haks Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 haks, A próbowałeś obrócić fibrę na drugą stronę i przetrzeć szybę ? Powinno pomóc No nie żartuj? Nie wpadłem na to. OK, zrobię jak mówisz Ja szyby myje Autolandem do szyb. Zero smug, na moje nic "lepszego" czy droższego nie potrzeba. Do tego można te ręczniki bezpyłowe kupic tez od nich i jest gicior. Ja uzywam do tego szmatki Sonaxa do szyb Wcześniej miałem ten siuwaks, ale myślałem, że prędzej on był winny niż szmatka którą linkowałem. Tzn dalej go mam
Dante05 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Mam podobną ściereczkę co haks linkował tylko zieloną. Wycieram Speed Glass Cleaner od Kocha i nie trzeba obracać a dociera wszystko bez smug. Pewnie bym używał czegoś tańszego ale testerek dostałem do zakupów
Viento Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Miał ktoś do czynienia z NIelsen Blue Window Clean? 16 zł za litr zachęca do zakupu, ale nie wiem czego się spodziewać.
MarkPol Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2015 Kończy mi się litrowa butelka. Pryskam, przecieram fibrą do szyb i gotowe. Szyby czyste bez smug. Na pewno kupię następną.
Oolgga Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Tradycyjnie płyn do szyb i mały ręcznik ;-)
KapselK Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2015 Ja kupiłem na próbę Shiny Garage Perfect Glass Cleaner, na razie nie mam zastrzeżeń. Przecieram fibrą do szyb.
Misior1993 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Panowie który wybrać do systematycznego czyszczenia? Na szybach świeży G1 więc musi być coś co mu nie zaszkodzi 1.Koch Chemie Speed Glass Cleaner? 2.Shiny Garage Perfect Glass Cleaner? 3.ADBL Glass Cleaner? z koch'a miałem tester i był jak najbardziej w porządku ale na kolana nie kładł. Po prostu był OK
Moderator krd Opublikowano 4 Stycznia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Ja bym szedł w Allegrini G1 żaden nie zaszkodzi, a jak będzie miał w składzie IPA to nawet pomoże
Geno Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 IPA, dobra fibra i już chyba nigdy więcej nie zainwestuję w żaden płyn do szyb
cannonn Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Krótkie włosie do szyb. Ja też tylko ipą jadę
WaxItCar Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Krótkie włosie do szyb. Ja też tylko ipą jadę bądź IPA jako wkładka do innego płynu fibra do szyb + poprawka 600gsm i jest malina
Geno Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 dobra fibra Np. jaka http://www.flexipads.pl/produkt/359/kos ... -flexipads
jedrek1980 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 który płyn do szyb polecacie taki aby nie zostawiał smug i nie trzeba go wypracowywać pół dnia
szpyrek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Wiem ze G1 jest "niewymywalne" a czy mając rainx też mogę go przecierac ipa czy szybciej zejdzie niż po klasycznym płynie do szyb?
booohal Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 IPA, dobra fibra i już chyba nigdy więcej nie zainwestuję w żaden płyn do szyb Od dłuższego czasu
piotrek24_1986 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 a mam pytanie jest możliwe ze IPA zamarznie?
wooke Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie zamarznie. Gdzieś czytałem, że temp. zamarzania to ok. -88 stopni
piepia Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 a jakby tak wlac troche IPY do zbiorniczka z plynem do sprysków. daloby to jakis lepszy efekt? lubie kombinowac i chyba przetestuje
cannonn Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Obniży pewnie temp. zamarzania tylko. Możesz ipy dolać do letniego płynu i w odpowiednich proporcjach też nie będzie zamarzał.
booohal Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 a jakby tak wlac troche IPY do zbiorniczka z plynem do sprysków. daloby to jakis lepszy efekt? lubie kombinowac i chyba przetestuje Od zeszłego roku robię płyn zimowy na podstawie IPY IPA, gliceryna, Merida Luxin. W różnych proporcjach.
Detailing904 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 a mam pytanie jest możliwe ze IPA zamarznie? czysta IPA nie bo to alkochol Dodane po 1 minucie 31 sekundach: na szybe najlepiej w lato nałozyc powłoke która mocno kropelkuje na zime polecam jaqkiś QD na szyby aby tak lód nie przymarzał.
geoffnik Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 a mam pytanie jest możliwe ze IPA zamarznie? czysta IPA nie bo to alkochol Dodane po 1 minucie 31 sekundach: na szybe najlepiej w lato nałozyc powłoke która mocno kropelkuje na zime polecam jaqkiś QD na szyby aby tak lód nie przymarzał. *alkohol tak samo na lato jak i na zimę aplikujemy powłoki hydrofobizujące; QD? chyba nie
Detailing904 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 QD można dać na lato ładnie kropelkuje. Robiłam tak w lipcu na swoim samochodzie przy myciu QD na lakier dawałam go też na szyby troche trzeba było sie napolerować ale dawało to bardzo łądny efekt kropelkowania
Rekomendowane odpowiedzi