cubstone Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 W sumie racja, nie pomyślałem w ten sposób. Na razie mamy 2:0 dla Cherry. Ktoś doda coś od siebie?
mihnova Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 kup w takim razie cherry glaze +1
kamilgt Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 ja dodam 4:0 dla cherry za zapach jeszcze nie stosowałem
cubstone Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Kufa mać, a liczyłem na wygraną Tripple'a. Ostatnio zrobił się dość popularny i w sumie jego cena = 2x Cherry Glaze. Proszę dalej typować, na zakup mam czas do końca dnia
cz@rek Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 A ja polecę Trippla łatwo się aplikuje ściera i daje fajny efekt, mówię to z perspektywy totalnego świerzaka w temacie detailingu ja jeszcze na trippla położyłem dwie warstwy AF Tough Coat i lakier dodatkowo nabrał fajnej szklistości i gładkości. Co do zapachu trippl pachnie chemicznie ale jakoś nie przeszkadza mnie to w pracy wogólę tego nie czułem. Niestety ze swoich prac nie posiadam żadnej dokumentacji obrazkowej ale za to obejrzyj sobie ten krótki filmik który znalazłem na DetailingWorld w dziale poświęconym produktom AF:
cubstone Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 cz@rek, Dzięki za filmik, Tripple robi robotę. Jeszcze jedno pytanko- czy obydwa powyższe chemikalia (Tripple oraz Cherry) można bezstresowo nakładać rotacją na niskich obrotach, czy lepiej sprawdzi się tricolor?
dawid880701 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Różnica między tymi dwoma klinerami jest taka że Prime Lite jest lekko ścierny. Mam do Was takie pytanko na jaki lakier powinno nakładać się lekko ścierny? Kiedy na laku są drobne ryski? Nie wiem jaki zastosować. Lakier mam świeży dopiero 2 razy umyty na 2 wiadra, jest tam kilka rysek od rękawicy. PS pod woski COLI 476s , lakier czarna perła
uri90 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 dawid880701, i tu się nie zgodze, bo LP Lite nie ma cząsteczek ściernych a jedynie czyszczące więc nadaje się do lakieru nowego bądź zaraz po korekcie. Jeśli na lakierze masz drobne ryski i hologramy to jednak wybrałbym DJ LP, który te niedoskonałości choć w części usunie no chyba, że wolisz zamaskować większość to wtedy musisz szukać AIO
Maciej WTN Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Mam pytanie jak wypada cleaner R222 PAINTWORK CLEANSER w porównaniu z DJ LP? Cleaner ma posłużyć jako przygotowanie pod Pete's 53 BP. R222 ma większą pojemność i jest tańszy od DJ, pytanie czy jest na tyle samo dobry
Moderator psemo Opublikowano 13 Grudnia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Maciej WTN R222 to świetny cleaner. Trzeba się tylko przyzwyczaić do jego wodnistej konsystencji. Korzystam z niego przed Smartwax Concours, #16, EX-P i jest ok.
Borek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 psemo, a coś wiecej o nim? suchy czy oleisty? pyli? dobrze działa na rotacji?
mihnova Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 psemo, a coś wiecej o nim?suchy czy oleisty? pyli? dobrze działa na rotacji? nakładaliśmy razem więc ja odpowiem jest trochę oleisty, nie pyli a nakładaliśmy ręcznie w porównaniu to DJ bajka wg mnie dużo lepszy wybór to R222
Maciej WTN Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 A jak jest z jego wydajnością, no i czy wosk pod tym cleanerem poleży porównywalnie długo jak pod cleanerem DJ ?
mihnova Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 Maciej WTN, mega wydajny a przygotowanie do wosku bdb
yukon Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2011 z R222 korzystam regularnie i mogę polecić
cubstone Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 Chyba czeka mnie jeszcze nałożenie Cherry Glaze i nasuwa mi się jedno pytanie. Ile go nakładać przy pracy z maszyną? Im więcej tym lepiej, czy minimalna ilość (2 krople) wystarczy? Już 2 razy niby go nakładałem, ale zawsze mam problem z idealnym dotarciem Lakier jest tak jakby tłusty, a raz nawet po deszczu zacieki się "wtopiły" w lakier i przy przejechaniu palcem wszystko się rozmazywało. Proszę o kilka praktycznych rad.
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 cubstone, J na czarnym waflu daję 2 "groszki" i jest On ogólnie jest taki tłustawy
blaszczu Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Czy Auto Finesse Rejuvenate będzie dobry pod Megsa #16?
k24 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ostatnio kupiłem Rejuvenate i R222, no i kurde przy r222 jestem mega zaskoczony wydajnością Dodo się umywa
Borek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 k24, to co R222 przybywa? ja LP na maszynie zużywam ok 10ml na całe auto czyli w sumie nic Jaki cleaner będzie najlepszy pod "zimowe" hybrydy czy sealanty? Z punktu widzenia bardziej trwałości niż wyglądu. No i ma się lubić z rotacją i mieć właściwości lekko ścierne
k24 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2011 Borek, nie przybywa, ale po ręcznej aplikacji na A6 C5 zużycie to chyba mniej niż 10ml
marcinwdg Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 ja właśnie wczoraj kupiłem sobie u pana clinera sampler dodo i lime prime lite już nie mogę się doczekać wiosny bo chce już spróbować jak się pracuje z LP
Administrator AreK Opublikowano 31 Grudnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 marcinwdg, dawaj teraz!!! Ja pomimo braku warunków właśnie zapodałem letni zestaw
Rekomendowane odpowiedzi