eopz Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2017 Mam obecnie Funky Witch Magic Ball Glass Cleaner już pisałem wcześniej musiałem przelać bo atomizer jest do czterech liter...Produkt? Po przetarciu szybko odparowuje, na szybach po umyciu całkiem spoko dopełnia mycie. Jest OK. Między myciami czyszczę szyby i tutaj FW BGC potrafi zostawić smugi. Poprzednio miałem Nielsena i w moim odczuciu wypadają podobnie. Zapach? Nie ma żadnej nuty która umilałaby czyszczenie.
Vespa Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Może ktoś poleci dobry i sprawdzony papier do mycia i wycierania szyb, który nie zostawia żadnych paprochów. Fibry pylą, poza tym trochę mi tego schodzi, ponieważ po godzinach przyciemniam szyby. Papier, który kupuję w lakierniczym się nie sprawdza.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 31 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Kup fibre typu wafel nie pyli a dociera sie bajka
Vespa Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Problem w tym, że musiałbym ich mieć co najmniej 10, tak by każdą szybę czyścić na finito nieużywaną fibrą i na koniec dnia wszystko wyprać. Po kilku praniach fibry do śmieci i nowy zestaw Papier po każdym przetarciu można wziąć nowy.
Fredi88 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Jak wyżej. Fibry waflowe. Jeśli chodzi o ręczniki papierowe to używam tylko w domu do mycia szyb. Najlepsze są z marketu hofer, w pl pewnie występują w Aldi bo to ta sama sieć. Jak masz w okolicy to możesz spróbować. Moje są w zielonym opakowaniu.
Michał126 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2017 Zielone fibry Sonaxa. A sensu w czyszczeniu jednej szyby jedną nie widzę. Można złożyć choćby na czworo, więc starcza na co najmniej cztery.
zmorka Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 To najpierw umyj i wyczyść uszczelki a dopiero potem zajmij się szybami, może wtedy nie będziesz zużywał jednej fibry na jedną uszczelkę (okno).
D@ViD Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Ja zawsze myłem szyby płynem do mycia szyb + ręczniki papierowe, efekt - smugi takie że masakra. Szczególnie szyba przednia od wewnątrz (Auto Peugeot 407, ciężko się myje w nim przednią szybkę). MX Nowicki polecił mi tani płyn TENZI top Glass + mikrofibra waflowa. Efekt - POWALAJĄCY. Żadnej smugi, szyby kryształ. Szybko się dociera. Na filmie szkoleniowy MX Nowicki o czyszczeniu szyb, pokazał sposób jak myć szyby. Oglądnij i przetestuj. 1
Rad3k Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Właśnie chciałem dodać coś o gazetach ale widzę, że temat już ruszony. Kiedyś używałem, ale miałem stare auto więc te rysy na szybach tak czy siak były więc nie zwracałem uwagi czy robią się kolejne. teraz nowego już raczej tak nie potraktuję. Tak jak ktoś powiedział wyżej, że ściereczka warta tyle co gazeta
Gold_Car Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2017 W Dino macie mf waflową za 2.99 zł moim zdaniem cena rewelacja .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
kita33 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 1 minutę temu, skota napisał: . to ma być nabijanie postów? Bo oprócz kropki nic nie napisałeś w temacie
MlodyKoguT Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 A ze tak nie ladnie zapytam autoglym cgp uzywamy juz na wstepnie wyczyszc,one szyby tak? Jesli zostana mi jakies mazy po plynie do szyb moge to potraktowac cgp?
etr Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 tenzi top glass /Good Stuff Glass Cleaner Falcon’s Eye / Shiny Garage Perfect Glass Cleaner ? Planuję zakupić bańkę 5l, dlatego proszę was o radę, co wybrać, bo cenowo to wszystko podobnie wychodzi
Fredi88 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 25 minut temu, etr napisał: tenzi top glass /Good Stuff Glass Cleaner Falcon’s Eye / Shiny Garage Perfect Glass Cleaner ? Planuję zakupić bańkę 5l, dlatego proszę was o radę, co wybrać, bo cenowo to wszystko podobnie wychodzi Detailer's Magic Glass Magic będzie lepszym wyborem
Strus Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Już pytałem ale bez odpowiedzi było Ma ktoś może porównanie DMGM do Nielsena Window Clean II ?
ghost Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Potestowałem różne płyny do szyb, oraz IPA (gotowa od Tenzi) i ktoś zauważa przewagę środka dedykowanego nad ipą? Bo w sumie po ipie nie mam żadnych mazów a z płynami różnie bywało. PS ostatnio jestem fanem Anna Zaradna Mikrofibra do okien, pięknie działa, zero mazów
etr Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 15 minut temu, Fredi88 napisał: Detailer's Magic Glass Magic będzie lepszym wyborem 2x drozszy ;p cos z tej trójki?
Tommy Lee Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2017 52 minuty temu, etr napisał: tenzi top glass /Good Stuff Glass Cleaner Falcon’s Eye / Shiny Garage Perfect Glass Cleaner ? Planuję zakupić bańkę 5l, dlatego proszę was o radę, co wybrać, bo cenowo to wszystko podobnie wychodzi Wspomniany Nielsen Blue Window
kamykmm Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Co polecicie do domycia zewnętrznych szyb z zacieków po pianie która przyschła na słońcu Próbowałem doczyścić Detailers Magic Glass Magic ale powierzchownie tylko ruszył brud, a ślady po zaciekach zostały na lakierze pomógł mi cleaner, na szyby nie mam pomysłu
Gesiu_15 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2017 5 minut temu, kamykmm napisał: Co polecicie do domycia zewnętrznych szyb z zacieków po pianie która przyschła na słońcu Próbowałem doczyścić Detailers Magic Glass Magic ale powierzchownie tylko ruszył brud, a ślady po zaciekach zostały na lakierze pomógł mi cleaner, na szyby nie mam pomysłu Autoglym Glass Polish powinien sobie dać radę z zaciekami
Jmr83 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Witam, mam problem z mikrofibrami 'dedykowanymi ' do mycia szyb :Super Shine Glass Touch Plus - ściereczka do szyb i Super Shine Mikrofibra Waflowa 40x40 cm 320 g/m2 - do mycia szyb. A mianowicie strasznie pylą, próbowałem i na szybach i lustach, na wszystkim pozostają ogromne ilości mikro pyłków, usunięcie ich wymaga kilkunastokrotnego tarcia w jednym miejscu. Dodam że ściereczki były prace w szarym mydle i poprawy nie widać. Miał ktoś podobny problem?, szkoda mi wyrzucać te szmatki....
Michał126 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Dnia 25.08.2017 o 21:10, kamykmm napisał: Co polecicie do domycia zewnętrznych szyb z zacieków po pianie która przyschła na słońcu Próbowałem doczyścić Detailers Magic Glass Magic ale powierzchownie tylko ruszył brud, a ślady po zaciekach zostały na lakierze pomógł mi cleaner, na szyby nie mam pomysłu Też cleaner Potem IPA i będzie git
Gardor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2017 2 godziny temu, Michał126 napisał: Co polecicie do domycia zewnętrznych szyb z zacieków po pianie która przyschła na słońcu Próbowałem doczyścić Detailers Magic Glass Magic ale powierzchownie tylko ruszył brud, a ślady po zaciekach zostały na lakierze pomógł mi cleaner, na szyby nie mam pomysłu Skorzystaj z Ceriglass albo Autoglym CGP. A jak nie masz to weź pada i pastę polerska i na bank zejdzie
Rekomendowane odpowiedzi