Gilotyn@ Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Szukam maszynki DA, ale widzę że używkę kupić chyba staje się nie realne powoli więc spróbuję rotacją K2pro do tego pasty -MENZERNA FG 500 tylko na maskę, dach na reszcie UC pewnie wystarczy lakier nie zajechany mocno -Megsowe UC (mam na stanie już) -MENZERNA FG 4000 i na koniec Lakier to hondowski B92p Nighthawk Black Pearl, autko accord 04r Jakie do tego proponowali byście pady? Jest tyle opcji i wariantów że prawdę powiedziawszy im więcej się czyta tym wiekszy kocioł w głowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Proponuje pady Urbana, żółtego snake'a do korekty i czarnego, finiszingowego na Menzerne SF4000 (a nie FG jak napisałeś ) Lakier masz miękki, więc nie potrzeba twardszych padów, o futrach nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gilotyn@ Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 dokładnie SF4000 nie FG mój błąd Zgadza się lakier mięciutki, więc nie ma tutaj jakiegoś większego "cięcia" bardziej potrzeba na finał jakiś mięciutki pad tak by zakończyć korektę jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 23 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Gilotyn@, mnie równie dobrze co padami Urbana, pracuje się na 3Mach. Zielonego sobie daruj - żółty i niebieski Ci wystarczą. Co do przedniej maski to przyjrzyj się uważnie czy jest bardziej porysowana czy nie są to raczej dziury po kamieniach. Jeśli uznasz że jest taka potrzeba to mnie dobrze spisał się pomarańczowy Scholl do Menzerny 500 - wiem że to nie jest pad tnący ale i lakier Hondy nie jest specjalnie twardy Jeśli jeszcze nie kupiłeś tej 500i to polecam Scholla S3+ - jest tłuściejszy od Menzerny i łatwiej mi się z nim pracowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Panowi doradźcie proszę. Stoję przed wyborem kupna padów. Obecnie posiadam podstawowe pady od Flexi tj. biały, pomarańczowy i żółty oraz niebieski duży i mały od 3M. Na dzień dzisiejszy to z żółtego (za miękki jak na mój gust) i białego (słabo tnie) nie do końca jestem zadowolony a 3M używam do cleanera. Celuję w pady Urbana: - pro snake, square oraz podstawowe płaskie żółtą i czarną. Pasty z kórymi pracuję to stajnia Menzerna 500, 2500, 3000. Prosiłbym o ewentualne doradztwo dot. padów, jak również czy moglibyście polecić coś na hologramy? Zastanawiam się Koch Chemie Hochglanz Antihologram Politur - czy jest to dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Arturro, tak okrężnie na Twoje dylematy odpowiadając to warto mieć w swoim arsenale futro flexi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gilotyn@ Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Eryczek jeszcze nie kupiłem na razie badam grunt. Z Scholla S3+ cenna uwaga . A maska okaże się czy UC da radę, jak nie to wyciąga się inne działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zauważyłem w moim poście wyżej że napisałem o padach a chodzi mi o gąbki:) Futerko od flexi posiadam (zapomniałem napisać) duże i małe. Kupię gąbki z urbana. Zobaczę z czym będzie mi się lepiej będzie pracowało (nie ma to jak metoda prób i błędów) Mam jeszcze dwa pytanka: - jakiej gąbki użyć do KochChemie Antihologram - jakich gabek używacie do cleanera i finishu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 - jakich gabek używacie do cleanera i finishu Do Cleanera fajnie się sprawdza czarny Urban z mocowaniem M14 , gruba miękka gąbka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Co będzie leprze LAKE COUNTRY Futro polerskie Durowool 190mm czy LAKE COUNTRY Foamed Wool Buffing & Polishing Pad 190mm Bo muszę coś kupić do ostrego cięcia na dachu i na masce. A to takim ostrym cięciu gąbka FLEXIPADS 180mm Gąbka polerska żółta będzie dobra ? czy raczej: FLEXIPADS 180mm Gąbka polerska brązowa twarda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 lukas93cs, Co do futra Ci nie podpowiem, natomiast używam flexipads żółty 150 mm ( bardzo twardy) jako cutting i sprawdza się wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gusiak11 Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 flexipads żółty 150 mm ( bardzo twardy) jako cutting Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi ale wg mnie flexipady są: 1)biały- tnący 2)pomarańczowy- polerujący 3)żółty- finischowy Jeżeli chodzi o trwałość owszem trwałe polecam, pomarańczowy i żółty jeszcze za wiele nie zrobił ale biały zebrał już nie jedne ''baty'' a jeszcze naprawdę wygląda OK Dziś testowałem tnący (niebieski) pad ABW jak na razie ''5+'' tnie super a trwałość nie mam uwag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja też szukam możliwie najlepszego zestawu do hondowskiego lakieru i też do Accorda tylko poprzednia generacja. Pasty raczej menzerny, ale chce użyć tylko 2500 i 4000. Miałem już zamawiać cutting i polishing z Flexi ale tak chwalicie te z Urbana i nie wiem co zrobić. Na finisz chciałem użyć czarnego z ABW bo podobno finisz od Flexi mało delikatny. A jak finisz od Urbana? No i lepiej waflowy pad czy zwykły? Bo spotkałem się z wieloma opiniami, że szczególnie na finisz lepiej waflowy... Ten KochChemie Antihologram lepiej by się sprawdził na finisz od SF 4000? Przy okazji.. Pozdrawiam kolege Gilotyn@ z HAKP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja jednak skusiłem się na to futro: http://www.flexipads.pl/produkt/355/fut ... -flexipads Bo te o wymiarach 130mm mam i czasem to mało A jeśli chodzi o pady to Flexipads mam 180mm kolor brązowy , żółty i czarny http://www.flexipads.pl/produkty/gabki- ... 3god5CkAjA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Używał może ktoś padów MF, dedykowanych do DA, ale na rotacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Ja we wtorek będe miał kraussa da i pady z MF to dam znać co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 bienek, Ale chciałem wiedzieć jak się spisują i czy w ogóle nadają się do rotacji. Z racji ich teoretycznej delikatności jestem ciekawy jak tną, wykańczają. Może są bardzo fajne na one step... itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Mam mały problem.. na gąbce wykańczającej porobiły mi się takie stwardnienia jak by bardzo mocno zaschła pasta (jakby mikro kamyczki) i po czyszczeniu nie szło tego usunąć? czy może to być pasta po wstępnej korekcie która zaschła? siedzi bardziej w gąbce niż na wierzchu.. szczoteczką nie idzie.. w gorącej wodzie też nie pomogło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Spokojnie mam też flexa więc mogę i to przetestować http://www.autogeekonline.net/forum/new ... -pads.html tutaj używali też na flexie 14-150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 xxManiekxx, Gorąca woda + APC bienek, Będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 booohal, ja z flexi, ostrego i totalna klapa. Podobno na DA dzialaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 6 Lipca 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Podobno na DA dzialaja. Działają Na rotacji też mi totalnie nie szło, na DA całkiem sensowne efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Lake country robi pady z microfibry specjalnie na rotacje. Mają dużo grubszą gąbkę niż te na DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Dzięki Pany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxManiekxx Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 booohal dzięki jak ogarnę to dam znać czy dało radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi