grechut Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 @BiałyGTi A jak z trwałością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 @grechut u mnie w dwóch autach częściej nakładam niz znika a w autach klientów to nie wiem ile lezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 @BiałyGTi Używasz żelu czy atomizera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 25 Maja 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 @grechut przy Naturalu na aplikator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 U mnie NL leży jakieś 4-5 miesięcy na desce. Na aplikator z fibry i lecisz Ten zapach jest taki że się aż chce nakładać i nakładać. I ja osobiście nie miałem nigdy problemów z zaciekami po wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Dwa słowa o produkcie z Rosji Grass Detail Plastic to dressing do plastików wewnętrznych Cytat Środek do pielęgnacji wewnętrzych powierzchni. Plastic (PL) nadaje matowy, naturalny wygląd, chroni powierzchnię z tworzywa sztucznego od wypalenia i deformacji, ma działania antystatyczne. W 100% wchłania się. Zapach delikatny wyczuwalny ale nie przy aplikacji. Także nic nie drażni i nie przeszkadza. Tu jest neutralnie. Nakłada się bezproblemowo, jak to dressing. Konsystencja wodnista. Zostawia....... hmmm .... praktycznie nic Jest świetną propozycją dla tych którzy preferują wygląd jak z fabryki. Dressing ani nie przyciemnia, ani nie matowi powierzchni i praktycznie nie dodaje połysku. To ostatnie pojawia się u mnie w stopniu naprawdę minimalnym. Siada elegancko jakby go nie było. Na poniższych fotkach po lewej jest PB NL, ;po środku jest około 2-3 cm powierzchni wyczyszczonej i nie przykrytej niczym a po prawej Grass Detail Plastic @bravowojtek, dzięki za podrzucenie produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 9 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 @Strus to skoro nic nie daje to dla mnie produkt do niczego, 33 zł za produkt nie wnoszący nic do wyglądu? Słabo trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Być może na innych plastikach efekt jest inny. Nie można generalizować. ma być niby matowy. U mnie tego nie widać. Być może na innym plastiku jakiś tam efekt się pokaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Screen z filmu, który popełniłem w tamtym roku, a pojawi się 4 sierpnia... dwa dressingi na panelu i... oczywiście jeden to PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @Qlimaxss, wrzuć jakieś foto jak się pobawisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 @Strus Na pewno coś dodam . Ale plastiki ma nie łatwo bo mało co na górnej desce siada dobrze . Ale stestuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Potrzebuję na max matowy i mocno przyciemniający dressing bo już mam dość odbijającej się deski w szybie. Na tą chwilę używam PBNL a auto megane II. Co możecie polecić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 [mention]markis80 [/mention] Myślę, że Funky Witch Madmoiselle powinno dać radę. U mnie wygrywa z PBNL.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 @markis80 NL nigdy nie miał dawać matu Z FW Mademoiselle powinieneś być pod tym względem zadowolony. Ponoć też Gtechniq C6 Matte Dash jest fajny jak chodzi o mat, ale osobiście nie korzystałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 8 godzin temu, markis80 napisał: Potrzebuję na max matowy i mocno przyciemniający dressing Shiny Garage Interior satin dressing sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzicho_K Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 W dniu 1.07.2020 o 22:45, markis80 napisał: Potrzebuję na max matowy i mocno przyciemniający dressing bo już mam dość odbijającej się deski w szybie. Na tą chwilę używam PBNL a auto megane II. Co możecie polecić?? Mam ten sam problem w Fordzie Fokusie III. Stosowałem już różne preparaty i w zasadzie nic nie pomaga. Nawet C6 od Gtechniq'a nie likwiduje problemu. Znalazłem nietypowe rozwiązanie. Kupiłem za kilkanaście złotych na AliExpresie okulary fotochromowe i problem rozwiązałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZFR Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Dressing, który będzie dosyć trwały, nie pozostawi efektu tłustych, lepiących plastików i nie straszna mu woda, najlepiej z efektem hydrofobowym - co polecacie? Myślałem o 303 Aerospace Protectant, Gtechniq C6 Matte Dash lub Prostaff CC Gross Gold Interior Coating. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubBe Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 W dniu 1.07.2020 o 22:45, markis80 napisał: Potrzebuję na max matowy i mocno przyciemniający dressing bo już mam dość odbijającej się deski w szybie. Na tą chwilę używam PBNL a auto megane II. Co możecie polecić?? Mam ten sam problem w Megane II, o ile po stronie pasażera gdzie kokpit jest normalny FW spokojnie daje radę o tyle na oslonie liczników i wyswietlacza środkowego nie ma zadnego przyciemnienia taki kiepski plastik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Musze zweryfikować nieco to co napisałem bo zrobiłbym krzywdę świetnemu produktowi. nie wiem co poszło nie tak kiedy miałem go w ręku po raz pierwszy ale być może przygotowanie powierzchni. Korzystałem wówczas z testowego preparatu, o którym nie wiedziałem nic i być może ów preparat nie spisał się przy oczyszczaniu powierzchni. Także, ten..... No....... teges...... Detail PL jest extra. Łatwość nakładania, odparowywanie, przyjemny zapach i to czego nie byłem w stanie wychwycić wcześniej - satyna i bardzo fajne przyciemnienie. Ja zdecydowanie polecam. Ma u mnie miejsce na stałe obok NL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 @Strus - a te smugi na fragmencie pokrytym Detail PL ? To wada tworzywa, czy ten dressing ma tak nierównomierne pokrycie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Lipne i już podniszczone plastiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Plastiki Peugeota. Od lewej SG Apple Plastic Dressing // FW Modemoiselle // ADBL WOW Na tych plastikach najlepiej przyciemnił WOW, później Apple Plastic i na końcu Modemoiselle 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zostawiam ku potomności bo miałem problemy z aplikacją gtechniq mat c6. Na aplikatorze fibrowym przysychał mi, bardzo szybko punktowo oddawał produkt i trzeba było działać w kawałkach po 15 cm. Zmieniłem aplikator na zwykłe słoneczko idzie to dużo dużo lepiej. Żeby wyrównać wykończenie po pół minuty do minuty przetarcie puszystą fiberką i jest ekstra. Aplikując w ten sposób nie jest to jakaś szczególna przyjemność natomiast produkt jest nastawiony na ochronę to wybaczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vergil_PL Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Czy Koch Chemie Refresh Cockpit Care pozostawia smugi na piano black? Nadaje się do czyszczenia tego typu powierzchni? Wcześniej używałem Soft99 Wash Mist i spełniał swoje zadanie, jednak to nie jest żaden QD czy dressing, a bardziej APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 @Vergil_PL do piano black nada sie zwykły qd taki jak do lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi