vlodek2532 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 @powalla dokup to i dokup tamto. A producenci liczą pieniążki. Tak szczerze byłem mocno związany z rynkiem "gejmingowym" i tam mi się wydawało, że sprzedawcy/producenci dymają klientów. Branża autodetailingowa jest dużo gorsza pod tym względem. Co krok producenci (często przez opłaconych guru) próbują nam uświadomić, że mamy potrzebę posiadania rzeczy o której istnieniu nie wiedzieliśmy. To tego dymanie na zbieractwie wszystkiego (patrz manufaktura wosku i ich zapachy). Trafi się ktoś kto ma taki QD ale teraz wyjdzie w nowym zapachu i też go będzie chciał mieć. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 31 Grudnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Carbon Collective Detailing Bucket Organiser vs Wiadra Work Stuff Jeśli ktoś chce wiedzieć czy pasuje do wiadra WS 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Rozglądam się za nowymi wiadrami wpadły mi w oko Work Stuff, Shiny Garage i nowość od Fireball wszystkie w podobnych pieniądzach. Mieliście styczność z tymi wiadrami + separatory, który zestaw jest najsolidniej wykonany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 16 godzin temu, Bitek napisał: Rozglądam się za nowymi wiadrami wpadły mi w oko Work Stuff, Shiny Garage i nowość od Fireball wszystkie w podobnych pieniądzach. Mieliście styczność z tymi wiadrami + separatory, który zestaw jest najsolidniej wykonany? Na pierwszy rzut oka wyglądają jak by wyszły z jednej formy. Mam z WS i jestem zadowolony. Mam też zestaw z Castoramay i separaty z ali i też jest spoko. Zależy co chcesz i co potrzebujesz i ile chcesz wydać kasy i jakiej marki Fan Boy'em, jesteś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 @V1RU$ Teraz zastanawiam się nad Work Stuff i Fireball. Fireball są trochę mniejsze, od WS, ale kupiły mnie kolorystyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 29 minut temu, Bitek napisał: @V1RU$ Teraz zastanawiam się nad Work Stuff i Fireball. Fireball są trochę mniejsze, od WS, ale kupiły mnie kolorystyką No mojej córce się spodobało to wpadające w róż. Nie wiem czy na wiosnę nie wleci do kompletu haha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 24 minuty temu, V1RU$ napisał: No mojej córce się spodobało to wpadające w róż. Nie wiem czy na wiosnę nie wleci do kompletu haha. hehe pokazał niby córce wiadro i będzie pretekst do zakupu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 21 minut temu, D@ViD napisał: hehe pokazał niby córce wiadro i będzie pretekst do zakupu Przecież ja nie gustuje w różu - hahah. Cicho tam bo się wyda, każda metoda na zakup jest dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 @V1RU$ sorry za OT ale musiałem 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 To i ja dorzucę od siebie pytanie. Kupiłem kiedyś kilka wiader w śmiesznej cenie. Firma 'noname', wiadra ogólnego przeznaczenia, pojemność 18 litrów. Średnica górna: 326 mm, dolna: 282 mm. Ich największą zaletą jest to, że są naprawdę wytrzymałe i mają dekielki, dzięki czemu w wiadrach można coś schować Z tego co widzę, to separatory są głównie w rozmiarach 260 oraz 275 mm. Czy kojarzy ktoś jakieś o nieco większej średnicy, żeby nie goniły mi po wiaderkach w podanym rozmiarze? Chętnie bym dokupił takie ustrojstwo, a niekoniecznie chce mi się bawić w klinowanie czy klejenie tego w wiaderkach Będę wdzięczny za namiary na jakieś konkretne separatory, o ile takie w ogóle istnieją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Postawiłem na wiadra z Castoramy + separatory 26cm, pasują idealnie. Pozbyłem się logo, napisów na wiadrach. Zostało dodać tylko napis mycie, płukanie i mam wiadra Full Detailingowe za niecałe 50zł. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Ja zostawiłem napisy, bardziej prestiżowo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 5 minutes ago, DZIADZIA said: Ja zostawiłem napisy, bardziej prestiżowo To wygląda na to, że ja też mam "prestiżową edycję" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 @Bitek casto ma teraz naklejki na wiadrach? Ja mam taki nadruk na niej, który nawet nitro nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 8 minut temu, KUBA46 napisał: @Bitek casto ma teraz naklejki na wiadrach? Ja mam taki nadruk na niej, który nawet nitro nie rusza. Mam takie samo wiadro, użyłem włókniny ściernej do delikatnego ruszenia tych napisów i później nitro, próbowałem z benzyną ekstrakcyjną, ale nie dawała rady. Dosłownie kilka minut roboty na wiadro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 20 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Po wielu latach udało mi się znaleźć produkt który z powodzeniem usuwa etykiety brandów i nie powoduje wymiotów po 5 minutach użytkowania Pamiętam wiele lat temu padło pytanie czym usuwać nadruki z wiader z Castoramy (bo to legendarne wiadra Detailerskie ) Znalazłem produkt który zrobił to szybko i przyjemnie: EliteDetailer Tar Ang Glue + pięknie pachnie więc nawet 10 minut w oparach nie powoduje zatrucia przewodów oddechowych Jeśli ktoś używa jeszcze wiader "budowlanych" i przeszkadzają mu te brandowane nadruki - może je sobie usunąć 2 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bitek Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 @Domel Dobra robota, nie pomyślałem by użyć Tar do usunięcia etykiet 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 @Domel Tak zniszczyć wiadro ciasto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 9 godzin temu, D@ViD napisał: @Domel Tak zniszczyć wiadro ciasto Pamiętam czasy gdzie wielu chciało mieć te wiadra czyste, białe bez nadruku A potem bang pojawił się WS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 16 godzin temu, Domel napisał: Znalazłem produkt który zrobił to szybko i przyjemnie: EliteDetailer Tar Ang Glue Sorry za offtop ale jak działa ten produkt na lakierze? Plastiku nie uszkodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 4 godziny temu, Gardor napisał: Sorry za offtop ale jak działa ten produkt na lakierze? Plastiku nie uszkodzi? Jak każdy inny tar. Bezpieczny, ale jak się postarasz, to może być fuckdup. Z każdym tarem trzeba zachować ostrożność, bo w każdym innym aucie, plastik jest inny. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda3BM Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Idą do mnie grit guardy o srednicy 26cm, jakie wiadro z castoramy polecacie? Z wymiarow wynika ze 10l bedzie najsensowniejsze (293 x 294,2 x 220,5 mm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @Mazda3BM 15L jest dobre i GG 26cm pasują idealnie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda3BM Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @kamil598 dziękuję! Już wszystko wiem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy_ziomek Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Mi udało się trafić za 100zł od Cleamtech 2 wiadra + separatory i rękawica teddy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi