Arkeolowy Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Dopiero nowe aplikatory posiadają te nacięcia. Wcześniej miałem Carpro i tego nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 15 Maja 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 26 minut temu, Arkeolowy napisał: Carpro w moich Carpro - są - ale nie uzywam szmatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 No tak w tych nowych są, bo już w dluxie i Cquartzie mam z przecięciem, ale 3-4 miesiące temu jeszcze miałem standardowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Dziwne bo mam DLuxa z hologramem 2017 i sa nacięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Teraz, grabek246 napisał: Dziwne bo mam DLuxa z hologramem 2017 i sa nacięcia Potwierdzam, mam kupionego Dluxa przeszło rok temu i tez są nacięcia. Przypadkowo jakiś czas temu na necie znalazłem filmik o nakładaniu Dluxa i tam własnie autor pokazywał patent z kartą kredytową i nacięciami, sprawdziłem i u mnie tez były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Rozglądam się za powłoką kwarcową na początek przygody z kwarcem, wybrałem sobie GYEON Q2 ONE Kit. Będzie ok? Zależy mi na podbiciu połysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Maja 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 @DaV dlaczego akurat kwarcowa ?? Ja od siebie polecam membramowa "max protect UNCR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Wybaczcie ale na pewien czas wypadłem z obiegu jeśli chodzi o nowinki Szukam po prostu trwałego zabezpieczenia a przy okazji fajnie jakby podbiło głębie koloru. Jakiś czas temu zaaplikowałem Gyeon Trim na plastiki i jestem pod mega wrażeniem temu szukam czegoś takiego na lakier. Dzięki za odpowiedz są jeszcze jakieś alternatywy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mir540t Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 37 minut temu, DaV napisał: Rozglądam się za powłoką kwarcową na początek przygody z kwarcem, wybrałem sobie GYEON Q2 ONE Kit. Będzie ok? Zależy mi na podbiciu połysku. W tej cenie nic lepszego nie kupisz. Gyeon robi bardzo dobre powłoki i proste w aplikacji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 2 godziny temu, BiałyGTi napisał: @DaV dlaczego akurat kwarcowa ?? Ja od siebie polecam membramowa "max protect UNCR Tak jeszcze apropo UNCR to nie będzie zbyt trudne w aplikacji jak na pierwszy raz? Trochę już tych buteleczek zużyłem w trakcie swojej przygody z detailingiem ale powłokami nigdy się nie bawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 7 godzin temu, Mir540t napisał: W tej cenie nic lepszego nie kupisz. Gyeon robi bardzo dobre powłoki i proste w aplikacji. Najłatwiejszy z ich stajni jest chyba CanCoat. 8 godzin temu, DaV napisał: Wybaczcie ale na pewien czas wypadłem z obiegu jeśli chodzi o nowinki Szukam po prostu trwałego zabezpieczenia a przy okazji fajnie jakby podbiło głębie koloru. Jakiś czas temu zaaplikowałem Gyeon Trim na plastiki i jestem pod mega wrażeniem temu szukam czegoś takiego na lakier. Dzięki za odpowiedz są jeszcze jakieś alternatywy ? Powłoki tanie i wybaczające lekkie błedy w aplikacji to Gyeon can coat albo Tac system moonlight. Super prostą powłoką jest też Duragloss nano glass ceramic coating. V1 ma średnie krople, ale niska cena, bdb śliskość i genialny zrzut wody zachęcają. V2 nie testowałem jeszcze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Dzięki za odpowiedz Widzę Duragloss niebardzo dostępny (albo nie umiem szukać) chyba szarpnę się na tego uncr ze względu na jego mega przyciemnianie. Zaopatrze się w mikrofibry do docierania, kupię wersję ulepszoną z wydłużonym czasem odparowywania i powinno być ok. Na spokojnie zarezerwuje sobie cały dzień, robiąc auto kawałek po kawałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 9 godzin temu, DaV napisał: Widzę Duragloss niebardzo dostępny (albo nie umiem szukać) chyba szarpnę się na tego uncr Jakby coś http://www.waxparadise.pl/produkt,Duragloss-Ceramic-Coating---Wyprzedaż,6623.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 na ile starczy 59ml tego DG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Nie mozna odpowiedziec jednoznacznie , bo jak w jednym aucie masz ogromny szklany dach a w drugim go nie ma , to zuzycie jes inne . Sama wielkosc auta ma duze znaczenie dla zuzycia. Obstawiam 4-5 aut wielkosci kompakta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 za 40zł na 4 kompakty? przy dobrym przygotowaniu ile ta powloka posiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Tylko nie myśl że to to samo co np. cp cquartz lub tac system 70% , to raczej jak tac system moonlight , a co do trwałości , to nigdy nie zdążyłem sprawdzić , bo zawsze kusiło położyć coś nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Witam, Chcę zastosować FX PROTECT VISION COATING C-12, powiedzcie proszę czy jest sens stosować wcześniej cleaner Dodo Juice Lime Prime i na to IPA lub FX PROTECT SURFACE AGENT czy po dekontaminacji wystarczy sam AGENT i na to powłoka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 W dniu 24.05.2018 o 20:51, powalla napisał: to raczej jak tac system moonlight , a co do trwałości , to nigdy nie zdążyłem sprawdzić , bo zawsze kusiło położyć coś nowego Zarówno Duragloss NGCC v1 jak i tac system Moonlight powinny posiedzieć ponad pół roku. Bez wspomagaczy, reloadów itp. To dobry wynik, u niektórych cquartz po takim czasie potrafił zjechać mimo dobrego przygotowania. Kwestia uzytkowania. Ogólnie bardzo dobre produkty. Z tym, że duragloss jest zdecydowanie bardziej śliski. Mimo brzydkich kropli ładnie zrzuca wodę. Nie testowałem samej antystatyki, ale podejrzewam, że dzięki większej śliskości będzie mniej kurzu łapał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Pany co kładli UNC-R'a. Te mikrofibry typu terry od Max Protect rzeczywiście są takie dobre do tej powłoki czy wystarczą te co mam od CarPro, Gyeona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Ja docierałem zawsze Max Protect fibrami i było wszystko git, na gyeonie mi się szybko zapychał i rozmazywał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 @Arkeolowy a ile potrzebowałeś fibr na cała akcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Kładł już ktoś Cquatrz UK Edition 3.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 8 godzin temu, grabek246 napisał: Kładł już ktoś Cquatrz UK Edition 3.0? Co chciałbyś wiedzieć ? Bardzo łatwa aplikacja przy okolo 25 stopniach, nie ma problemu z warstwowaniem, wygląda dobrze, porównał bym do Gyeon-a Mohsa, niestety topowałem glissem więc cięzko mi powiedziec jak bedzie to wygladac z trwałością i kropelkowaniu po samym CQ UK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Szkoda bo wlasnie chciałem wiedzieć jak wygląda sam cquartz. Chodzi mi o trwałość itd. Trzeba warstwować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi