Donatel Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 takze czego chciec wiecej? Woreczka Ja kupiłem sobie na start Collinite 476. Jak go powąchałem to stwierdziłem że nie ma opcji - nie będę tym woskował auta częściej niż 1 raz w roku (na zimę) i parę machnięć na felgi. Kupiłem Blue i od razu po otworzeniu stwierdziłem że nie żal mi żadnej złotówki. Guma balonowa - normalnie zapach dzieciństwa Podpytałem MXów czy warto dopłacać do Reda i podobno jeszcze nikt nie znalazł różnic, nawet tych 1%. Niebieski jest niby dedykowany do ciemnych, Red do jasnych. Czyli różnica w cenie jest jedną wielką zagadką No chyba że różnica w zapachu wynika z tego że wlewają do Reda dodatkowych olejków za 15 złotych ...
Mirko Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Czyli różnica w cenie jest jedną wielką zagadką Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to.... A skoro nie widać różnicy i jeszcze jest promocja
Fiodor Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Dzięki wielkie za podpowiedzi koledzy. Widzę, że moje wstępne przemyślenia co do różnic tych wosków były słuszne, to znaczy, że różnice jeśli są to praktycznie nie dostrzegalne dla oka, są tylko w sensie marketingowym (może zapachowym) producenta. Wniosek, że nie warto dopłacać do reda
damian Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2013 o ten 1% nie bede sie spieral. Według mnie jest on po stronie Red-a.
dartzeel Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Jako posiadacz FK1000p oraz REDA na NIEPRZYGOTOWANYM LAKIERZE takie oto są wnioski: - hi-temp maskuje rysy i zostawia lakier wiele gładszy - nattys red zostawia rysy (te głębsze a i mniejsze) widoczne, maskuje bardzo mało - po nattys jest lepsze lustro, po hi-tempie auto wyglada bardziej jak nowe.. takie tłustawe bardziej, ale mniej blingu. Generalnie na nieprzygotowany lakier wybrałbym Hi-Tempa i to polecam jak ktoś jest przed korektą. Auto to czarny Saab 9-3 SS.
mariobross Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 koledzy mam pytanko.2 tygodnie temu nałożyłem PB white diamond+PB Red kropelkowanie było zajebiste.auto myje samą woda 2 razy w tyg.na bezdotyku+zwykły qd megsa.Ostatnio użyłem aktywnej piany 1raz i patrze a tu krople takie duze poszarpane i woda już tak nie spływała ładnie jak bez użycia aktywnej piany.Czy to możliwe że Red tak szybko spłynął jest taki nie trwały?po 1razie użycia aktywnej piany? W sobotę nałożyłem ponownie samego reda a wczoraj padał deszcz piekne kropelkowanie powróciło.wcześniej miałem Coli 476 aktywna piana na bezdotyku go nie ruszała.Czy red jest taki delikatny?
Pływak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nattysy nie są trwałe szczególnie nałożone na WD czy BH. Nie ma co porównywać do Coli bo ten nawet na takim BH siedzi kilka miesięcy. Z resztą nawet na opakowaniu nattysa napisane easy on/easy off
wojtassss Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Używałem reda i jest on baaaaaardzo nie trwały. Podjarałem się opiniami jak to fajnie wygląda i leży na półce.
Maciej WTN Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Wojtasss a ile lezy u Ciebie? I na co go kładziesz? U mnie tez jest na półce i nigdy go pod katem trwałoście nie testowałem, ale teraz to mnie zmobilizowałeś
Pływak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Używałem reda i jest on baaaaaardzo nie trwały. Podjarałem się opiniami jak to fajnie wygląda i leży na półce. Witaj w klubie u mnie ten plus, ze kupiłem tańszego Blue wiec mniejsza strata kasy
wojtassss Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Świeżo po korekcie na DJ Lime Prime i kropelkował ładnie może z tydzień. Później słabł słabł i zniknąć. Strzelam, że był to miesiąc. Ale to już po maxie. Myty co tydzień, piana, dwa wiadra, bez ostrej chemii na koniec QD.
Sabat Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 No widzisz, ja myłem ręcznie blue w tamtym roku, ale bez piany tylko płukanie demineralizowaną + dodo BTM co 2tyg. Wytrzymał 1,5msca byl kładzony na Dodo LPL dwie warstwy w odstępie kilku h. ściągałem go aby zapodac coliego na zimę, praktycznie nie było go na tyle auta oraz dolnych partiach drzwi, na reszcie jeszcze kropelkował i odprowadzał wodę.
wkr Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 mariobross, Niestety jest nietrwały. Ładnie pachnie i szybko się go nakłada, ale to jego jedyne zalety. Wyraźnie słabnie już po 2 tygodniach a po miesiącu praktycznie go nie ma.
MatthewG Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Aż zrobię specjalnie chyba jakiś test jak znajdę chwilę bo dziwne rzeczy piszecie
mariobross Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 dzięki koledzy za odpowiedz.jako początkujacy czytając opinie najarałem się na reda i rzeczywiście lepiej wygląda niż coli 476 na moim sreberku i widzę różnicę ale trwałość mnie rozbroiła. mogę reda nakładać co miesiąc nie przeszkadza mi bo sie uzależniłem od tego.to jest choroba prawie co 3dzień na bezdotyk jezdzić juz mi sam własciciel pierwszy mówi dzień dobry
Griffe Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Tez dla mnie dziwne, bo ja mam inne spostrzezenia i jak dla mnie na letnie smarowidlo to wytrzymalosc spora.
wojtassss Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Tez dla mnie dziwne, bo ja mam inne spostrzezenia i jak dla mnie na letnie smarowidlo to wytrzymalosc spora. Spora = ?
radekn Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nattysy nie grzeszą wytrzymałością, dlatego ja kładę Blue jako drugą warstwę na Megsa #16. To on daje mi ochronę lakieru, natomiast NB wygląd.
booohal Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jeżeli Red leży Ci krócej niż miesiąc to wiedz, że coś się dzieje... Zużyłem pół puchy i tylko z nudów odświeżałem go co miesiąc. Bez żadnych QD itp. Lepiej oczyszczajcie lakier panowie... Albo co...
Fancivi Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja tam samo Reda juz troche wysmarowalem i nigdy nie lezal krocej niz miesiac. A dluzej nie lezal tez bo nakladalem od nowa dla przyjemnosci Przez miesiac kropelkowanie, odpychanie wody/brudu jak na poziom tego wosku przyzwoite
MatthewG Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jeżeli Red leży Ci krócej niż miesiąc to wiedz, że coś się dzieje... Święta słowa
Moderator krd Opublikowano 3 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 W sumie to jakikolwiek wosk nie-marketowy, a i te jakby polozyc zgodnie ze sztuka to potrafia zadziwic niejednego doswiadczonego detailera...
Pływak Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jeżeli Red leży Ci krócej niż miesiąc to wiedz, że coś się dzieje...Zużyłem pół puchy i tylko z nudów odświeżałem go co miesiąc. Bez żadnych QD itp. Lepiej oczyszczajcie lakier panowie... Albo co... Kładę wosk zawsze na tak samo oczyszczony lakier + Black Hole. Wiem, ze glaze obniża trwałość wosku ale Colli wytrzymywał u mnie ponad 3 miesiące tak samo nakładany jak Nattys. Nie wiem może do nattysa trzeba jakieś modlitwy zmawiać, zrobić ołtarzyk i zapalić świeczki? Albo co najbardziej prawdopodobne po prostu bardzo nie lubi się z BH pomimo tego, ze producent po BH zaleca własnie Blue. Następny test to nattys na UDS ciekaw jestem ile to wytrzyma pewnie krócej niż na BH Druga sprawa ciekaw jestem ile osób zauważyło by różnice między Colli, a nattysem położonym na dobrze przygotowany podłoże przejechane BH Chociaż tutaj są spece co widzą różnice miedzy Redem, a Blue więc chyba kiedyś zrobię test ale zapytam osoby które nie siedzą w detailingu która strona auta wygląda lepiej ;]
booohal Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ja tam różnicę między Collim a Redem widzę. Ale trzeba całe auto zrobić. Wtedy jest efekt. Jak leżą koło siebie to różnice trochę się zacierają. Dla normalnego człowieka BH + Colli powinien w zupełności wystarczyć.
Tworek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ogólnie kładzenie Reda na tłustego Lime Prime to strzał w kolano, mam Reda i nie narzekam. Kładę go zwykle na Wolfganga lub R222 i trzyma się jak należy
Rekomendowane odpowiedzi