kupusso Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Impulsator gdzie zamówiłeś tą glinke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 kupusso bezposrednio z Hong Kongu zamowiona. Jak przyjdzie to sie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roko Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Macie jakies sposoby na demontaz zaslepek plastikowych tak by ich nie uszkodzic jak i ich obszaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Roko, uzyc materialow podobnych to takich z jakiego sa wykonane zaslepki czyli najprosciej nie srubokretem tylko miekkim listkiem gitarowym. Jest to dobry sposob na rozbieranie wszelkich obudow plastikowych, nie zostawia zadnych sladow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gansan Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam, czym i czy wogole sie da doczyscic lakier czarny metalic (Honda Jazz) ktory posiada zacieki jakby ktos rozlal benzyne, tak jakby ultelniony lakier? Kolor niebiesko fioletowy. Wystepuje to przy klamkach (smugi w dol drzwi) lusterkach, we wglebieniu maski sciekajac na zderzak tez na zderzaku wlasnie tez fioletowo niebieskie przebarwienia. Szyba przednie tez posiada takie defekty. Najbardziej widoczne przy brzegach gdzie szyba jest czarna. Od czego to wogole jest? Podejrzewam ze auto stalo na dworze caly czas. Samochod pochodzi z miejscowosci oddalonej od morza ok 2 km, moze to ma znaczenie. pozdr. Gansan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Wyczyścisz to najprawdopodobniej glinką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Ostatni raz FK1000 kładłem w poprzedni czwartek, chciałbym położyć kolejna warstwę, ale mam na to czas dopiero w sobote. Czy mogę położyć 4 warstwę tego sealenta po półtora tygodniowej przerwie ? Czy dobrze zwiąże się z poprzednią warstwą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 czy ktos zna jakis zapach/Odświeżacz/neutralizator, ktory ma zapach jak PB NL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 NL ma w sobie nutę wiśni i marcepanu (na mój nos) Ja w zestawie z powyższym używam zapachu Cherry od PB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Poorboys PP - nakladać jeden element i polerować mikrofibrą czy mozna to zostawić na lakierze jakiś czas? - w sensie ze zrobic całe auto i wtedy polerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 PB PP jest delikatnie ścierny. Powinieneś go wypracować a nie nakładać jak wosk. Mikrofibrą wycierasz tylko to co zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 PB PP jest absolutnie nie scierny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 PB PP jest absolutnie nie scierny! jest ścierny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 jest ścierny. Z informacji na butelce http://www.poorboysworld.com/professional-polish.htm jak i z praktyki wynika cos odwrotnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 A na jakim lakierze sprawdzałeś? Bo jeśli na warstwie bezbarwnego, to nawet FC+ nie zostawi śladów na apliaktorze czy gąbce polerskiej. Jutro wkleję zdjęcie aplikatora po przejechaniu na czerwonym akrylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Jesli lakier byl mocno utleniony to duzo nie potrzeba by zabarwic aplikator ale z drugiej strony nie liczyl bym ze PB PP wypoleruje rysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Daleki jestem od tego żeby twierdzić że PP wpoleruje rysy To po prostu lekkościerny cleaner. Test zrobię w takim razie na felcu drzwi. Tam lakier jest najmniej narażony na utlenienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 wypłowiały akryl zabarwił aplikator podczas używania black hole, więc naprawdę niewiele potrzeba;) a co do pp to pracowałem prawie do "zniknięcia" i też nie zauważyłem żeby był ścierny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 też mi sie wydaje że PP nie jest ścierny.. ale mam pytanie czy może ktoś stosował PB PP i DJ LP (podobno ścierny) i może je jakoś porównać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tery Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 PB PP trzeba wypracować, tzn. jeździć aplikatorem dotąd aż zniknie? Ja nałożyłem, paroma kolistymi ruchami wtarłem, odczekałem chwilke i zacząłem mocno polerować mikrofibrą. Dobrze czy źle zrobiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 PP Poorboys'a jest ścierny. Ale naprawdę minimalnie. Większość osób na tym forum tego nie zauważy, ponieważ posiada auta z warstwą lakieru bezbarwnego, ja natomiast mam Oplowski akryl i działając aplikatorem widać lekkie zabarwienie. Choć na lakierze z klarem w sumie też będzie widać, że ten środek jest ścierny. Warunek to ciemny i mocno zmatowiony lakier. Po kilku mocniejszych przejazdach aplikatorem widać, że powierzchnia nabiera koloru (oczywiście rys tym się usunąć nie da). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 17 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 i DJ LP (podobno ścierny) Nie podobno, na żółtej gąbce 3M można usunąć bez problemu conieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 dzisiaj zrobiłem tym PB PP i powiem, że delikatnie jest ścierny... miałem w takim jednym miejscu lekko zmatowione, bo na paluchu miałem klej i kiedys sobie przez przypadek pocierając jakaś kropke zmatowiłem to miejsce i po PB PP delikatnie zeszło to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Ostatni raz FK1000 kładłem w poprzedni czwartek, chciałbym położyć kolejna warstwę, ale mam na to czas dopiero w sobote. Czy mogę położyć 4 warstwę tego sealenta po półtora tygodniowej przerwie ? Czy dobrze zwiąże się z poprzednią warstwą ? Czy to jest tak, że im więcej warstw tym lepiej czy po przekroczeniu którejś warstwy nie ma juz różnicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 17 Listopada 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Adm, Moim zdaniem 4 warstwy nie mają sensu , 2 są wystarczające, lepiej po 2 miesiącach nawoskuj ponownie i masz znowu problem z głowy na jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi