saddam Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 1,5 m-ca temu kiedy przeprowadziłem u siebie pełen proces detailingowy zużyłem około 30ml DJ LPL a auto mam zbliżonych gabarytów.
yukon Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Eryczek weź od razu cały sklep tak na serio jeden w zupełności wystarczy na bardzo długi czas saddam sporawo Ci zeszło, chyba porządnie smarowałeś
saddam Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 yukon, no widzisz a starałem się nie smarować za bogato
k24 Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 saddam, Mi poszło niecałem 20ml na SUVa DJ LP
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Eryczek weź od razu cały sklep tak na serio jeden w zupełności wystarczy na bardzo długi czas saddam sporawo Ci zeszło, chyba porządnie smarowałeś Oj kupiłoby się cały sklep, tylko brak środków. Wosków kupiłbym najchętniej ze trzy!
Moderator rychu Opublikowano 17 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Mi poszło niecałem 20ml na SUVa Jakiego aplikatora używałeś, bo mam nieodparte wrażenie że w taki z MF wsiąknie więcej niż w gąbkowy...
Borek Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Też polecam cleanerowanie rotacją, czarny wafel ABW, obroty gdzieś w okolicach 800 i robi się naprawde przyjemnie, a i chyba mniej zużywamy. Próbowałem i gabkowym aplikatorem i bawełnianym jednak maszyną idzie dużo łatwiej no i jeśli robimy czymś lekko ściernym jak LP to usunie jakieś minimalne skazy
saintmc Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Ja jak lecę rotacją to używam czarnego wafla URBAN albo niebieskiego wafla 3M (zależy co bliżej leży:) )
Moderator psemo Opublikowano 18 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Po długim okresie użytkowania PB PP zakupiłem R222 Paintwork Cleanser. Dużo lepsza kultura i łatwość pracy z R222. Zastanawia mnie jednak jego wodnita konsystencja, czy ten typ tak ma?
m1chal Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 ja dzisiaj zapodalem PB PP na DA i niebieską gąbke... i zauwazyłem, że das6 pro na najwyzszych obrotach mial troche trudnosci z obracaniem się na tym cleanerze... ciężko mu bylo musialem lekko podnosić maszynę
aro_77 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Po pierwsze spore obroty jak na cleaner - powinno wystarczyć 3-4 bieg bez docisku. Niebieska gąbka jakiego producenta?
m1chal Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 znaczy ja pracowalem na 4.. ale sobie na probe wzialem na 6 niebiekska 3M
aro_77 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 Przy pracy z DA bardzo nagrzewa się środek gąbki (centralna część), być może cleaner na wyższych obrotach w połączeniu z wyższą temp. powodował że ciężko go było rozprowadzać.
saintmc Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Po długim okresie użytkowania PB PP zakupiłem R222 Paintwork Cleanser.Dużo lepsza kultura i łatwość pracy z R222. Zastanawia mnie jednak jego wodnita konsystencja, czy ten typ tak ma? tak, ten typ tak ma, wg mnie dzięki temu łatwo się z nim pracuje. Tylko trzeba uważać, ja już jeden załatwiłem przez tą konsystencje. Postawiłem otwarty na podłodze i przez przypadek potrąciłem butem. Gdy się spostrzegłem nie było co ratować
Moderator psemo Opublikowano 19 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 saintmc, dzięki za info uspokoiłeś mnie...
Liptonosz Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Panowie mam praktycznie cała butle Lusso Oro cleaner i czy ten cleaner można używać z innymi woskami albo przed Black Hole czy jest to cleaner dedykowany dla Lusso Oro ?
sq8shq Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 jest dedykowany dla lusso co nie oznacza ze nie mozna go uzywac przed innymi woskami, powiem nawet ze swietnie sprawdza sie u mnie przed RG badz migliore.
Liptonosz Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Ok ja uderze chyba w Race glaze 55.
M!hau Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Przeczytałem prawie cały wątek i nadal dręczy mnie pytanie czy cleaner jest niezbędny mimo użycia glinki ? Planowałem oczyścić lakier tylko glinką (np. BH Soft), i bezpośrednio po tym 'rzucić' jakiś wosk ale teraz mam wątpliwości.
mihnova Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 M!hau, glinką usuniesz smołę i inne zanieczyszczenia lakieru - cleaner usunie uprzednio nałożone woski i inne mazidła, dlatego warto go zastosować bo będziesz miał dużo lepszy podkład pod wosk - czytaj wosk lepiej "przyczepi" się do lakieru
aro_77 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Umówmy się tak: glinka czyści mechanicznie, cleaner chemicznie - razem tworzą maksymalne przygotowanie do dalszej pracy.
M!hau Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Fundusze niestety zmuszają mnie do 5-krotnego analizowania potrzeb - stąd pytanie Patrząc na to z drugiej strony, samochód prawdopodobnie "od urodzenia (13 lat)" nie widział żadnego wosku/politury więc nie byłoby co zmywać Na pewno główną rolę odegra glinka bo zanieczyszczenia na moim lakierze to w 80% soki z drzew i inne przyspojone, wieloletnie brudy. Nad cleanerem pomyślę, najwyżej rozbiję świnkę z drobniakami Dzięki za pomoc!
pLaYmAn Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Jeśli jesteś ograniczony jeśli chodzi o finanse to odpuść sobie cleaner. Mi Finish Kare bez specjalnego przygotowania lakieru (glinka i ręcznie SSR2) wytrzymał ładnych kilka miesięcy.
Deco Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 M!hau, Glinka + dobre AIO i będzie pan zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi