Pkubalak Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Gdzieś widziałem cenę za tester 73$
michal123 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Pierwszy raz porządnie położyłem z glasura. Efekt mega i po przejechaniu trasy ~ 80 km w deszczu samochód praktycznie czysty od dziś reszta woskow out
atvmmz Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Ja w majówkę położyłem na cleaner lusso z destiny, darkangel i body. Na razie jest ciekawie, deszcz nie robi na nich wrażenia, zobaczymy jakie będą wrażenia po pierwszym myciu Lakier niestety niewdzięczny bo taki trochę "piaskowy" srebrny ale jakieś różnicę widzę.
mgrab Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 Kombinacja: Prima Amigo + SV Shield + poprawione następnego dnia SV Nano Express Lakier 2 letni, przebiegi małe; brak korekt; wcześniej Prickbort MAC 124, ADBL Vampire Liquid, Magifoam, szampon ADBL, glinkowanie BH sof; felgi: Gyeon Q2M WetCoat, opony: Good Stuff Black Mamba; uszczelki: CarPro Perl. Efekt poniżej. Genialny blask. Po Nano Express lakier tak śliski, że prawie za klamkę nie można złapać Reszta wyjdzie "w praniu". Zdjęcia bez ulepszeń itd. Tyle, że robione momencie i miejscu korzystnym dla widocznych efektów.
KHOT Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 Angelwax Desirable: (auto moje, fotka nie )
menior Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Ktos stosuje od dawna Body i moze sie wypowiedziec jak z trwaloscia? Producent podaje do 6 miesiecy Co jak na naturala wydaje mi sie malo realne
KHOT Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Realne, potrafił mi całą zimę przetrzymać.
wifi944 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 Godzinę temu, KHOT napisał: Realne, potrafił mi całą zimę przetrzymać. potwierdzam mi wytrzymał 4.5 miesiąca bez przygotowania jakoś specjalnie powierzchni wiec jak dobre podłoże 6 powinien dać rade;D
ghost Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2017 2 godziny temu, menior napisał: Ktos stosuje od dawna Body i moze sie wypowiedziec jak z trwaloscia? Producent podaje do 6 miesiecy Co jak na naturala wydaje mi sie malo realne Ta granica między naturalami a hybrydami się zaciera. Niby napisali że zawiera naturalne woski i olejki ale z jakimi dodatkami produkcyjnymi nie wiadomo. Poducenci stosują domieszki sealantów, sylikonów, polimerów, kwarców i trzeba by jeszcze zapytać chemików czego jeszcze żeby wydłużyć trwałość. Zwróć uwagę, że BH Finis i Double Speed Wax oba zawierają naturalną karnaubę a też mają bardzo długą żywotność.
Gardor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Panowie jak wiemy porządne naturalne woski typu: Sv utopia/ crystal rock/ concorso/ Zymol Glasur, Concours. Robią świetny look na ciemnych kolorach a co z jasnymi kolorami? Bo szczerze nie używałem tych wosków na jasnych lakierach. Z tego co czytałem to FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Wax świetnie sobie radzi na jasnym. No ale co z woskami z wyższej półki? Jest jakiś typowy do jasnych kolorów czy szkoda kasy i z jasnego więcej się nie wyciągnie i wystarczy 1000P? Pytam dlatego bo myślę nad zmianą samochodu i chciałbym jasny kolor dla odmiany
ostry2407 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2017 9 godzin temu, Gardor napisał: Panowie jak wiemy porządne naturalne woski typu: Sv utopia/ crystal rock/ concorso/ Zymol Glasur, Concours. Robią świetny look na ciemnych kolorach a co z jasnymi kolorami? Bo szczerze nie używałem tych wosków na jasnych lakierach. Z tego co czytałem to FinishKare 1000P Hi-Temp Paste Wax świetnie sobie radzi na jasnym. No ale co z woskami z wyższej półki? Jest jakiś typowy do jasnych kolorów czy szkoda kasy i z jasnego więcej się nie wyciągnie i wystarczy 1000P? Pytam dlatego bo myślę nad zmianą samochodu i chciałbym jasny kolor dla odmiany W poniedziałek robię test Hdc+Zymol Japon vs Prima Amigo+Fusso12m. Zobaczymy z ciekawości jaki look uzyskam na tych zestawach. Mam biały lakier i chciałbym uzyskać efekt lustra lecz podejrzewam że bez glaze się nie obejdzie. Ale zobaczymy. Jestem dobrej myśli
Pajko Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 @Gardor , ja obecnie na Chevym mam dwie warstwy Titanium i bardzo mi się podoba jak to wygląda . Kiedyś na biały ( moja mazda ) kładłem Zymol'a Destiny i też wyglądał mega dobrze . W arsenale leży i czeka Dodo Diamond White i z racji że zajawka na woski znów u mnie w szczycie formy pewnie w niedalekiej przyszłości wleci na blachę
ostry2407 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 No dobra pobawiłem się dzisiaj troszkę i moim zamysłem było osiągnięcie wet look na białym 1.Mycie APC, Piana, Szampon, Glinka, Mycie, Odtłuszczenie Ipa 2. Prima Amigo + Fusso 12m 3. Znowu mycie i odtłuszczenie Ipa 4. Hdc + Zymol Japon Zdjęcia z literą F to Fusso a Z to wiadomo i sami oceńcie gdzie jest większy look na białym lakierze. Chyba bez glaze już więcej nie da się wycisnąć.
andrzej25 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Chce zakupić wosk na ciemne-czarne auta, jaki polecacie do 500 zł ?
PiterG Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Pinnacle souveran Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1
ghost Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 7 minut temu, PiterG napisał: Pinnacle souveran Potwierdzam, ale wersja w puszce (nie płynny). Na ciemnych kolorach kosmos. Kto obserwuje zawody show cars na amerykańskim wybrzeżu, wie, ile nagród zebrały samochody właśnie z tym woskiem jako LSP. Pozamiatał konkurencyjne woski niezależnie czy kosztowały tyle samo, 2 tys, czy 8 tys puszka Oczywiście kluczem do wygranej nie jest sam wosk, to element składowy. Znaczenie ma oczywiście jakość lakieru (wyższej jakości malowanie niż fabryczne), oraz przygotowanie lakieru pod LSP. 1
PiterG Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Jak będziesz zainteresowany to w tym tygodniu postaram się wystawić jedną puszkę souveran-a Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
daniel87 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 4 godziny temu, PiterG napisał: Pinnacle souveran Występują w jakiś mniejszych słoiczkach
PiterG Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 [mention=5848]daniel87[/mention] Tak, są mniejsze i większe opakowania. 3 i 8 uncji.
daniel87 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Będę musiał poszukać opcji 3oz. w jakiejś dobrej cenie
Birkhof Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Będę musiał poszukać opcji 3oz. w jakiejś dobrej cenieTen wosk jest takim rarytasem ze na niego nie bedzie „dobrej ceny” a raczej tylko standardowa :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 23 minuty temu, Birkhof napisał: Ten wosk jest takim rarytasem ze na niego nie bedzie „dobrej ceny” a raczej tylko standardowa Chyba, że mieszkasz w stanach. Autopia regularnie robi promocje całego asortymentu. U nas jest dokładnie tak jak piszesz. Produktu nawet nie ma w oficjalnej dystrybucji w PL
Birkhof Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Chyba, że mieszkasz w stanach. Autopia regularnie robi promocje całego asortymentu. U nas jest dokładnie tak jak piszesz. Produktu nawet nie ma w oficjalnej dystrybucji w PL Autogeek tez ma często promocje, szczególnie poza sezonem. Zestawy mozna wyłapać -20 do 30% nawet Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PiterG Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Kolega ostatnio zamawial sampler ale moim zdaniem to nieopłacalne. Wosk z przesyłka wychodził jakieś 300 zł Za niewiele więcej będę sprzedawał nowa duża puszkę. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
KHOT Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2020 W dniu 3.03.2019 o 17:43, PiterG napisał: Pinnacle souveran W dniu 3.03.2019 o 17:56, ghost napisał: Potwierdzam, ale wersja w puszce (nie płynny). Na ciemnych kolorach kosmos. Dzięki. Mój właśnie doszedł i jestem w małym szoku. Parę wosków już w życiu widziałem i smalcowałem, ale po tym, co Souveran zrobił na modelikach 1:18 nie mogę się doczekać wiosny i smarowania dużego auta. Dla mnie kosmos. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi