Marcin1992 Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2020 @ichris zapomniałem dodać że chodziło mi o tenzi detailer. Udało się wyrwać na znanym portalu 2 baniaki 5l za 20zl sztuka.
ichris Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 Aha, ok. To źle zinterpretowałem Dajcie znać czy zimowy z BP daje radę.
lukasz_byd Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2020 BMW ma problem z dostepnoscia 5L koncentratow / plynow zimowych
Michał126 Opublikowano 3 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2020 W dniu 1.11.2020 o 10:07, ichris napisał: Dajcie znać czy zimowy z BP daje radę. Hmmm, miałem różne brane na Routexa na przestrzeni lat, począwszy od wytworu o nazwie Castrol Biofix, jak jeszcze BP nie sygnowało płynów swoją marką (z 15 lat temu - został mi po ojcu taki arsenał w garażu). Nigdy nie było dziadostwa. Teraz występują dwa różne typy - produkcji Autolandu i Parysa. Ten z Autolandu to typowy Autoland (czyli super). Parys to konfekcjoner Sonaxa, ale płyn z BP produkcji Parysa nie jest taki sam jak ten z logo Sonax. Tego zimowego płynu z BP produkcji Parysa jeszcze nie używałem (mam i czeka), a letniego tak i stwierdzam, że jest bardzo dobry.
Michał126 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Sorry za post pod postem, ale ciekawa akcja dla kierowców z województwa śląskiego https://plynzadarmo.pl/?utm_campaign=plyny-strona-pa
magnum Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 Godzinę temu, Michał126 napisał: Sorry za post pod postem, ale ciekawa akcja dla kierowców z województwa śląskiego https://plynzadarmo.pl/?utm_campaign=plyny-strona-pa tez to widzialem myslisz ze moze byc cos warty?
Michał126 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2020 8 minut temu, magnum napisał: tez to widzialem myslisz ze moze byc cos warty? Od osoby zatrudnionej w Profi Auto słyszałem, że jest ok, bo "starają się gówna nie zamawiać".
magnum Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 22 godziny temu, Michał126 napisał: Od osoby zatrudnionej w Profi Auto słyszałem, że jest ok, bo "starają się gówna nie zamawiać". no to chyba sciagne appke, i bujne sie na Gliwicka zobaczymy co to
davor Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 W dniu 5.11.2020 o 11:29, Michał126 napisał: Od osoby zatrudnionej w Profi Auto słyszałem, że jest ok, bo "starają się gówna nie zamawiać". mnie się udało już dzisiaj odebrać jeszcze nie otwierałem, ale: + za lejek + za 5 litrów, a nie 4 + za etanol zamiast metanolu 1
Gold_Car Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 @davor a czyma znaczenie etanol czy metanol ? Bo chyba tego nie zamierzasz pić? Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka
_harry Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2020 O ile jest wg. Ciebie obojętne co wdychasz to możesz lać metanol.Jeśli zaś można tego uniknąć to tak właśnie należy robić.O szkodliwości oparów można poczytać.Ja wiem że przy spryskiwaniu to "mało, krótko, sporadycznie"... Ale po co?Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk 1
magnum Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 9 godzin temu, _harry napisał: O ile jest wg. Ciebie obojętne co wdychasz to możesz lać metanol. Jeśli zaś można tego uniknąć to tak właśnie należy robić. O szkodliwości oparów można poczytać. Ja wiem że przy spryskiwaniu to "mało, krótko, sporadycznie"... Ale po co? Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk bylbys w stanie tak z ciekawosci odczytac z etykiety kto go dla nich produkuje? na zdjeciu jest troszke niewyraznie
_harry Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 Pytanie do davor' a nie do mnie Ja się "wciałem w wątek"Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Michał126 Opublikowano 7 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2020 8 godzin temu, magnum napisał: bylbys w stanie tak z ciekawosci odczytac z etykiety kto go dla nich produkuje? na zdjeciu jest troszke niewyraznie Na etykiecie nie ma takiej informacji, a w internetach piszą, że Specol, co by nawet pasowało (zarówno Moto Profil, jak i Specol są z Chorzowa). Tak wygląda baniak płynu Specola na metanolu - trochę podobieństw na etykiecie jest: A w zasadzie to po co to pytanie? Wszak darowanemu koniowi...
magnum Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 W dniu 7.11.2020 o 17:09, Michał126 napisał: Na etykiecie nie ma takiej informacji, a w internetach piszą, że Specol, co by nawet pasowało (zarówno Moto Profil, jak i Specol są z Chorzowa). Tak wygląda baniak płynu Specola na metanolu - trochę podobieństw na etykiecie jest: A w zasadzie to po co to pytanie? Wszak darowanemu koniowi... z jednej strony masz racje, ale dzis po odebraniu postanowilem powachac, i na moje to jedzie denaturatem jak zly
davor Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 W dniu 6.11.2020 o 22:07, Gold_Car napisał: @davor a czyma znaczenie etanol czy metanol ? Bo chyba tego nie zamierzasz pić? Tak. Ma znaczenie. To co wdychasz też ma znaczenie.
Michał126 Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 14 godzin temu, magnum napisał: z jednej strony masz racje, ale dzis po odebraniu postanowilem powachac, i na moje to jedzie denaturatem jak zly No ale denaturat to alkohol etylowy, tylko skażony, więc wszystko się zgadza Ciekawe czy podczas użytkowania będzie śmierdzieć.
MMCzysci Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 CarOK - słyszeliście w ogóle o tej firmie? Zdatne to do czegoś? Jak wygląda sytuacja w 2020 - Sonax/Sylen/Tenzi? Co wybrać?
AudiBlask Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 Orientuje się ktoś gdzie dostanę zimowy płyn MaxMaster z dodatkiem hydrofobowym?
jolley Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2020 Panowie, jak płyn Turtle Wax? Można spokojnie lać?
MMCzysci Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 Krótko i na temat - Sylen czy Sonax w koncentracie? Myślałem o tenzi, ale zobaczyłem cenę i podziękowałem.
krzysiek555 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 Lidlowski tez jest bardzo dory chodz troche smierdzi,
MMCzysci Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 W takim razie odpada - ma nie capić śmiercią.
AudiBlask Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 @MMCzysci sonax ale nie w koncentracie, wersja - 20°C pachnie akceptowalnie nawet z butli. Przy użyciu podczas jazdy delikatnie daje cytrusem, może nie najwyżej jakości
MMCzysci Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2020 Dlaczego nie koncentrat? Wersja butelkowa ponoć może trafić się gorszej jakości, tak czytałem w tym wątku. Generalnie szukam czegoś, co:- nie kosztuje więcej niż 25zl/5l- nie wali trupem po psiknięciu na szybę- nie zostawia po użyciu mlecznych zacieków na szybie. Zalałem dosłownie szklankę jakiegoś no-name i natychmiastowo żałuję, więc szukam ratunku.
Rekomendowane odpowiedzi