zawisza Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 jak pracujecie tym cleanerem z fireball? po myciu i spłukaniu auta lecicie na maszynie i jakaś czarna gąbka, czy ręcznie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
martinii Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 10 godzin temu, drufi napisał: Jeżeli tak datuje Fireball to mój Binder jest z przyszłości A gdzie kupowałeś? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
tryhp3 Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 9 godzin temu, zawisza napisał: jak pracujecie tym cleanerem z fireball? po myciu i spłukaniu auta lecicie na maszynie i jakaś czarna gąbka, czy ręcznie? W instrukcji jest ręcznie.
drufi Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 @martinii Binder Premium Hydrophobic Wax kupiłem w MOTOGO.
analyzator Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Hej. Szybkie pytanie. BH Cleanser-polish aplikatorem gąbkowym, tricolorem, aplikatorem fibrowym? btw wrzuciłem to.. obudowę komputera w zmęczonym pianoblack, +finis. Look urwał mi cztery litery. Postanowiłem przedłużyć sezon lato i przelecieć auto jeszcze raz produktami letnimi. Zima poczeka do listopada w tej sytuacji.
Syrio Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Mikrofibrą lepiej zbierasz oksydacje. Zółtą częścią tricolora jakieś lekkie ryski i swirle - jest szansa, że zejdą trochę. 1
V1RU$ Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Czy bilt hamber cleanser-fluid można zastąpić detailer's pro mckee's 37 ? Sąsiadowi skończył się detailer's pro mckee's 37 a jakoś do fireboll'a przekonać go nie mogę. Dlatego takie pytanie pada.
tryhp3 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 bilt hamber cleanser-fluid to alternatywa do IPA.
V1RU$ Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 35 minut temu, tryhp3 napisał: bilt hamber cleanser-fluid to alternatywa do IPA. Czyli to nie jest jakieś Cleaner którym przygotujemy lakier pod wosk na zimę ? Cóż dostanie butlę z Firebolle'm może się przekona.
tryhp3 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 44 minuty temu, V1RU$ napisał: Czyli to nie jest jakieś Cleaner którym przygotujemy lakier pod wosk na zimę ? Jest tak jak pisze w opisie. Alternatywa do IPA. Z zaciekami ten cleaner sobie nie radzi.
damiano2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 @drufi @Bitek nie tyle datowanie z przyszłości, co datowanie po hamerykańsku - mm/dd/rrrr
tryhp3 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 8 minut temu, damiano2007 napisał: @drufi @Bitek nie tyle datowanie z przyszłości, co datowanie po hamerykańsku - mm/dd/rrrr To chyba nie rozwiązuje problemu, data jest wbita 03-12-19. Zakładam, że tutaj chodzi o maskę DD-MM-YY
damiano2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 4 minuty temu, tryhp3 napisał: To chyba nie rozwiązuje problemu, data jest wbita 03-12-19. Zakładam, że tutaj chodzi o maskę DD-MM-YY Mm/dd/rrrr - czyli dwunasty marzec 2019 roku.
xadamx Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 W dniu 20.08.2019 o 20:16, paperson napisał: A tu: @damiano2007 chyba jednak nie po amerykańsku. Nawet oni nie mają 23 miesięcy w roku. Pytanie zatem czy aby nie jest to zaznaczona data ważności? Czasem producenci podają na opakowaniu datę ważności zamiast produkcji. 1
damiano2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2019 @xadamx jakby to było rrc to bym zrozumiał, że oni mogą mieć 23 miesiące haha nie no spoko. To teraz tylko nie ma spójności zachowanej, bo producent nie zadeklarował czym jest ta data...
analyzator Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 @Syrio na próbę zrobiłem gąbkowym zwykłym błotnik i oksydacji nie ściągnął bo nie było, drobne ryski od mycia pod halogenem ani nie ściągnął ani nie wypełnił za bardzo. Lakier mimo wszystko dostał kopa i z finisem look, bez halogenu, urywa 4 litery. Nie szorowałem jakoś mocno. Cała akcja na element zajęła 5 minut + czekanie na haze. Obra produkty zeroproblemowe dotarcie na dwa trzy ruchy. Docelowo polecę tricolorem i wypracuję, spróbuję fibrowym, zrobię też jakieś spoty vs dodo i zobaczę co jest co. Dodo na aplikatorze fibrowym drobne rzeczy potrafi na uni ściągnąć. Miałem nadzieję, że cleanser polish trochę je zaokrągli i trochę wypełni.
Birkhof Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 @Syrio na próbę zrobiłem gąbkowym zwykłym błotnik i oksydacji nie ściągnął bo nie było, drobne ryski od mycia pod halogenem ani nie ściągnął ani nie wypełnił za bardzo. Lakier mimo wszystko dostał kopa i z finisem look, bez halogenu, urywa 4 litery. Nie szorowałem jakoś mocno. Cała akcja na element zajęła 5 minut + czekanie na haze. Obra produkty zeroproblemowe dotarcie na dwa trzy ruchy. Docelowo polecę tricolorem i wypracuję, spróbuję fibrowym, zrobię też jakieś spoty vs dodo i zobaczę co jest co. Dodo na aplikatorze fibrowym drobne rzeczy potrafi na uni ściągnąć. Miałem nadzieję, że cleanser polish trochę je zaokrągli i trochę wypełni.Hmm cos chyba nie tak - zobacz sobie tutaj efekt po cleanser polish: Sam BH pisze, ze to troche takie AIO: https://www.bilthamber.com/cleanser-polishW zestawie powinien byc ich aplikator
analyzator Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 @Birkhof Pierwsza próba. Wiem, że towar ma potencjał bo poleciałem tym .. mój test panel .. mam taką obudowę chiefteca piano black w której siedzi obecnie moje media center. Kopara opadła. Na czerwonym popracujemy nad aplikacją. Na lakierze nie ma nic poważnego. Ot love marks, jakieś wtrącenia, których tym razem nie usuwałem. Tyle. Taki też mam plan dla tego szuwaksu - na lato z tym co ma na półce ma robić look, finis, dsw, desirable - i trwać ze 3-4 mce przy myciu po naszemu. @CAR CRAZY z cleanser polishem powinny być akcesoria?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Partner forum Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2019 TaK : https://showcarshine.pl/przygotowanie-lakieru-i-pasty-polerskie/bilt-hamber-zestaw-cleanser-polish-500ml-przygotuje-i-oczysci-lakier-gratis-aplikator-i-mikrofibra.html tylko teraz aplikator jest szary a nie biały. Kupowałeś u nas i nie było akcesorii ?
chudy2355 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 @Car Crazy bedzie u was cleną od fireball ?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 7 godzin temu, CAR CRAZY napisał: TaK : https://showcarshine.pl/przygotowanie-lakieru-i-pasty-polerskie/bilt-hamber-zestaw-cleanser-polish-500ml-przygotuje-i-oczysci-lakier-gratis-aplikator-i-mikrofibra.html tylko teraz aplikator jest szary a nie biały. Kupowałeś u nas i nie było akcesorii ? Tak tak u Was. Były takie dwie gąbki szare w kształcie łezki to pewnie to. Tym na próbę nałożyłem. Może z Twojej strony jakaś sugestia co do BH CP i aplikacji ręcznej?
Syrio Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 @analyzator a w jakich warunkach nakladales? Teraz są takie temperatury ze nawet w cieniu gorąco. Ja walczyłem w czerwcu cleanerem lekko ściernym i nawet pod zadaszeniem było trudno. Lakier ciepły towar momentalnie wysychal. Ta sama robota w kwietniu szla bez problemu.
analyzator Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 @Syrio w garażu podziemnym, temperatura ~22-23*c. Auto umyte i postawione w garażu przestało 24h. Przed zabawą panel tylko obejrzany pod lampą i głaśnięty fiberką z kurzu. Może dzisiaj machnę drugi na próbę
Strus Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W dniu 21.08.2019 o 23:24, salvien napisał: Panowie, mam zamiar kupić Cleaner pod fusso, zastanawiam się nad angelwax perfect polish. Będzie robiona również polerka DA A do czego Ci cleaner skoro robisz korektę ?
Rekomendowane odpowiedzi