adi1509 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia Godzinę temu, blazej napisał(a): Nie lepiej klasycznego Karchera FJ6? To się do niczego nie nadaje. 1
MMCzysci Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia Potwierdzam.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
blazej Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Nawet do amatorskiego użycia raz na jakiś czas? Piana Wam nie pasuje, czy przecieka?
adi1509 Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Ciężko nazwać pianą to co z tego wylatuje, bardziej takie trochę spienione mleko. Na prawdę lepiej kupić jakiś podstawowy model Techkar'a.
przemas.p Opublikowano 30 Stycznia Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia Czy ktoś użytkuje pianownice PA z Aliexpress za ok 60 - 80zł zł? Czy jest warta zakupu, czy szmelc? Mam na myśli coś takiego: https://pl.aliexpress.com/item/1005007375317950.html https://pl.aliexpress.com/item/1005007066072510.html Zakładam że da radę . Mam między innymi pianownice Bear Force zakupioną w promce na Temu dosłownie za kilka euro i używam jej najczęściej .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
ktm950 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Ciekawe video. Albo coś poszło nie tak z rozcieńczeniem TL, albo szykuje się ciekawy gracz wśród prewashy.
SerowyCheetos Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Mógł tę bitwę zrobić na bagażniku gdzie cały tył auta był w miarę równo usyfiony. BH w tym teście miał najciężej bo został rozlany na największym brudzie
blazej Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 16 godzin temu, adi1509 napisał(a): Taki z końcówką "Bayonet" Ta z aukcji 6410838868 wejdzie do karchera K5 bez żadnych "przeróbek"? Faktycznie będzie lepsza od tego Karchera FJ6?
MMCzysci Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Zdecydowanie będzie lepsza. Pianownice Karchera są pozbawione funkcji spieniania xDWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
blazej Opublikowano Środa o 13:45 Zgłoś Opublikowano Środa o 13:45 Potwierdzam, w ub. weekend przetestowałem Techkara i jestem zadowolony. Teraz chciałem potestować różne prewashe i wpadłem na BH auto foam i touch less. Ile lać tego to pianownicy 1000 ml, żeby piana była w miarę adekwatna? Czytałem ten temat na angielskim forum, ale chciałbym poczytać opinie osób ze swojego doświadczenia. Cleantle lałem 100 ml, gdybym auto foam miał lać 550 ml, to wydaje się trochę mało ekonomiczne, a 5 aut z jednej butli nie będę robił, bo pianował będę rzadko i lubię na grubo.
BigW Opublikowano Środa o 14:03 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:03 Polecam pianownicę firmy P.A. Tak wiem, że kosztuje prawie 200 zł ale jakość wykonania top i czegokolwiek tam nie wleję pieni fantastycznie. Testowałem kilka i żadna nawet się do niej nie zbliżyła. Warto zainwestować i mieć spokój na lata.
MMCzysci Opublikowano Środa o 14:44 Zgłoś Opublikowano Środa o 14:44 @blazej, BH każe dla swojej myjki wyliczyć tzw. PIR - wtedy będzie wiadomo, ile piany wlać. Sam dostałem bańkę AF, ale jeszcze mam końcówkę Magi, więc nie liczyłem tego u siebie póki co. 550 ml to by była abstrakcja Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
przemas.p Opublikowano Środa o 19:12 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:12 Potwierdzam, w ub. weekend przetestowałem Techkara i jestem zadowolony. Teraz chciałem potestować różne prewashe i wpadłem na BH auto foam i touch less. Ile lać tego to pianownicy 1000 ml, żeby piana była w miarę adekwatna? Czytałem ten temat na angielskim forum, ale chciałbym poczytać opinie osób ze swojego doświadczenia. Cleantle lałem 100 ml, gdybym auto foam miał lać 550 ml, to wydaje się trochę mało ekonomiczne, a 5 aut z jednej butli nie będę robił, bo pianował będę rzadko i lubię na grubo.Najlepiej wylicz sobie PIR do własnej myjki i pianownicy. Ja używam w proporcjach 1:3 ale to bez wyliczania , metodą prób to błędów. Z tym że to przy starej wersji Touch-Less.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
blazej Opublikowano Środa o 21:28 Zgłoś Opublikowano Środa o 21:28 I na ile aut wystarczy Ci jedna litrowa butelka w takiej proporcji?
Mumins Opublikowano Czwartek o 05:51 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 05:51 @blazej AF to nie jest, w mojej opinii, produkt dedykowany do pianownicy. Nawet jak sobie wyliczysz PIR, to budyniu nie uzyskasz (ale domycie już tak).
blazej Opublikowano Czwartek o 07:23 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:23 A do czego, jeśli to jest piana, a pianownica do robienia piany? Na pewno mówisz o auto foam, a nie touch less? Wszystkie filmy które wczoraj oglądałem z AF były z pianownicy PA i właśnie piana była świetna.
przemas.p Opublikowano Czwartek o 07:34 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:34 @blazej prewashe od BH najlepiej sprawują się z oprysku , osobiści używam tylko Touch-Less a z Auto foam nie miałem styczności . Z Touch-Less na gęstą pianę nie masz co liczyć chyba że dorzucisz trochę piany neutralnej a YouTube to YouTube Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Saczi Opublikowano Sobota o 07:26 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:26 @blazej przecież fj6 to nie pianownica ...
analyzator Opublikowano wczoraj o 09:13 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:13 Fj6 czy oryginał pa. Af da się tak nałożyć ale nie będzie to sexi pianka. Co nie ma znaczenia innego niż optyczne bo produkt dobrze domywa i jak spływa to zostawia wilgoć/film. Działa na lakierze.
Kuba1 Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Mi bh af z myjki przy pir 4, robi takie mleko, nie przeszkadza bo domywa pięknie 1
Rekomendowane odpowiedzi