Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To przeciez zapas dystrybutora - dzis jeszcze jest, a jutro moze juz go nie byc. Spojrz na meguiars.pl i meguiars.com - ScratchX1.0 nie jest juz kontynuowany i obecnie SX jest najslabszym cleanerem dostepnym w firmowej dystrybucji, tak jak pisalem powyzej.

Ps. czy stary ScratchX byl tylko do aplikacji recznej czy tez DA?

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

witam

chcę znaleźć niedrogą polerkę - proszę od razu o nie pisanie postów w stylu "kup drozsze bo lepsze", "te tanie są do d...", ponieważ jeszcze nigdy nie polerowałem i chciałbym nauczyć się tanim kosztem i metodą prób i błędów :)

chyba że znaleźliście jakieś inne oferty z Sosnowca i okolic (chciałbym odebrać ją osobiście) i zależałoby mi żeby miała walizeczke, żeby się później nie miotała po garażu, a cena do 100zł

chciałbym ja kupić jak najszybciej, dlatego też piszę tutaj, a nie w temacie "jaka polerka dla początkującego"

z góry dziękuję za pomoc :!:

Opublikowano
chciałbym ja kupić jak najszybciej, dlatego też piszę tutaj, a nie w temacie "jaka polerka dla początkującego"

A powinieneś to właśnie tam napisać, ale najpierw wypadałoby go przeczytać jak i również przejrzeć forum. Jest kilka propozycji, jak Ty coś znajdziesz, czego tutaj nie ma, to w tamtym wątku możesz o to zapytać ;)

Opublikowano

zostawiłem auto dzisiaj w nocy po polerowaniu zieloną gąbką i zieloną pastą. Oczyściłem to co się napruszyło mikrofibrą. Dzisiaj wieczorem robię pozostałe etapy. Auto stoi w hali, nie jest brudna ale też nie sterylna. Czy powinienem jakoś auto przygotować przed pomarańczową gąbką ??

Opublikowano

Ja sie nie znam ale... usunalbym ew kurz i inne syfki fibra, delikatnie oczywiscie, kazdy syf pod polerka narobi Ci duzych szkod. Ale moze poczekaj jeszcze co doswiadczeniu uztkownicy odpisza ;)

Opublikowano
Czy powinienem jakoś auto przygotować przed pomarańczową gąbką ??

Pomarańczową tą płaską 3M co wrzuciłeś na fotce w Twój Arsenał ? Z tego co pamiętam to pomarańczowa i zielona to praktycznie to samo więc jeżeli zrobiłeś już auto zieloną to teraz raczej użyłbym czarnej/żółtej 3M z żółtym korkiem.

Opublikowano
Szukam dobrej pomki nożnej do opon, która nie złoży się przy 2 pompowaniu oraz dobrego/dokładnego ciśnieniomierza do opon. Co sprawdzonego polecacie?

ja bym zaryzykował firmową pompkę rowerową, taką stojącą. łatwiej kupić dobrą rowerową niż samochodową, a i ciśnieniomierz ma dobry:) proponuje park tool lub sks.

ewentualnie yato YT-7350 wygląda dosyć solidnie;) ale ja wybrałbym rowerowa:D

Opublikowano
A używał ktoś może kompresora podłączanego do zapalniczki?

tak, wolę pompkę. pół godziny na koło tym kompresorem małym, MASAKRA.

A yato jest na prawdę przyzwoitej jakości, kupiłem nasadki i jestem zachwycony:) Jeśli nie masz warsztatu i nie będzie to pracować 24/7 to jest moim zdaniem idealne.

a tak przy okazji, masz szanse pierwszy raz kliknąć pomógł:DD

Opublikowano

Kuflik, potrzebuję pompki aby na bieżąco sprawdzać ciśnienie i dopompowywać. Bo wiadomo jak na stacjach działają kompresory a w serwiasach oponiarskich zawsze się krzywią i chcą 2 zł za pompowanie. A tak na bieżąco, bez problemu/łaski sprawdzę sobie i podpomuję kiedy chcę. I nie będę się obawiał, że mam niedopompowany zapas w razie czego. Kupię ją i jeszcze ciśnieniomierz muszę kupić, aby mieć drugi niezależny pomiar!

p.s. kliknąłem;-)

Opublikowano
p.s. kliknąłem;-)

:-]:-]

no i mam pierwszy punkt;)

Wydaje mi się, że ta pompka wystarczy do tego co potrzebujesz:) Tez nad taką myślę;p ale z racji roweru to jednak kupie rowerową:P Bo co pojade na stacje to kompresora nie ma bo ktoś zaj.bał..

Opublikowano
w serwiasach oponiarskich zawsze się krzywią i chcą 2 zł za pompowanie.
:shock: Granda, w życiu bym nie zapłacił za sprawdzenie ciśnienia! To już jest chamstwo...
Opublikowano
Granda, w życiu bym nie zapłacił za sprawdzenie ciśnienia! To już jest chamstwo...

Marco, a co powiesz na to: pojechałem zmienić opony na zimówki, tylko przełożenie kół. Idę płacić, a gościu do mnie mówi: 20 zł + 2 za sprawdzenie ciśnienia i dopompowanie. Szczena mi opadła...

Opublikowano
Granda, w życiu bym nie zapłacił za sprawdzenie ciśnienia! To już jest chamstwo...

Marco, a co powiesz na to: pojechałem zmienić opony na zimówki, tylko przełożenie kół. Idę płacić, a gościu do mnie mówi: 20 zł + 2 za sprawdzenie ciśnienia i dopompowanie. Szczena mi opadła...

Zmień wulkanizacje... :/ i to szybko...

Szybkie pytanie: Wkrętarka 12V czy 14,4V. Jaka różnica?

Opublikowano

Do pracy żadna - może delikatnie rozmiarem. Inne parametry są ważne.

Po za tym to ten temat odnosi się do detailingu a nie do wszystkiego co związane z motoryzacja.

Do pytań o pompki ,wkrętarki i inne pierdy jest dział Luźne rozmowy.

Opublikowano
Czy powinienem jakoś auto przygotować przed pomarańczową gąbką ??

Pomarańczową tą płaską 3M co wrzuciłeś na fotce w Twój Arsenał ? Z tego co pamiętam to pomarańczowa i zielona to praktycznie to samo więc jeżeli zrobiłeś już auto zieloną to teraz raczej użyłbym czarnej/żółtej 3M z żółtym korkiem.

Łukasz pomarańczowa pomarszczona to taka jak żółta. Jest sporo miększa od zielonej, zupełnie inaczej się nią pracuje. Z tego co mi wiadomo żółtej 3M już nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.