Jergiej Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zachęcony opiniami zamawiam pianownicę z Techkaru https://sklep.techkar.pl/pianownica-pa-lavor-parkside-techkar,3,3584,2528 Korzystam z piany ADBL Yeti, kupiłem także na dniu otwartym w MX Nowicki SONAX Profiline Active Foam Energy zachęcony prezentacją. Ta pierwsza na dołączonej pianownicy w sumie szybko spływała z samochodu, drugiej jeszcze nie testowałem, mam nadzieję, że na porządnej pianownicy będzie wszystko działać jak trzeba Od razu zadam pytanie żeby nie pisać później. Przy tej pianownicy pokrętło powinno być skręcone maksymalnie zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy przeciwnie?
PROPER Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Pokrętło do dozowania te małe dajesz na max na + czyli w prawo z tego co pamiętam , a obracając dyszę regulujesz strumień piany- szerokość strugi wylatującej z pianownicy.
grabek246 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2018 Używam tej piany z sonaxa i jest cudowna. Fajnie pachnie, bardzo gesta piana i dlugo lezy
Kostek88 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 23 godziny temu, PROPER napisał: Pokrętło do dozowania te małe dajesz na max na + czyli w prawo z tego co pamiętam , a obracając dyszę regulujesz strumień piany- szerokość strugi wylatującej z pianownicy. Na minus jest maks piana...
wobbjack Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 Używam tej piany z sonaxa i jest cudowna. Fajnie pachnie, bardzo gesta piana i dlugo lezyTa piana ma neutralne pH?Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 W dniu 25.06.2018 o 18:09, grabek246 napisał: Używam tej piany z sonaxa i jest cudowna. Fajnie pachnie, bardzo gesta piana i dlugo lezy podpisuje sie bo również mam również używam również polecam 51 minut temu, wobbjack napisał: Ta piana ma neutralne pH? Tak ma Naturalne pH 1
grabek246 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2018 @BiałyGTi juz odpowiedzial podpisuje się pod tym 1
paperson Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 @BiałyGTi a jak ma się do Magifoam?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 26 minut temu, paperson napisał: @BiałyGTi a jak ma się do Magifoam? Magi to trochę inna liga jeszcze lepiej domywa, dłużej siedzi na lakierze. używam jej jak mam mega brudne auto jak jest lekko przykurzone to siegam po sonaxa badz inne nie tak agresywne
Mumins Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Panowie, rozkręciłem PA, wyczyściłem filtr, skręciłem ponownie i niestety pianownica dalej nie domaga. W ogóle nie wytwarza piany, podaje praktycznie wodę z dodatkiem piany, takie mydliny. Umarła na amen? Jest jeszcze coś co mogę zrobić? Dziwna sprawa, bo upadła mi na beton, ale działała normalnie, jedynie butelka się uszkodziła (dokończyłem pracę z uszkodzoną). Szukam już każdego rozwiązania, ale przecież butelka nie ma żadnego wpływu na funkcjonowanie pianownicy. Trochę mi jej szkoda, bo zdążyłem jej użyć może 10 razy
Tomas-sg Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Głupie pytanie. Mam planowanie techkar z końcówką do karcher,mam myjke lavor, u siebie nie mogę kupić odpowiedniego adaptera a jedynie sama złączke. I moje pytanie grami: ta złączka jest odkręcana? Kupiłem techkar dla karchera który się zepsuł i wpadł lavor.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 27 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Tak w pianownicy techkar jest ta złączka odkrecana. Pare tyg temu kolega wymienial na nowa bo mu pekła
krzygaj Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 Koledzy kupiłem polecaną tutaj pianownicę https://sklep.techkar.pl/pianownica-pa-lavor-parkside-techkar,3,3584,2528 i proszę powiedzcie mi ile nalać piany(Tenzi neutral magic foam) i wody oraz, w którą stronę ustawić pokrętło by mieć fajną pianę. Wiadomo, że i tak później sam będę eksperymentował, ale tak na początek jakie proporcje/ustawienia byście zalecali? Będzie to moja pierwsza styczność z pianownicą. Nie wiem czy ma znaczenie model myjki, ale Parkside PHD 150 C2. Z góry dzięki za wskazówki
Moderator Domel Opublikowano 3 Lipca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 10 minut temu, krzygaj napisał: Z góry dzięki za wskazówki na każdej pianie jest etykieta z dawkowaniem np: Cytat https://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-na-zewnatrz/mycie/piany-aktywne-pre-wash/good-stuff-white-bear-snow-foam-5l.html Zalecane rozcieńczenie od 1:9 do 1:5 w pianownicy Pianownica ręczna około 50-60ml na 1l Nie stosować w słońcu i na rozgrzane elementy! Zawsze stosuj na suchy lakier
krzygaj Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 @paperson ok czyli ile roztworu przygotować na mycie auta kombi(Octavii) - 1L czy za dużo?
paperson Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 @krzygaj na bliźniacze auto (leon kombi) "na bogato" stosuję ok. 0,8 - 1l 1
attur Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 [mention=20419]paperson[/mention] ok czyli ile roztworu przygotować na mycie auta kombi(Octavii) - 1L czy za dużo?laguna 3 kombi 0.7l wystarcza spokojnieWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
alexander.p Opublikowano 4 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2018 pół litra gotowej piany wystarczy na auto typu kombi
Mumins Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Kupiłem pianownicę z Techkaru. Czy to normalne, że blaszki z dyszy są ustawione pod takim kątem czy uszkodziła się w transporcie? Mam porównanie do PA i tam są prosto.
D@ViD Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 @Mumins też mam pianownicę od techkaru i jest prosto, więc masz uszkodzoną 1
paperson Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 @Mumins potwierdzam. Też mam te blaszki proste.
Mumins Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 W dniu 6.07.2018 o 13:22, david2888 napisał: @Mumins też mam pianownicę od techkaru i jest prosto, więc masz uszkodzoną W dniu 6.07.2018 o 13:30, paperson napisał: @Mumins potwierdzam. Też mam te blaszki proste. W dniu 6.07.2018 o 14:43, KapselK napisał: @Mumins moje są proste. Dzięki Panowie, Techkar też opisał i pianownica idzie do zwrotu (uszkodzona w transporcie)
marzena89 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2018 Chciałabym się dowiedzieć jaka jest najlepsza z najlepszych pianownic do karchera k5.
Rekomendowane odpowiedzi