Dystrybutor marolex.pl Opublikowano 18 Czerwca 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 W dniu 17.06.2020 o 12:29, tryhp3 napisał: @marolex.pl w instrukcji pisze, żeby po użyciu rozebrać i wypłukać, co jest dosyć czasochłonne. Ale domyślam, że większość co najwyżej płuka butelkę i uruchamia opryskiwacz na czystej wodzie, żeby przepłukało środek. Opryskiwacz należy czyścić oraz konserwować, aby agresywne środki chemiczne nie uszkodziły uszczelek. Dokładnie tak jak jest opisane w instrukcji, warto też zwrócić uwagę na wkładkę pieniącą, czy nie jest zabrudzona- nie znajdują się w niej np ziarenka piachu, ponieważ może to skutkować nieprawidłowym spienianiem piany
Gold_Car Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Poza tym komplet uszczelek do kwazara venus i buteleczki oleju silikonowego kosztuje 15.50 zł kupowałem ostatnio. A przepłukanie nie trwa tak długo bez przesady . nie trzeba rozbierać go na części pierwsze i myć pędzlem , wystarczy poluzować wszystko zalać go czystą wodą i ... Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
edek86 Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2020 witam, mam pistolet do konserwacji podwozia z Bolla z wężykiem do konserwacji profili zamkniętych. Coś takiego: Można do tego pistoletu dokupić wężyk z dyszą zraszającą lub samą dysze?
kepa416 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Cześć odkopię temat. Poszukuje możliwe najtańszej pianownicy ręcznej. Czegoś kompaktowego. Użycie tylko pre wash nadkola felgi i dolne partie auta. Jaki koszt mnie czeka żeby zrobić zakupu? Sprzęt raczej używany kilka razy w roku sezon zimowy na bezdotyku plus latem odszczurzenie
Strus Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Pytasz o pianownicę w wątku o opryskiwaczach. czyli co jest Ci potrzebne ?
kepa416 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 No dobra źle się wyraziłem. Pianownica to do myjki ciśnieniowej. Wychodzi na to że ja szukam opryskiwacza.
Strus Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 Jak chcesz na lata to Kwazar czerwony. Jak o rok krócej to spokojnie k2 Masner
kepa416 Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 KWAZAR VERNUS SUPER 360° PRO+ HD ACID to jest czerwony?
Sodol Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Opryskiwacz od K2 @Strus z tego co kojarzę uzywasz takiego do prewashu. Ja mam taki sam zamiar a jeśli robi robotę to nie chce dopłacać do droższych markowych opryskiwaczy. Używane będzie okazjonalnie głownie w zimę. Polecasz? Czy dać sobie spokój i dołożyć do czegoś lepszego? Z góry dzięki. PS. Jaką masz pojemność?
Strus Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Mam go od jakiś 2 lat. Dalej działa także chyba mogę polecić. PS 2 litry jest optymalnie 1
rudi0018 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 W dniu 12.11.2020 o 20:14, Sodol napisał: Opryskiwacz od K2 @Strus z tego co kojarzę uzywasz takiego do prewashu. Ja mam taki sam zamiar a jeśli robi robotę to nie chce dopłacać do droższych markowych opryskiwaczy. Używane będzie okazjonalnie głownie w zimę. Polecasz? Czy dać sobie spokój i dołożyć do czegoś lepszego? Z góry dzięki. PS. Jaką masz pojemność? Potwierdzam słowa @Strus mam dwa te opryskiwacze K2 od roku czasu jeden do oprysku pre-wash, a drugi do pre-spray przy praniu, oba jak na razie działają bez zarzutu, ale na pewno też nie używam ich dzień, w dzień, tylko okazyjnie, na moje potrzeby wystarczające. Czy mogę do tego opryskiwacza kupić dysze spieniającą, czy niestety, ale muszę kupić typową pianownicę reczną? 1
vlodek2532 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 @rudi0018wejdź w wątek o pianownicach ręcznych - ostatnie 3 strony są zasrana zachwytami nad pianownicą za 25 zł - polecam. 1
Kamsyyo Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Panowie szukam opryskiwacza do używania przy pre wash na bezdotykach z SG CO. Chciałbym aby miał taką dyszę szerokokątną( nie wiem czy tak sie to nazywa). Nowicki używał chyba takiego Marolexa przy filmie z SG CO. Czy MAROLEX INDUSTRY ERGO ALKA LINE 2000 2L ma w zestawie taką dysze? Chyba że jest jakiś model większy 3 lub 5 litrowy który ma taką dysze?
Strus Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 W dniu 2.04.2020 o 10:41, Sztarkel napisał: Zastanawiałem się między nim a kwazarem vulkanem z leroya, wybrałem kwazara, ale on daje okrągłą mgiełkę Kupiłem niedawno tego Vulkan'a. Użyłem chyba 2 czy 3 razy i szukam raczej czegoś innego. Słabizna ten opryskiwacz. Litrowego wziąłem do Wax Off'a i psika to to jakby chciało a nie mogło.
Cannabinol Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2020 Panowie takie pytanie..ile razy trzeba pompować opryskiwacz 1,5 - 2l aby oblecieć cale auto sedan/kombi? Nie miałem nigdy takiego opryskiwacza
adi1509 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 8 godzin temu, Cannabinol napisał: Panowie takie pytanie..ile razy trzeba pompować opryskiwacz 1,5 - 2l aby oblecieć cale auto sedan/kombi? Nie miałem nigdy takiego opryskiwacza Mi w opryskiwaczu K2 na oblecenie całego samochodu wystarczają 2, max 3 pompowania.
Fitte Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Marolexem Industry Alkaline 2L zalanego 1,5L roztworu z szeroką dysza z zestawu bez problemu robię hatchbacka na jednym pompowaniu i jeszcze trochę zostaje także jestem w szoku :)Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
Cannabinol Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 To fajnie, dzięki Panowie. Muszę kupić jakiś opryskiwacz, który zimą będzie służył do oprysku SG CO. Latem bardzo chętnie także Deiron oraz T&G. Nie wiem co wybrać...już praktycznie byłem zdecydowane na Marolexa, ale widzę, że kwazar ma jednak lepsze opinie. Interesuje mnie pojemność 2l. Czy jednak kolosalnej różnicy między nimi nie ma?
czester Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 1 hour ago, Cannabinol said: To fajnie, dzięki Panowie. Muszę kupić jakiś opryskiwacz, który zimą będzie służył do oprysku SG CO. Latem bardzo chętnie także Deiron oraz T&G. Nie wiem co wybrać...już praktycznie byłem zdecydowane na Marolexa, ale widzę, że kwazar ma jednak lepsze opinie. Interesuje mnie pojemność 2l. Czy jednak kolosalnej różnicy między nimi nie ma? Ja korzystam jakieś 1.5 roku z Marolexa zielonego (z dyszą płaskostrumieniową) do oprysku SG CO i wszystko działa jak należy.
W1Michal Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Z kwazara jaki jest obecnie najlepszy opryskiwacz ciśnieniowy ok 2 litry ? szukam czegoś dobrego do pre washu z SG Citrus TFR. Gość z kwazara poleca Venus Super 360 Cleaning Pro
Crasher Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Mogę powiedzieć ze od a do z nie pracuje juz na zwykłych atomizerach tylko opryskiwacze. Zestaw wydaje mi sie skomponowany idealnie. Marolexa używam do oprysków gdzie potrzeba duże ilości chemi. Kwazar natomiast lepsze jak trzeba precyzyjniej
analyzator Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 a co powiecie o tych K2 za 20zł / 2l ? Kiedyś miałem, komuś oddałem, kupilem sobie właśnie kolejny. Na lajtowe rzeczy uwc czy piana bh nie powinno być problemu. Do starego lałem APC a nawet trucka i nic mu nie było.
adi1509 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 1 godzinę temu, analyzator napisał: a co powiecie o tych K2 za 20zł / 2l ? Kiedyś miałem, komuś oddałem, kupilem sobie właśnie kolejny. Na lajtowe rzeczy uwc czy piana bh nie powinno być problemu. Do starego lałem APC a nawet trucka i nic mu nie było. Od pół roku katuje, służy na firmie do oprysku ADBL TFR'a 5-10%. Spisuje się bez problemu. W takim budżecie nie miałem do niego zastrzeżeń. Jedynie co może denerwować to trochę giętka rączka oraz brak odpowietrznika.
czester Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 To ja miałem jakiegoś pecha chyba. Po paru razach, K2 przestał mi trzymać ciśnienie kiedy się go unosi z roztworem w środku (nieważne jak mocno zostanie wszystko dokręcone)
4dminwhyyyyy Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2021 Czy do oprysku sporego kombi (V70) na bezdotyku wystarczą 2 litry? Mało jest opryskiwaczy 3 litrowych https://www.obi.pl/urzadzenia-do-opryskiwania/lux-reczny-opryskiwacz-cisnieniowy-poj-2-l/p/4064226 czy taki wystarczy do SG CO, BH itp. są też marolexy - pytanie czy warto dołożyć i kupić marolexa lub białego kwazara https://www.obi.pl/urzadzenia-do-opryskiwania/marolex-opryskiwacz-cisnieniowy-master-ergo-3-l/p/2480754 https://www.obi.pl/urzadzenia-do-opryskiwania/marolex-opryskiwacz-cisnieniowy-master-ergo-2-l/p/2480747
Rekomendowane odpowiedzi