hihol Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 U mnie glinka, sf4000,gyeon prep, af rejuvenant. Na to wosk. 25-28 stopni. Po 6h druga warstwa. Myty gold class i dg901. Fura ciemna. 3 tygodnie sierpnia 3500km przebiegu.
Howard66 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Więc teoretycznie Guardian powinien tyle samo a nawet dłużej wytrzymać No ale faktycznie wszystko zależy od przygotowania auta pod wosk.
InspektorKot Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jeśli ktoś rozważa zakup Waxaddict Edition 21 to podzielę się wrażeniami. Wosk położony na Clearkote VHG. Wrażenia: - bardzo dobrze podbija zarówno głębie jak i nadaje szklistości - mega wydajny. - ograniczone przyciąganie kurzu. Jak do tej pory z wszystkich wosków które używałem ten jest najlepszy pod tym względem - zapach świetny, nie umiem go określić ale bardzo przyjemny i intrygujący
kaskra1 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jak się rozprowadza po lakierze...? W sensie przycina się aplikator przy rozkładAniu? Szybko przysycha? Poci się?
InspektorKot Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 kaskra1, Według mnie rozprowadza się dobrze, trzeba tylko uważać żeby nie nabrać go za dużo na aplikator. Przysycha w podobnym czasie co większość wosków. Wosk jak to naturalny poci się i po jakimś czasie trzeba jeszcze machnąć MF.
InspektorKot Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ciężko mi się wypowiedzieć na temat docierania, bo mnie wszystkie woski poleruje się łatwo . Na początku nałożyłem trochę za grubo to powstawały delikatne hologramy, ale jak tylko warstwa jest odpowiednio cienka to docieranie nie sprawia żadnych problemów.
Tomeq631 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Panowie zastanawiam się właśnie nad Glasurem a Wax addict edition 21 co wybrać? Zależy mi na looku i ponad miesiąc zeby leżał. Lakier mam jak kolega InspektorKot czyli bordowy. Pozdrawiam
mar79 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Tomeq631 Glasur da Ci świetny look i trwałość na dobrze przygotowanym lakierze. U mnie siedzi spokojnie 3 miesiące choć nigdy nie sprawdzałem go pod kontem dystansu i po tym okresie i tak mam problem go ściągnoć. Wax addict edition 21 nie miałem do czynienia.
Tomeq631 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Kupiłem Wax addict edition 21 Ale następnym razem kupię Glasura Zawsze jest pretekst na cos nowego Pozdrawiam
Administrator Evo Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opisz koniecznie wrażenia z tego wosku
Denis Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 również jestem ciekaw. Parę fotek i krótka relacja mile widziana
blackmamba Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Kupiłem Wax addict edition 21 Ale następnym razem kupię Glasura Zawsze jest pretekst na cos nowego Pozdrawiam Jakie wrażenia po użyciu Waxaddict Edition 21?
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 http://www.chemicalguys.com/KORE_R4_Pas ... 050815KORE
gruby_RS Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Chemical Guys to mój zdecydowany faworyt w kategori "bełkot"
Moderator krd Opublikowano 8 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2015 Czyżby Lava version #2?
Tomeq631 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Kupiłem Wax addict edition 21 Ale następnym razem kupię Glasura Zawsze jest pretekst na cos nowego Pozdrawiam Jakie wrażenia po użyciu Waxaddict Edition 21? Wiec tak: wosk nakładałem w temperaturze 10-12stopni w garażu na umyty i wyglinkowany samochód następnie nałożony swissvax cleaner fluid regular. Zapach wosku super owocowy niewiem co jest w składzie ale pachnie intensywnie następnie aplikatorem żółtym megs jednym myznięciem smarujemy spokojnie cały element a nawet dwa (jest bardzo wydajny na całe auto zuzyłem 2 gramy) teraz czekamy nie dłużej jak 3 minuty i polerujemy, ja potrzymałem maskę i dach około 15 min i delikatnie mówiąc masakra strasznie cieżko schodzi zaschniety wosk dlatego najlepiej wysmarowac i polerowac. Wosk nadal fajna szklistosc lakieru jestem tym pozytywnie zaskoczony wytrzymałość? Niewiem bo narazie siedzi 2 tygodnie raz padało a kropling na deszczu super Zdjecia mam ale na pc a niewiem kiedy będę u siebie w domu jak cos to dorzucę. Sorki pisane na szybko jak cos pominąłem to pytać Pozdrawiam
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Tomeq631, przeczytałem Twojego posta i.. jakbym o Zymolu czytał
Tomeq631 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Tomeq631, przeczytałem Twojego posta i.. jakbym o Zymolu czytał Zymola a konkretnie Glasura będę dopiero testował Generalnie jedyna wada jaka mi sie przytrafiła to z tym polerowaniem, a tak to wosk jak najbardziej spoko Panowie moja opinia jest czysto amatorsko-garażowa co prawda nie mam doswiadczenia z ekskluzywnymi produktami wiec prosze o wyrozumiałosc Pozdrawiam
atvmmz Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Zymola się ciężko poleruje po 15 minutach? Chyba tylko dlatego, że jest za grubo położony
kaskra1 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Miałem carbona, glasura, titaniuma i nie zostawiłbym go na 15 min na lakierze obojętnie jak położony czy cienko czy bardzo cienko zawsze panel po panelu.
atvmmz Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Ja wszystkie kładę na cały samochód i dopiero poleruję, oczywiście bez najmniejszego trudu.
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2015 Ja wszystkie kładę na cały samochód i dopiero poleruję, oczywiście bez najmniejszego trudu. Tylko pozazdrościć
Rekomendowane odpowiedzi