Birkhof Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Polecam w pierwszej kolejności użyć wheel cleanera, a dopiero potem deirona jako 2 krok ;)Na feldze nie leżą tylko opiłki a brud, tłuszcz i sami wiecie co. Nie rozumiem tej mody ze felgi czyści sie deironem ;DWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Fredi88 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Teraz, Birkhof napisał: Polecam w pierwszej kolejności użyć wheel cleanera, a dopiero potem deirona jako 2 krok Na feldze nie leżą tylko opiłki a brud, tłuszcz i sami wiecie co. Nie rozumiem tej mody ze felgi czyści sie deironem ;D Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja również nie... felgi deironem jadę 3-4 razy w roku. Albo przy woskowaniu auta gdzie przy okazji odszczurzam karoserię, albo jak ściągam je po sezonie i dokładnie czyszczę przed leżakowaniem
Birkhof Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2018 14 minut temu, Fredi88 napisał: Ja również nie... felgi deironem jadę 3-4 razy w roku. Albo przy woskowaniu auta gdzie przy okazji odszczurzam karoserię, albo jak ściągam je po sezonie i dokładnie czyszczę przed leżakowaniem Ja po ostatnich testach zostaję na dłużej z excedee wheel cleanerem do użytku "daily". Muszę tylko potestować czy 1:10, 1:5 nie zjada SV autobahn, bo do niego wróciłem znów 1
menior Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Przy okazji odnowy 12 letnich felg,sprobowalem ekonomicznego deironizra od RRC Wheel gel,i przyznam ze w tej cenie robi robote,podoba mi sie tez lekko zelowa konsystencja wstawilbym pare fotek ale jak zwykle….blad w przetwarzaniu pliku
paperson Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 @menior sprawdź ich rozdzielczość. Najdłuższy bok ma mieć 1280 pikseli. 1
Michał126 Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 Kupiłem wczoraj deironizer nieco zapomnianej na forum firmy Cartec i mam nowego faworyta. Nieco go przelałem, czyszcząc obustronnie alufelgi, które mam zamiar zabezpieczyć Dluxem. Konsystencja gęstej cieczy (nie żelu), zapach zupełnie niedeironizerowy - jagodowy. Efekt krwawienia szybki, dość obfity, skuteczność bez zarzutu. Cena 40 zł/litr akceptowalna. Dotąd używałem: Tugi, Sonaxa Xtreme, Rotona, Soft99, Tenzi Detailer i Funky Witch. Ten jest najlepszy, poprzednim faworytem był Sonax.
onimusha Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2018 Tuga, adbl vampire liquid, alu red eco shine. Moim faworytem z tych trzech jest tuga, efekty usuwania dla wszystkich trzech moim zdaniem są jednakowe, lecz najmniej uporczywy zapach z trzech przeze mnie przetestowanych preparatów ma tuga. To na co warto zwrócić uwagę przy myciu felg to to, aby najpierw spryskać felgi rozcieńczonym apc, a dopiero wtedy deironizować.
Moderator Domel Opublikowano 14 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 Kto używa w 2019 ??
Birkhof Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 Kto używa w 2019 ?? Niejedno studio
PiterG Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2019 @Domel uzywalem kilka razy w tym roku @Birkhof milo bylo Cie dzisiaj poznac osobisicie. Za tydzien widzimy sie ponownie.Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Panowie, coś taniego i sensownego do deironizacji lakieru. Odpadają żelowce typu Roton Pro, ADBL Vamire Light czy nawet Tenzi Krwawa felga. Mam 3 auta do zrobienia a zostały mi tylko właśnie wspominane żelowce pod ręką Tego od RRC ktoś sprawdzał ?
MMCzysci Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Czemu odpadają? Nie nadają się do tego?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
KUBA46 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 3 minuty temu, Strus napisał: Panowie, coś taniego i sensownego do deironizacji lakieru. Odpadają żelowce typu Roton Pro, ADBL Vamire Light czy nawet Tenzi Krwawa felga. Mam 3 auta do zrobienia a zostały mi tylko właśnie wspominane żelowce pod ręką Tego od RRC ktoś sprawdzał ? Spróbuj Fireballa Można go rozcieńczać wtedy wychodzi bardzo ekonomicznie.
Strus Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 1 minutę temu, MMCzysci napisał: Czemu odpadają? Nie nadają się do tego? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Tak, nie nadają się z uwagi na konsystencję i problemy z atomizerami które sobie zwyczajnie nie radzą z tak gęstymi produktami. Zamiast rozpylać preparat w miarę równomiernie i cienko to walą glutami punktowo
MMCzysci Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Szczerze Mówiąc, używam VL do felg i w sumie nie mam jakichś obiekcji co do aplikacji.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 @StrusJak dla mnie RRC+ z tanich, ewentualnie EcoShine AluRed o ile dobrze pamietam
Gesiu_15 Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 @Strus VL kup bańkę 5l i wychodzi tanio
Moderator BiałyGTi Opublikowano 20 Września 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 D-tox z SG 1
Strus Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 Godzinę temu, rygryss napisał: RRC+ z tanich 40zł za litr to już tak tanio jest. Tugę można taniej kupić. Tyle samo kosztuje litr ADBL VLiquid Piranhia z GS mam lokalnie za 30zł litr. Da radę do lakieru ?
DZIADZIA Opublikowano 20 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2019 11 minut temu, Strus napisał: 40zł za litr to już tak tanio jest No tak, zobacz sobie filmik o EcoShine, niedoceniany deiron, a moim zdaniem robi mega robotę
Sebalbn Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2019 18 godzin temu, rygryss napisał: No tak, zobacz sobie filmik o EcoShine, niedoceniany deiron, a moim zdaniem robi mega robotę Zgodzę sie z Tobą, przelałem litr tego produktu i niczym nie ustępował zielonej Tudze. A cena dużo niższa. Ale jednak najmocniejszym deironem jakiego używałem był chyba CleanTech Red DeWheel. Ale konsystencja żelowa. 1
Strus Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 No to Pirania , RRC Deironizer (ten do lakieru po 3 dyszki za litr) czy EcoShine ? Bo chyba taniej niż 3 dychy się litra sensownego nie kupi. Jeszcze od biedy rozważam zakup Krwawej felgi bo z tych gęstych jako jedyna daje się jakoś aplikować na lakier
D@ViD Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 a ProElite Red Nox ? Żelowy, ale mi bardzo ladnie ich atomizer działał
DZIADZIA Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2019 1 godzinę temu, david2888 napisał: ProElite Red Nox Glut marzenie, ale wyjątkowo canyon rozpyla go idealnie
krystian1995 Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2019 Sprawdziłem RRC WHEEL GEL + z ROTON PRO wyszedł efektowo podobnie, zapach po stronie RRC typowe jajo przy rotonie nie jest to tak wyczuwalne. Cenowo lepiej K2. 3
Rekomendowane odpowiedzi