yacek _b Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 W dniu 18.04.2018 o 09:03, BiałyGTi napisał: Płyn do szyb z CarChemu Zdecydowany głos na Carchem , u mnie jest na pierwszym miejscu , drugi to DM a trzeci ..... płyn Tenzi Top Glass . ADBL po chwilowym zauroczeniu odpadł , coś zostawia na szybie i po jakimś czasie wychodzą mazy.
Tomas-sg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 carchem carchem carchem Tak jak koledzy uważam że Jeden z najlepszych płynów do szyb.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 2 godziny temu, yacek _b napisał: Zdecydowany głos na Carchem , u mnie jest na pierwszym miejscu No to widze ze nie tylko u mnie
Eidos71 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Z tego, co pamiętam, bliźniakiem płynu Carchem był Mainz Bri-10 (a przynajmniej Carchem produkował chyba ten płyn dla Mainz-a). Posiadałem litrową butelkę (nabyłem ją w okresie "szału" na ten płyn) - nie mogłem jej "zmęczyć", bo domywanie płynu było przeciętne, lubił zostawiać mazy... Dopiero dodanie niewielkiej (ok. 50, może deko więcej ml) dawki octu spowodowało, że płyn zaczął się jako-tako sprawdzać. Ale i tak został zużyty do domowych potrzeb
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 To chyba inny plyn byl bo tu myjesz wycierasz i nawet pod latarka nie ma smug. Uzywam zarowno w aucie jak i w domu. Wedlug mnie NR 1. A uzywalem juz na prawde wielu
UrbanLegend Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Mam pytanie odnośnie odpowiedniej mikrofibry do szyb. Gruba waflowa, cieńsza gładka? Która do pierwszego przejazdu a która do dotarcia?
Fitte Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Waflowa do ściągniecia najwiekszego gnoju, potem drugie mycie i tutaj są różne upodobania. Kompletnie nie potrafię poslugiwac sie bezsmugową szmatką za to w moich rękach świetnie sprawdza się zwykła mikrofibra o gramaturze okolo 300
CoolBreeze Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2018 Teraz, UrbanLegend napisał: Mam pytanie odnośnie odpowiedniej mikrofibry do szyb. Gruba waflowa, cieńsza gładka? Która do pierwszego przejazdu a która do dotarcia? Ja używam wafli od MonsterShine i innych brandów (wafle te same). Świetnie myją i nie zostawiają smug, po warunkiem że nie są usyfione i mokre/przemoczone od płynu. Mam ich kilka i używam na okrągło przy pierwszym ataku na szyby/lusterka. Jak coś się maźnie, to sięgam po Goofer'a od ADBL, który imho jest thebesciak.
MlodyKoguT Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Czyli kupujac 500ml carchemu rozrabiacie go w 5l wody demineralizowanej, destylowanej? @BiałyGTi dobrze mysle? Mowimy o carchem glass cleaner koncentrat
diabeelek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Ja kupiłem 500ml + ich buteleczka 250ml (fajny trigger) i rozrabiam 20-25ml koncentratu i do końca dolewam wody. Jak się kończy to robię następne.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 @MlodyKoguT dobrze myslisz . Ja rozrabiam zawsze 1 L ale mam butelke 250 ml i taka używam.
diabeelek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Z normalną wodą rozrabiacie czy demineralizowaną?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 @diabeelek z demiralka lepiej. Ze zwykla nie rozrabiam nic
Michał126 Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 15 minut temu, alexander.p napisał: 5l wody demineralizowanej 4-6 zł 2,20-2,80 w Auchan i Carrefour, tylko do piątki trochę brakuje - zwykle jest 4,6-4,8l Sprawdzona na forum akwarystów.
diabeelek Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Wiem, wiem, że to tania sprawa akurat nie mam ani Auchan'a ani Carrefour'a ale ogarnę. Pytałem bo rozrobiłem dwie butelki ze zwykłą wodą i nie bardzo mam ochotę ją wylewać PS. też jestem akwarystą, może pora kupic filtr RO...
.r. Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Deminaralke kupisz w kazdym markecie i na kazdej chyba stacji
alexander.p Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 45 minut temu, Michał126 napisał: 2,20-2,80 w Auchan i Carrefour, tylko do piątki trochę brakuje - zwykle jest 4,6-4,8l Sprawdzona na forum akwarystów. również nie mam u siebie na wsi takich dużych sklepów zakupy wody na stacji CPN
Strus Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Im dłużej w tym siedzę tym bardziej dochodzę do wniosku że to jeden pies czym myjemy szyby. Nie widzę jakiś znaczących różnic pomiędzy większością preparatów do tego przeznaczonych. Rozrobiona IPA również się świetnie sprawdza. 2-4 psiki takiego np Wipe Out też świetnie odtłuszczają. I podpiszę się że Carchem warty zakupu bo po prostu wypada chyba najlepiej w relacji cena/ilość i dlatego sam go mam 1
KHOT Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @Strus ipa osadu z twardej wody nie usunie, a dobry płyn do szyb powinien takie rzeczy potrafić.
Gardor Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 @KHOT pokaż mi płyn do szyb który usuwa lajtowo osad z twardej wody? Zaznaczam że nie świeże ślady ale takie starsze. Bo ja takie rzeczy usuwam carpro ceriglass lub autoglym cgp. 3
Grzechu23 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2018 Ewentualnie jeszcze a pro po dobrych cleanerów do szyb to polecam Prostaff Windshield "Kiiro-Bin Gold"
Rekomendowane odpowiedzi