cały czas tak samo, pompa myjki produkuje ciągle tyle samo ciśnienia i tyle samo wody jest wypluwana ... ot zwiększasz  otwór przez jaki  musi przecisnąć się woda i  stąd strumień wody jest słabszy . Coś w stylu lania wody z gołego węża i ściskanie jego końcówki 😉

Opublikowano

@powalla mam nilfisk c135 xtreme bodajże 🙂 i niestety rozczaruje Cię, ale silnik jak i pompka w zależności od nadania mu mocy poprzez przycisk zmieniają swoje obroty i leci stosunkowo uzależniona od tego ilość wody 🙂

Opublikowano

Co masz nie rozczarować? Masz ten sam system regulacji co  ma Karcher, a mi chodziło o niby regulację "ciśnienia" kręcąc lancą w myjkach bez tych cudów po wifi 😉

Opublikowano

Nie wiem czy zauważyliście ale coraz częściej (zwłaszcza na filmach z USA) pojawia się dysza bezpośrednio na pistolecie od myjki. Fajna opcja moim zdaniem . Korzysta ktoś?

Opublikowano

Jak kolega "antek1987" kilka postów wyżej, fajna opcja.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To moze byc wygodne w ciasnym garazu i jeszczcze przy splukiwaniu lecz przy myciu czyli usuwaniu aktywej piany  i trzymaniu dyszy 10 cm od lakieru to chyba nie ma szans na pozostaniu suchym 😉 

Opublikowano
4 minuty temu, powalla napisał:

To moze byc wygodne w ciasnym garazu i jeszczcze przy splukiwaniu lecz przy myciu czyli usuwaniu aktywej piany  i trzymaniu dyszy 10 cm od lakieru to chyba nie ma szans na pozostaniu suchym 😉 

Właśnie nie ma problemów z myciem i nie trzymam dyszy 10cm od lakieru. Jest dużo lżejszy pistolet i jak chcesz podpiąć pianownicę zdejmujesz dyszę i wpinasz pianownicę. Bardzo wygodna opcja. Też się obawiałem o to że będę mokry ale tak nie jest. Polecam 🙂 

Opublikowano

ja z Aliexpres zamówiłem 🙂 a potrzebne złączki/przejściówki od techkar 🙂

Opublikowano
1 godzinę temu, antek1987 napisał:

nie trzymam dyszy 10cm od lakieru.

Czyli raz tak przytrzymaj i zobaczysz co znaczy "mycie ciśnieniowe" , a nie lanie wody 😉

Opublikowano

Ja jeszcze podrążę temat bo jak to jest,że K5 Fuul jeden ma bęben do zwijania a drugi uchwyt ?