inmar Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 W myjce https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-karcher-k5-full-pianownica-xxxl-7180208466
powalla Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Gdzie w Full Control z pistoletem G 145 Q FC masz regulację mocy? Co najwyżej masz regulację szerokości strumienia wody Dopiero w myjce Full conrol PLUS masz pistolet G 180 Q i tam na nim masz klawisze + i - które umożliwiają regulację ciśnienia zaworem w myjce (łączą się poprzez WIFI) ... za to znów lanca nie posiada regulacji szerokości strumienia wody
inmar Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Mi na tej regulacji w ogóle nie zależy,tak zapytałem bo nawet nie wiem gdzie przy myciu auta to można by wykorzystać..O mocy myślałem czyli o podawanym ciśnieniu i w opisie tam jest coś takiego " Karcher zadbał o trzy poziomy ciśnienia spryskującego pozwalającego łatwo go dopasować do czyszczonej powierzchni. Wskaźnik na pistolecie wskazuje aktualny poziom ciśnienia " Ta myjka podoba mi się przez fajnie zwijany wąż i sposób chowania lancy.
zainak Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 @inmar W K5 ciśnienie rzędu 140 bar i wydatek wody ok 500 l/h jakiegoś szału nie robią. Po jakimś czasie będziesz szukał coś mocniejszego. Jeśli chodzi o "regulację" ciśnienia to jak by ona w tej myjce nie wyglądała to tylko można ją zmniejszyć bo pewnie mył będziesz na jej maksymalnych parametrach
Karbo Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Nie zgodzę się totalnie. Mam myjke z taką regulacja i jest to bardzo użyteczne. Gdy chce nalac wody do wiaderka nie chlapać na siebie. Kiedy mam tylko kawałek do splukania a nie cały element. Kiedy moc jest za duża a widzę że nie jest taka potrzeba. Używałem tego za każdym razem i mega ułatwia pracę. Moja myjka to nilfisk c135
MyaS Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Tutaj przyznaję rację. Często przed myciem auta z zewnątrz. Zaczynam od progów, wnęk drzwi i bagażnika, oraz drzwi od środka. Spryskuje początkowo myjką, aby pozbyć się piasku i przy obecnej pogodzie soli. Niestety nawet przy 120 barach ciśnienie jest na tyle duże że sporo wody się rozchlapuje i często trzeba przecierać fotele, czy plastiki fibrą. Tutaj zmniejszenie ciśnienia bardzo by się przydało. 1 godzinę temu, zainak napisał: @inmar W K5 ciśnienie rzędu 140 bar i wydatek wody ok 500 l/h jakiegoś szału nie robią. Po jakimś czasie będziesz szukał coś mocniejszego. Na cholerę mu większe ciśnienie? Ciężarówek i autobusów myć nie będzie. Do podstawowego mycia auta w zupełności wystarcza, jeśli trzyma deklarowaną wartość 140 bar. Za duże ciśnienie to też nie jest bezpieczna opcja. Później będzie zbierał emblematy z podwórka
antek1987 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Jakiś czas temu kupiłem myjkę Kranzle 1152TST, dokupiłem do niej pistolet PA na szybko złącze, dodatkowo dysze od chińczyka oraz kilka przejściówek i olej Tak to teraz wygląda Efekt jest super, aż che się myć autko 1
powalla Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 3 godziny temu, Karbo napisał: Mam myjke z taką regulacja i jest to bardzo użyteczne. Masz karchera w wersji full control plus? Jeśli nie , to kręcenie lancą nie ma nic wspólnego z regulacją mocy myjki , bo silnik kręci się cały czas tak samo, pompa myjki produkuje ciągle tyle samo ciśnienia i tyle samo wody jest wypluwana ... ot zwiększasz otwór przez jaki musi przecisnąć się woda i stąd strumień wody jest słabszy . Coś w stylu lania wody z gołego węża i ściskanie jego końcówki
Karbo Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 @powalla mam nilfisk c135 xtreme bodajże i niestety rozczaruje Cię, ale silnik jak i pompka w zależności od nadania mu mocy poprzez przycisk zmieniają swoje obroty i leci stosunkowo uzależniona od tego ilość wody
powalla Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2019 Co masz nie rozczarować? Masz ten sam system regulacji co ma Karcher, a mi chodziło o niby regulację "ciśnienia" kręcąc lancą w myjkach bez tych cudów po wifi
PROPER Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Nie wiem czy zauważyliście ale coraz częściej (zwłaszcza na filmach z USA) pojawia się dysza bezpośrednio na pistolecie od myjki. Fajna opcja moim zdaniem . Korzysta ktoś?
#kris Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Jak kolega "antek1987" kilka postów wyżej, fajna opcja.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
powalla Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 To moze byc wygodne w ciasnym garazu i jeszczcze przy splukiwaniu lecz przy myciu czyli usuwaniu aktywej piany i trzymaniu dyszy 10 cm od lakieru to chyba nie ma szans na pozostaniu suchym
D@ViD Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 @PROPER chodzi Ci o takie coś? Dopiero co przyszło czekam na poprawę pogody aby sprawdzić
antek1987 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 4 minuty temu, powalla napisał: To moze byc wygodne w ciasnym garazu i jeszczcze przy splukiwaniu lecz przy myciu czyli usuwaniu aktywej piany i trzymaniu dyszy 10 cm od lakieru to chyba nie ma szans na pozostaniu suchym Właśnie nie ma problemów z myciem i nie trzymam dyszy 10cm od lakieru. Jest dużo lżejszy pistolet i jak chcesz podpiąć pianownicę zdejmujesz dyszę i wpinasz pianownicę. Bardzo wygodna opcja. Też się obawiałem o to że będę mokry ale tak nie jest. Polecam
PROPER Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 @david2888 Tak to to. Zamawiacie w techkar czy chiny? Ja potrzebuję do Karchera HD
D@ViD Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 ja z Aliexpres zamówiłem a potrzebne złączki/przejściówki od techkar
powalla Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 1 godzinę temu, antek1987 napisał: nie trzymam dyszy 10cm od lakieru. Czyli raz tak przytrzymaj i zobaczysz co znaczy "mycie ciśnieniowe" , a nie lanie wody
zainak Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Podjazd do garażu na kolanach będziecie myć ?
patryk201031 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Panowie przymierzam się do zakupu myjki i tu pytanie co jest godne polecenia do kwoty 700 zł? Myślałem nad Karcher k3 dobry wybór?
powalla Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 K3? Doloz 199 i kup K5 w obi lub nawet parksida za 399zl i bedzie lepiej jak K3.
inmar Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Ja jeszcze podrążę temat bo jak to jest,że K5 Fuul jeden ma bęben do zwijania a drugi uchwyt ?
peciu Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Przy takiej myjce żadna chemia niepotrzebna https://www.wykop.pl/link/4630281/czyszczenie-samochodu-myjka-cisnieniowa-o-mocy-3000-bar/
Rekomendowane odpowiedzi