Fredi88 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 32 minuty temu, rudi0018 napisał: A jeśli chodzi o QD to nadal nie znalazłem nic innego niż ten Tenzi Detailer Kokpit Mat. A co sądzicie o Nielsen Finesse jako QD, usuwa bardzo dressing i nadaje swój efekt czy bardziej go wspomaga? I jak z ciągnięciem kurzu? Bo tenzi to bardzo fajny produkt do wnętrza. Możesz jeszcze sprawdzić Detailers Magic Interior. Też się sprawdza jako qdek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Jak wypada Tenzi w porównaniu z ADBL? Nie zmywa dressingów? Jak kwestia antystatyczności?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_t11 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 @MMCzysci w moim przypadku Tenzi nie rusza FW Mademoiselle, czy wspomaga? Raczej nie, poprostu zbiera dobrze kurz i jakieś niewielkie zabrudzenia nie ingerujac w wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Czyli Tenzi jest najlepszy? Odpycha kurz? Jakiś limit częstotliwości używania QD? Można bezpiecznie przecierać nim na przykład co tydzień? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Godzinę temu, MMCzysci napisał: Czyli Tenzi jest najlepszy Nie ma czegoś takiego jak najlepszy kosmetyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Moim zdaniem Tenzi > ADBL (ja miałem tego limited z czasów kiedy jeszcze był limitowany, teraz mógł się zmienić). Podkreślam, że to moje zdanie. Oba mają jakieś swoje środki czyszczące, ciężko mi rozróżnić który jest silniejszy. Na pewno nie czyszczą jak APC, bo potrafią nie doczyścić mocno skopanych boczków drzwi. Różnica pomiędzy nimi jest taka, że ADBL czyści i zostawia "czystą" powierzchnię a Tenzi na moich plastikach daje lekkie przyciemnienie co daje efekt jakby przyciemnił to co mógł nadgryźć środek czyszczący w nim zawarty. No i tenzi (ja mam zapach Allure) zostawia świeży zapach na dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 16 godzin temu, MMCzysci napisał: Czyli Tenzi jest najlepszy? Odpycha kurz? Jakiś limit częstotliwości używania QD? Można bezpiecznie przecierać nim na przykład co tydzień? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka QD możesz aplikować kiedy jest potrzeba. To produkt do szybkich akcji i odświeżenia wnętrza lub jeśli mówimy o QDkach na zewnątrz to do odświeżania lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stpsn Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Dzisiaj zrobiłem test, bo odniosłem wrażenie, że IQD, które posiadam osłabiają mi wygląd Interior WOWa, który jest mocną satyną. Zarówno ADBL IQD jak i Tenzi Kokpit Mat perfekcyjnie czyszczą mi drzwi i robią matowy efekt ściągając przy tym cały dressing. Podobny efekt uzyskałem jak użyłem APC 1:20. Ściągają zarówno ADBL WOWa, RRC jak i PB NL. Nieważne czy użyję lżejszej/większej siły czy przetrę fibrą raz czy dziesięć to nawet jedno pociągnięcie już usuwa. Swoją drogą to nie wiem czy te plastiki w ogóle nie przyjęły tego dressingu czy jak? Poza tym generalnie robią środki to co mają robić, więc ciężko by było zrezygnować z ich używania - przecież nie będę co tydzień czyścił wnętrze APC czy jakimś gotowym cleanerem i kładł na nowo dressing, bo to jednak zabiera czas. A też nie będę na nałożony dressing kładł kolejne warstwy. Jest w ogóle jakiś IQD na rynku oprócz AF Spritz, który zarazem nie jest super drogi, w miarę wydajny i nie będzie ściągał dressingów? Czy pozostaje mi rezygnacja z dressingu i czyszczenie wyłącznie za pomocą IQD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka17ab Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 26 minut temu, oscc napisał: Dzisiaj zrobiłem test, bo odniosłem wrażenie, że IQD, które posiadam osłabiają mi wygląd Interior WOWa, który jest mocną satyną. Zarówno ADBL IQD jak i Tenzi Kokpit Mat perfekcyjnie czyszczą mi drzwi i robią matowy efekt ściągając przy tym cały dressing. Podobny efekt uzyskałem jak użyłem APC 1:20. Ściągają zarówno ADBL WOWa, RRC jak i PB NL. Nieważne czy użyję lżejszej/większej siły czy przetrę fibrą raz czy dziesięć to nawet jedno pociągnięcie już usuwa. Swoją drogą to nie wiem czy te plastiki w ogóle nie przyjęły tego dressingu czy jak? Poza tym generalnie robią środki to co mają robić, więc ciężko by było zrezygnować z ich używania - przecież nie będę co tydzień czyścił wnętrze APC czy jakimś gotowym cleanerem i kładł na nowo dressing, bo to jednak zabiera czas. A też nie będę na nałożony dressing kładł kolejne warstwy. Jest w ogóle jakiś IQD na rynku oprócz AF Spritz, który zarazem nie jest super drogi, w miarę wydajny i nie będzie ściągał dressingów? Czy pozostaje mi rezygnacja z dressingu i czyszczenie wyłącznie za pomocą IQD? Polecam Interior Quick Detailer od Shiny Garage Świetny zapach poziomki. Mi osobiście dressingu nie usunął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnolb Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Meguiars Natural Shine czy ADBL wow? A może coś innego? Kończy mi się NS i zastanawiam się czy dokupić kolejny czy coś innego przetestować, w sumie to jestem z niego zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Zobacz sobie Koch Chemie Refresh Cockpit. Robi robotę. Sporo osób też używa na szybkie akcje Koch Chemie AllroundQuickShine. Albo w tandemie oba produkty. AQS nie podjada dresingów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 15 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Zapomniany przez to forum SG Apple dressing Plastiki Peugeot Plastiki Opel Bardzo łatwa aplikacja i przyjemny zapach jabłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stpsn Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Szybkie pytanie - Koch Refresh Cockpit Care może zastąpić zestaw dressing+iqd ? Na stronach opisy się różnią i na jednej ten środek jest QD'kiem do plastików a na innej już dressingiem. Można najpierw wyszorować cały środek APC, położyć kocha i później co jakiś czas na bieżąco tylko nim pielęgnować wnętrze z kurzu? Oczywiście parę razy do roku można zrobić znowu dokładniejsze mycie za pomocą APC. Czy jednak lepiej zostać przy dedykowanym dressingu i stosować jakiś IQD na regularne odświeżanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Wydaje mi się że to dresing.W każdym razie wpadł u mnie i robi robotę plastik jest taki jak lubię półmat/satyna.Plastiko Vagowskie Skoda więc twarde chropowate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stpsn Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 3 godziny temu, jedrek1980 napisał: Wydaje mi się że to dresing.W każdym razie wpadł u mnie i robi robotę plastik jest taki jak lubię półmat/satyna.Plastiko Vagowskie Skoda więc twarde chropowate A co używasz do szybkiego odświeżenia wnętrza z kurzu tzw. szybką akcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Z Auto Finese spritz.Kocha kładłem pierwszy więc też nie wiem czy to w końcu QD czy dresing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 testuje nowe produkty i jestem pod mega wrażeniem, lewa strona FW Gentelmen, Prawa strona, produkt który testuję za ułamek kwoty FW, 4X tańszy szczegóły wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stpsn Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 6 godzin temu, jedrek1980 napisał: Z Auto Finese spritz.Kocha kładłem pierwszy więc też nie wiem czy to w końcu QD czy dresing Właśnie też chętnie bym spróbował Spritza tylko trochę cena mnie odstrasza.. 50 zł/500ml, a nie widzę go nigdzie w większych butlach, jak z jego wydajnością? Regularnie odświeżam 3 auta + czasami korzystam z QD w domu, więc takie pół litra może na długo nie wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Właśnie też chętnie bym spróbował Spritza tylko trochę cena mnie odstrasza.. 50 zł/500ml, a nie widzę go nigdzie w większych butlach, jak z jego wydajnością? Regularnie odświeżam 3 auta + czasami korzystam z QD w domu, więc takie pół litra może na długo nie wystarczyć.Sa po 5L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 17 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Jego daje się trochę jest wydajny i jak dla mnie robi dobrą robotę dodatkowo przyciemnia i daje efekt polmatu/satyny i co ważne nie ciągnie kurzu jak ADBL.Z dostępnością jest średnio właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 @jedrek1980 Jak pachnie Twój Spritz? Miałem kiedyś butelkę i pod względem właściwości jako interior qd sprawdzał mi się świetnie, powierzchnie nie ciągnęły kurzu i były bardzo przyjemne w dotyku( nie tluste). Pachniał takimi migdałami z dodatkiem czegoś czego nie potrafię określić. W każdym razie zapach nie był jakiś super, ale tez nie przeszkadzał. Po około roku jak mi się skończył kupiłem druga butelkę i on nie ma zapachu, po prostu śmierdzi potwornie, nuta podobna po poprzedniego ale dużo dużo bardziej intensywna - jak dla mnie nie do zniesienia. Przez ten straszny smród nie użyłbym go nawet do półek w piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 17 minut temu, Kopersky napisał: @jedrek1980 Jak pachnie Twój Spritz? Miałem kiedyś butelkę i pod względem właściwości jako interior qd sprawdzał mi się świetnie, powierzchnie nie ciągnęły kurzu i były bardzo przyjemne w dotyku( nie tluste). Pachniał takimi migdałami z dodatkiem czegoś czego nie potrafię określić. W każdym razie zapach nie był jakiś super, ale tez nie przeszkadzał. Po około roku jak mi się skończył kupiłem druga butelkę i on nie ma zapachu, po prostu śmierdzi potwornie, nuta podobna po poprzedniego ale dużo dużo bardziej intensywna - jak dla mnie nie do zniesienia. Przez ten straszny smród nie użyłbym go nawet do półek w piwnicy. Zapach może nie jest rewelacja jak to mój znajomy stwierdził uważaj pachnie mlekiem matki(ma akurat szkraba)Dla mnie efekt po nim bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 @jedrek1980 Hahaha no takiego porównania się nie spodziewałem. W tej mojej nowej śmierdzącej wersji właściwości produktu również są świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Na ile wystarcza Wam jedna butelka takiego cudeńka - półlitrowa? Też szukam czegoś do regularnych szybkich akcji po projekcie APC+dressing.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 @MMCzysci Mi przy ogarniania jednego auta średnio raz w tygodniu starczyła na dobre pół roku. Nie trzeba go dużo używać, wystarczy lekko zwilżona mikrofibra. Ja zawsze na początku daje z 3-4 strzały z atomizera, który daje fajną mgiełkę, a potem kiedy czuje, że jest mało dokładam po 1 strzale. Polecam spróbować Nextzett cockpit premium, teraz używam go głównie do szybkiego odkurzenia. Niestety nie wiem jaki ma wpływ na dressing bo używam go w aucie w którym nie mam dressingu i sprawdza się super, ładny zapach(cytryna/imbir), który czuć tylko podczas aplikacji. Po użyciu widać, ze plastiki są po prostu czyste, miłe w dotyku i nie przyciągają tak kurzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi