malkolm Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Na polerkę raczej się nie zdecyduje gdyż sam takiej nie posiadam ale możesz auto przetrzeć delikatnie sam ręcznie, trochę roboty ale na pewno będzie o wiele lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Kita, odpal sobie lampę halogenową, skieruj na lakier i zweryfikuj pogląd na potrzebę polerowania;) zawsze można się upewnić, że jest to niepotrzebne, a już swóch moich kolegów zmieniło zdanie po takim małym teście;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Doskonale zdaje sobie z tego sprawę ze jak zrobię taki test to uznam ze polerka jest niezbędna. Ale moje pytanie było trochę inne, który z tych zestawów byście polecili do czarnej perły, a może jakiś zupełnie inny. Na polerkę pewnie tak czy inaczej przyjdzie czas ps. jak na ta chwile w grę wchodzi jedynie polerka ręczna, ogrzewany garaż jest wiec można się pomęczyć. I tu kolejne pytanie. Jaki środek byście dołożyli do tego zestawu w tym celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Kita, odpal sobie lampę halogenową, skieruj na lakier i zweryfikuj pogląd na potrzebę polerowania;) julian, po co ?? wystarczy ,że zatrzyma się na pierwszej lepszej stacji benzynowej .. te światła ukażą w jakiej kondycji lakier jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jakie zadanie spełnia Meguiars Professional Show Car Glaze #7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Takie samo jak DC2,jest czystą politurą służąca do odżywienia lakieru i nadania mu wet-looku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Co lepiej kupić; Cleaner Wax Paste jako Cleaner z odżywką na który wmasowany będzie wosk NXT czy Sonax Premium Class Paint Cleaner + DC 2 (może coś innego?) i potem NXT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 michallus, na pewno lepiej drugą propozycję a jaki kolor auta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 dlaczego "na pewno lepiej"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 julian, a zastanów się co byś wybrał?? sam dla siebie jeśli byś miał dwie takie propozycje do wyboru i nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 no właśnie się zastanawiam, bo mam i CleanerWax i DC2 i za tym drugim jakoś niespecjalnie przepadam. Może i racja, zestaw drugi jest skonstruowany zgodnie z filozofią etapów etc. ja lubię cleanerwax, ale w tej sytuacji nie podejmuję się doradzania. byłem ciekaw argumentacji;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Julian, opowiedz coś więcej o cleaner wax paste, bo jak sam stwierdziłeś kiedys, to jest on tutaj troszke spychany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 kupując glinkę od megsa w zestawie jest dodatek cleaner wax w płynie, nie widziałem tego w sprzedaży, może ktoś spotkał?? przydało by się coś takiego do robienia auta na szybko za pomocą polerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 malkolm, kiedys cleaner wax w plynie byl normalnie dostepny w megs.pl Teraz (niewiadomo dlaczego) maja tylko wersje w pascie. W US dostepne sa obydwie wersje. Do pracy recznej mysle, ze pasta bylaby nawet fajniejsza niz plyn. Nie wiem czy Cleaner Wax mozna nakladac DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sander Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 jest w sprzedaży osobno ale tylko jako pasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Xeper, dzięki za odpowiedz, zostało mi go jeszcze troszkę to spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 lubie ten wosk, bo możesz go stosować na surowy, ledwo wyglinkowany lakier i łącznie z myciem, po 2 godzinach pracy masz samochód, który można bez wstydu pokazać ludziom. zero problemów ze ścieraniem, a tym bardziej nakładaniem, ładnie pachnie, zostawia całkiem niezły połysk. właśnie robie test na jednym z aut w domu, będzie też cleaner wax, więc będę też mógł powiedzieć coś nt. trwałości, z tego co do tej pory obserwowałem, to koło 3 tyogodni/myć było ok, potem zjeżdzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 ja kiedyś stosowałem ten w płynie na oplu a GC na maździe, wytrzymywały podobnie, żaden z nich długodystansowcem nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 malkolm julian, może jednak się podejmiesz doradzenia ?? Trzeba brać pod uwagę, że na tego Cleaner Waxa pójdzie jeszcze wosk NXT Jak zachowuję się trwałość wosku jeżeli np nałożymy CW i na to NXT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 michallus, a masz już kosmetyki czy będziesz kupował?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Posiadam już kosmetyki. Nie mam tylko Cleanera i politury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 michallus, jeśli chodzi o megsa to radzę dokupić Swirlx i do tego DC2, te używałem i myślę że spiszą się dobrze. może warto by się też zainteresować dodo lub PB, na pewno za chwilę ktoś coś doradzi ps. ładne autko i kolorek super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Stycznia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Czytałem gdzieś że cleaner wax jest na bazie carnauby więc nakładanie na niego sealant-a troszkę mija się z celem i trwałością powłoki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 michallus, jeśli chodzi o megsa to radzę dokupić Swirlx i do tego DC2, te używałem i myślę że spiszą się dobrze. Do tego ciemnego koloru też pokusiłbym się o użycie DC2. SX oczywiście do usunięcia mikrorysek, swirlsów, hologramów itp. może warto by się też zainteresować dodo lub PB, na pewno za chwilę ktoś coś doradzi Rzeczywiście można użyć DJ LP czy PB BH. Jednak dobrym cleanerkiem był DC1 ... tzn. jest, bo osobiście mam jeszcze chyba ze 2 butelki w domu Czytałem gdzieś że cleaner wax jest na bazie carnauby więc nakładanie na niego sealant-a troszkę mija się z celem i trwałością powłoki Potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Julian,czyli to cos na zime dla poczatkujacych,gdy maja malo srodkow,malo czasu,a posiadaja zapal i cos chca zrobic z autem? Wtedy taki cleaner wax paste pomoze zlikwidowac swirlsy,troche nawilzy i zabezpieczy lakier? Dobrze mysle? A przy okazji efekt jeszcze bardziej rozpali do pracy? A jaka jest konsystencja? Mleko,czy cialo stale jak np colli 476? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi