wobbjack Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Z tanich pian godna polecenia jest tez valetpro neutral snow foam Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Tommy Lee Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 [ref]wobbjack[/ref], Tylko że ona jest bardzo delikatna i mocno zabrudzonego auta nie domyje w takim stopniu jak wielokrotnie polecane SG czy ADBL. Jak już kupować coś z Valet Pro to wersję Advanced lub Snow Foam Combo.
wobbjack Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Dzięki za sprostowanie Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
bartek15461 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 W PA założone nowe sitko, a nadal leci mleko. Już nie wiem co jest nie tak....
Arkeolowy Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 [ref=#ff3366]bartek15461[/ref], w PA jest jeszcze możliwość ustawienia napowietrzenia piany kluczem można dokręcić /odkręcić. Tym się bawiłem trochę i dużo ingeruje w piane, bo raz mi nic nie leciało, potem mleko i taka piana satysfakcjonująca - chyba, ze u Ciebie jest problem między dyszą PA, a przepływem wody w myjce.
hamilton Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 U mnie jest ostatnio problem z pianownicą Techkar, sprzęt kupiony jesienią, w obecnej chwili leci mi już samo geste mleko, nie jest to piana. Czyszczenie sitka nie pomogło. Piana SG i Good Stuff, rozrabiana zgodnie z zaleceniami, ciepła woda i dalej to samo...myjka Nilfisk C.100.6
Moderator krd Opublikowano 1 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ja mam wrażenie, że po prostu większość domowych myjek ma kiepskie ciśnienie i stąd brak porządnej piany...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Najlepszy test to podłączenie pianownicy pod inna myjke (u kolegi bądź sąsiada albo na myjni recznej pogadać z kims dac piwko aby tylko przetestować )
hamilton Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 krd piana była ok, później praktycznie z dnia na dzień mleko
bartek15461 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ma ktoś Karchera K5 i leci mu bita śmietana a nie mleko z PA? Mimo wszystko muszę podłączyć do innego karchera bo drażnia mnie filmiki na YT gdzie z byle jakich myjek mają ładną pianę a tu wydałem na PA a jest gorzej niż z standardowej Karcherowskiej.
Tommy Lee Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 [ref=#ff3366]bartek15461[/ref], Kolego napisz jaką masz pianę, jakie robisz stężenia i jak masz ustawioną pianownicę, bo jak na razie to widzę ze to jest już któryś z kolei post w którym na coś narzekasz.
Michał126 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 [ref=#ff3366]bartek15461[/ref], a to uszkodzone sitko wymieniłeś? W ogóle czytałeś co wcześniej pisałem?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 1 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Ja mam K5 + Pianownica techkar czyli zamiennik PA (w działaniu to samo) piana + ciepła woda pokretło prawie ze na maxa na minus i mam śnieg zależy jaka masz piane bo np mam tez Unique Athena i tam jest mleko jak bys nie rozrabiał. Dodane po 3 minutach 24 sekundach: [ref=#ff3366]bartek15461[/ref], Kolego napisz jaką masz pianę, jakie robisz stężenia i jak masz ustawioną pianownicę, pisał wczesniej ze piana SG pokretło na maksa w prawo i 100ml piany i 900 wody [ref=#ff3366]bartek15461[/ref], a to uszkodzone sitko wymieniłeś? W ogóle czytałeś co wcześniej pisałem? wymienił na nowe
hamilton Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Że jeszcze dodam od siebie - w obecnej chwili żeby uzyskać gęstą pianę muszę walić proporcje 1:7. Pianownica ma przebieg łącznie ok. 5l, sitko wygląda jak nowe, dysza raczej typowa 1.25. Chyba kupię na próbę K2 bo mam pod nosem w sklepie i jakąś małą Magi. I poszukam u znajomych większego Nilfiska
bartek15461 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2017 Dokładnie tak jak BiałyGti napisał Piana dokładnie to SG Perfect Active , wczesniej miałem Valet Pro Advance i było to samo, myślałem ze ten typ tak ma ale po zmianie na SG , nadal to samo więc chyba jednak coś z PA. Sitko zmienione, karcher chodzi bez zarzutu.
Macqo21 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Szanowni, Mam ostatnio sporo pracy a nie lubię jeździć brudnym autem. Czerwony lakier niemetalizowany, wodny, w Skodzie. Chce zakupić pianownicę + pianę aktywną + myć tylko na bezdotyku (efekt aktualnie po bezdotykowaym myciu mnie zadowala). Chciałbym zakupić mocną pianę aktywną. Na samochód albo co mycie jest coś nakładane bądź nie ma nic nałożonego więc może być to piana, która lubi zjadać wosk. Natknąłem się na produkty firmy Nerta. Troche poczytałem na forum. Moje pytanie jest następujące: Jaka piana aktywna będzie najmocniejsza przy jednoczesnym bezpieczeństwie dla lakieru, uszczelek, i czarnych polerowanych felg ? Producent w/w piany aktywnej ma w swojej ofertcie również woski w formie piany aktywnej. Czy coś o podobnych/zbliżonych włąsciwościach istnieje oprócz produktów od Nerty? Pozdrawiam, Maciej
Arkeolowy Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 TTS, Tenzi truck w odpowiednim rozcieńczeniu, magifoam.
Michał126 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Co do bezpieczeństwa Tenziego Trucka przy regularnym stosowaniu to bym taki pewien nie był. Lepiej nie próbować wymyślać koło na nowo, tylko stosować normalną pianę, a do zabezpieczenia bądź "zabezpieczenia" stosować szybkie woski w butelce z rozpylaczem.
mkr Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgadza się "mocny towar" Ale tak jak pisze Arkeolowy; w odpowiednim stężeniu i od czasu do czasu.
ptasznikos Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Karcher K5.2012 + PA + YETI. Stezenie na oko, minimalnie wieksze niz zalecane. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 2 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Bawiłem się dzisiaj moiją nową PA. Normalnie bajka. Piana urywa dupę. Gęsta śmietana Filmik:
mkr Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 Też miałem radochę za pierwszym razem Teraz są takie fikuśne butelki do pianownic?
kita33 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Czy piana SG Fruit snow foam w nowym opakowaniu to jest ta sama piana w wersji 2015 czy zostało coś zmienione czy tylko nowe opakowanie?
lol19pl Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Teraz są takie fikuśne butelki do pianownic? Ja mam z Techkaru, wysłaną w czwartek rano, i też jest taka. Ale ma swoje plusy, da się wygodnie ręką trzymać. Ale jeśli ktoś się zastanawia, to polecam brać PA, 100 razy lepsze od pianownicy karchera.
Moderator Domel Opublikowano 5 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 714371 Ale jeśli ktoś się zastanawia, to polecam brać PA, 100 razy lepsze od pianownicy karchera. to jest po prostu bajka. Czuć jakość i solidność w ręku. Świeny produkt wart swojej ceny.
Rekomendowane odpowiedzi