vhs Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Pisaliscie ze najlepiej klasc FK na powierzchnie wymyta IPA i tu moje pytanie czy ona ma byc w jakims stezenu np. 1:1? Wysłane z mojego Galaxy przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Zacznij od nierozcieńczonej. Jak będzie zbyt szybko odparowywać ze względu na temperaturę to dolej wody destylowanej. A jeszcze lepiej kup zmywacz silikonowy, a IPĄ tylko finalnie przetrzyj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Witam. Czy przed nałożeniem wosku można odtłuścić karoserie BOLL'em Zmywaczem Uniwersalnym w Sprayu ? Nie wiem czy to będzie dobre czy lepiej pociągnąć IPĄ.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Przemyj IPA, koszt niewiele większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 No ok IPą mogę, tylko mam kilka przeżarć pa ptasich odchodach, i boję się że będzie wszystko znacznie widać po wymyciu IPĄ itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HalskyYOOO Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Mam zamiar pod Fusso położyć Poorboys Diamond White, żre się bardzo? czy nie ma sensu i fusso samo dobrze wygląda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 mozna ale fusso lubi jałowy lakier raczej, efekt będzie ok ale trwałość może spaść, osobiście na zime bym sie nie bawił w to chyba że ci nie zależy na trwalości albo w zime masz warunki do częstego woskowania itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Nałożyłem swą tygodnie temu wosk soft fusso coat 12 months Dark. Lakier umyty , cleaner był nakładany jakieś 2 miesiące temu i glinkowany. Teraz jedynie ipa i na to wosk. Auto bardzo brudne było po ostatnich opadach, dzisiaj po deszczu zauważyłem ze nie ma kropelek , czy wosk spłynął zrobiłem cos nie tak ? Czy trzeba umyć na dwa wiadra i sie odetka ? Ale zatkał sie po 2 tyg od nałożenia ? Jeśli tak to bardzo szybko .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 nie mozliwe żeby spłynał po takim czasie. Na calym aucie nie ma ? wez wiadro z wodą i szamponem i umyj ze dwa elementy spłucz wodą i zobacz czy pomoże ale na dachu raczej nie masz takiego syfu żeby wosk zapchać calkowicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Wlasnie na całym aucie brak ładnej kropelki , ale nie wiem czy to moze byc wyznacznikiem czy jest wosk ? Wątpię żeby z całego auta spłynął , jak poprawi sie pogoda to umyje całe auto na dwa wiadra i zobaczymy , wątpię by było cos zle zrobione , były nakładane bardzo cienkie warstwy wosku .. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 cudów nie ma, po Sofcie krople są mega dobre, 2 tygodnie to tyle co nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Pod FK tej zimy testuję Duragloss Squeaky Clean. Na czarnym golfie kolegi efekt super, a lakier mega tępy po tym cleanerze. Niczym nie przemywam, cleaner to cleaner. Dzisiaj żony Punto w tym samym zestawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ja już 4 raz kładłem na Sqeaky Clean Fusso - faktycznie lakier taki, że aż piszczy;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedwayFan Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Wosk może Ci się "zapchać" po trasie w deszczu.Umyj na dwa gary i zobaczysz ja używam colliego 476 od roku i wystarczy deszcz (jazda w deszczu) żeby kropelkowanie "zniknęło" na dole drzwi i tylnej klapie,natomiast po umyciu zgodnie ze sztuką wszystko wraca do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Jaki wosk najdłużej poleży w połączeniu z cleanerem Prima Amigo? Moi kandydaci: 1)Harly Wax 2)Fusso 12 months 3)ArtDeShine ArtDeKotsos Obsidian 4)FINISH KARE 1000P lub coś innego w podobnej półce cenowej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem1983 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 hej który zestaw będzie lepszy i dłużej się utrzyma BILT HAMBER ZESTAW MICRO FINE +FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX czy może BILT HAMBER ZESTAW MICRO FINE +Collinite 476 Bilt hamber musi zostać i spełnić role clinera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedwayFan Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Używam #476 od roku,ostatniej zimy byłem bardzo zadowolony,teraz szykuję się do następnej również na pokładzie #476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa607 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Czy używał ktoś wosku od CHemical Guys XXX Hard Core Yellow Paste Wax?Jak się trzyma i czy dobry na zimę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 U mnie ostatniej zimy był FK 1000p i byłem zadowolony a tej zimy będę testował #476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa607 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 No czytałem wątek i dużo dobrych słów o 476 myślę że będzie to kolejny wosk który trzeba kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wostok Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 ja na zimę nakładam ReJex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znicz Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam, w dniu wczorajszym kladlem wosk fusso soft. Niestety dzisiaj pogoda nie rozpieszcza i prawdopodobnie nie uda mi sie polozyc drugiej warstwy. Czy jedna warstwa zda egzamin pod katem zblizajacej sie zimy? Ewentualnie polozyc go w jakis inny dzien mimo, ze zaleca sie odstepy 24 godzinne miedzy woskowaniami? I drugie pytanie, czym najlepiej umyc auto przed nalozeniem drugiej warstwy? Jakby pogoda sie dzisiaj poprawila to niestety nie mam ani QD ani szamponu z neutralnym PH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek84 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 hej który zestaw będzie lepszy i dłużej się utrzyma BILT HAMBER ZESTAW MICRO FINE +FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX czy może BILT HAMBER ZESTAW MICRO FINE +Collinite 476 Bilt hamber musi zostać i spełnić role clinera nie myślałeś o Bilt Hamber finish wax ? z AIO które posiadasz efekt wizualny na pewno będzie mistrzowski, dodam że posiadam ten wosk i jestem bardzo zadowolony, aplikuje latem oraz zimą, do dyspozycji masz 50 ml i 250 ml Zapytam przy okazji czy jesteś zadowolony z BH micro fine, bo też planuje zakup tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 672560 nie uda mi sie polozyc drugiej warstwy. Jakaś dziwna moda nastała ostatnio Każdy chce kłaść dwie warstwy wosku tylko po co? Żeby przy drugiej aplikacji dosmalcować pominięte w pierwszej warstwie miejsca, czy to ma przynieść "pogrubienie" warstwy wosku ? Jeśli to pierwsze to nie lepiej dokładniej zrobić to za pierwszym razem, no a co do możliwości pogrubienia warstwy ...miernik wam prawdę powie ale ...szkoda czasu panowie Fusso (jedna warstwa) odpowiednio położony w październiku , dobrze traktowany (mycie odpowiednią chemią) przetrwał do kwietnia i to na 4 autach ...czy 2 warstwy przetrwałyby do czerwca? Tylko po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Znicz Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Powalla, jestem dopiero raczkujacy w temacie ale zanim zaczalem czytac rozne opinie na temat woskowania nigdy nie przyszloby mi do glowy podwojne woskowanie. Po prostu duzo osob tutaj na forum pisze o tym stad sam chcialem taki system przyjac. Wydaje mi sie, ze wosk polozylem dokladnie i starannie do tego chyba dosc grubo ale nie mialem wiekszych problemow z polerowaniem. W takim razie nie bede nadgorlowy i pozostane przy jednej warstwie. Nasuwa mi sie jeszcze jedno szybkie pytanie. W okresie jesiennym niestety nie bede mial juz mozliwosci mycia samochodu na wlasnym ogrodku stad jak cos to zostanie mi myjnia samoobslugowa. Jak najlepiej z uzyciem myjek cisnieniowych na stacjach myc auto z uzyciem detailera? Sama woda, detailer i plukanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi