Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Łukasz pomarańczowa pomarszczona to taka jak żółta. Jest sporo miększa od zielonej, zupełnie inaczej się nią pracuje. Z tego co mi wiadomo żółtej 3M już nie ma.

Kuba, miałem na myśli płaską pomarańczową i zieloną, a nie karbowaną ;)

Czasami mam wrażenie, że poprzez te kombinacje 3M samo miesza się w tym co jest do czego :P

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

pomarańczowa gładka jest identyczna z zieloną. pomarańczowa karbowana jest moim zdaniem twardsza od żółtej, ale nie aż tak, jak zielona/pomarańczowa gładka.

swoją drogą z tymi wariacjami na temat colour code 3M przegina, macie racje.

Opublikowano
pomarańczowa karbowana jest moim zdaniem twardsza od żółtej, ale nie aż tak, jak zielona/pomarańczowa gładka.

Wymacałem je obie i mam podobne zdanie ;)

• Administrator
Opublikowano

Macie racje, 3M przesadził z kolorami: karbowane, gładkie w tych samych kolorach.

Ciężko się o tym dyskutuje - raz, dwa dochodzi do nieporozumienia ponieważ jeden mówi o gładkiej gąbce, a drugi o karbowanej :idea:

Z tego co mi wiadomo żółtej 3M już nie ma.
Hmm, żółta? Która żółta?

Żółta karbowana 50488 ?

Żółta karbowana (50488) jest znacznie miększa od pomarańczowej karbowanej 50456 i można nadal kupić (np. tutaj lub tutaj, aczkolwiek to (prawie) to samo co czarna karbowana 09378 ;) .

Opublikowano

Jako że krótkie pytanie krótka odpowiedz to stoję oto przed takim problemem. Składam swój zestaw kosmetyków na wiosnę. Lakier to 6 letnia czarna perła z palety Hondy, ma trochę rysek, swirlow ale nie ma tego wiele. Dotychczas używałem, na poprzednim samochodzie (lakier srebrny) szamponu gold class, glaze maki Amway silicon glaze i wosku gold class. Efekt był zadowalajacy ale apetyt rosnie w miare jedzenia :)

Wiec do rzeczy, na tą chwile posiadam:

szampon gold class

glinka Megsa

detalier do poslizgu dodo

Smartwax Rimwax

Megs highgloss endurance

chce uzupełnic zestaw o :

Autoglym SRP

Poorboys black hole

Poorboys Nattys blue

oczywiście wszystkie akcesoria, aplikatory, mikrofibry itd. posiadam

i tu moje pytanie, co sądzicie o takim zestawie i czy jest sens najpierw używać SRP a potem black hole jako glaze. Czy zrezygnować z tych dwóch produktów na rzecz jednego, ale na który wtedy się zdecydować? na dw.co.uk w faq o SRP wyczytałem ze zaleca się używanie glaze jako kolejna fazę dla uzyskania lepszego efektu a black hole do czarnego wydaje się idealny, i czy warto zainteresować się jakimś sealantem przed woskiem, bo ponoć nattys blue słabo zabezpiecza.

Wszystkie propozycje i opinie mile widziane. Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.

ps. strasznie kuszą mnie kosmetyki Zaino ale nie wiem jaki zestaw z nich byłby najkorzystniejszy :) jakoś mało informacji itd.

Widze że wcale takie krótkie pytanie z tego nie wyszło ale nie chciałem zakładać od razu całego tematu :)

• Administrator
Opublikowano
Autoglym SRP

Poorboys black hole

Te dwa produkty się wykluczają.

ps. strasznie kuszą mnie kosmetyki Zaino ale nie wiem jaki zestaw z nich byłby najkorzystniejszy jakoś mało informacji itd.

Nie Ciebie jedynego ;)

Opublikowano
Te dwa produkty się wykluczają.

raczej tak, bo black hole wyciągnie wypełniacze zawarte w srp.

i czy warto zainteresować się jakimś sealantem przed woskiem, bo ponoć nattys blue słabo zabezpiecza.

możesz położyć sealant, ale musisz zainteresować się innym clenerewm i zrezygnować z black hole. wątpie, żeby sealant "lubił się" z takim podkładem.

kierunek zaino jest w tym kontekście bardzo słuszny i ciekawy, patrz choćby AIO, nietanie, ale doskonałe.

aha, jeśli Z AIO, to już bez AG SRP. lepiej jakiś swirlX, potem przemycie auta i dopiero zaino i sealant

• Administrator
Opublikowano

Jeśli chcesz użyć sealanta to sugeruje CG EZ-creme glaze,z racji tego że jest neutralny i nie działa negatywnie na sealnty,jak jest w przypadku innych glazeów i politur.

Opublikowano

powie mi ktoś co to jest za malutka polerka na tym filmiku ?? :)

[ Dodano: 18 Styczeń 2010, 00:17 ]

czas 2:40

Opublikowano
czy AG SRP jest w pojemności 1L ??

Ale u nas tylko jako prywatny import na allegro. Nie raz jeden koleżka wystawia i wychodzi tyle co normalnie 0.325L.

EDIT:

http://allegro.pl/show_user.php?uid=13631071

EDIT II : Właśnie zauważyłem ,że pojawiła się na allegro dość konkretna w ilość produktów Autoglym'a dystrybucja

http://allegro.pl/show_user.php?uid=574864

• Administrator
Opublikowano

W sumie u tego pierwszego sprzedawcy ten 1l SRP wychodzi bardzo tanio,w porównaniu do dotychczasowych ofert u nas.

Opublikowano

Rozumiem czyli jak black hole to nie SRP.

Powiedzmy ze w takim wypadku mam 3 wyjścia

1:

black hole

nattys blue

2:

SRP

Wosk np nattys blue albo jakis inny ciekawy najlepiej do czarnego lakieru

3:

Zaino AIO

Zaino Z-2 Pro

I teram pytanie co najlepiej wybrac do czarnej perly, czy może polecacie jakiś inny zestaw

• Administrator
Opublikowano
dc2

SRP i BH będa lepsze na lakier który nie był poddawany korekcie,DC2 w żaden sposób nie zmniejszy swirlów,dwa pozostałe tak.

Opublikowano

Evo, tutaj masz rację , jeśli chodzi o politurę i coś ściernego w jednym to chyba z megsa najlepiej się spisze speed glaze

Opublikowano
Kita, a co chcesz zrobić przed użyciem tych środków ?

Glinkowanie, polerka ?

Jak już pisałem, glinkowanie dokładne przed tym wszystkim. Na polerkę raczej się nie zdecyduje gdyż sam takiej nie posiadam, a boje się oddać w czyje ręce, no chyba że uznanemu specjaliście ale wolał bym uniknąć dużych kosztów. poza tym jestem zdania że lakier nie jest aż tak zniszczony żeby wymagał polerki

Opublikowano

kabul, u tego gościa właśnie zamówiłem SRP .. czekam teraz na dostawę :)

[ Dodano: 19 Styczeń 2010, 17:40 ]

Thomas nie mam pojęcia, ale nie sugeruj się niczym na tym filmiku, koleś jest patałachem, nawet źle myje ten samochód...

ja się niczym nie sugeruje :) chodziło mi tylko o model tej małej polerki :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.