Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Gardor napisał(a):

To będzie zaraz zabite waterspotami i osadem

Nie mój problem. Kolega dostanie instrukcję długoterminowej obsługi ale znam jego zapał i ilość czasu wolnego. Chce powłokę i tyle. Nasz klient, nasz Pan. Choć pewnie spróbuję chociaż na coś rocznego namówić. Jakiegoś ADS Repell można by wtedy zarzucać i tyle.

Na razie pomóżcie wybrać co można wrzucić

• 2 miesiące temu...
  • Moderator
Opublikowano

Słuchajcie moi Drodzy, jaka powłoczkę byście polecili na aplikację na taki sprzęt? 🙂

obraz.png.6923c38650768008afc5abae7170eccb.png

obraz.png.dd4b16e7ca902a9f7c383cadd007d59e.png

• Lubię to 1
Opublikowano
9 godzin temu, Domel napisał(a):

jaka powłoczkę byście polecili na aplikację na taki sprzęt?

Obojętnie tak szczerze, może być Gyeon Mohs. Bardziej skupił bym się na prawidłowym sposobie mycia tego sprzętu. Nawet lekko zasadowe produkty mogą pozostawiać nieusuwalne ślady na anodowanych powierzchniach jak np amortyzator. 

• Lubię to 3
Opublikowano

Admire chyba by było najbardziej uniwersalne bo możesz go też położyć na inne elementy np. plastiki nielakierowane, gumę, szyby itd. 🙂

Opublikowano

Testował ktoś długodystansowo Gtechniq Crystal Serum Light + Exo v5 ewentualnie C1 + Exo v5. Chce zabezpieczyć żeby wytrzymało jak najdłużej a myślałem jeszcze o Gyeon Syncro. Ewentualnie ktoś coś poleci ?

Opublikowano

@Tomaszmasz Nie wypowiem się bardzo długodystansowo, ale u siebie mam csl + v4 od sierpnia 23r i na chwilę obecną powłoka nigdzie się nie wybiera:)

Na jednym panelu położyłem sobie testowo Exo na uk3.0 i cały czas ma się dobrze.

Csl +V5 ma kilku moich znajomych i każdy zadowolony. Najwięcej przelotu ma znajomy w w212 bo od maja już jakieś 18kkm ma zrobione i działa bardzo dobrze. Raz na miesiąc sobie ręcznie myje ziomek, bo do mnie na wiochę zjeżdża tylko na dłuższe święta i nie było kiedy go serwisowo umyć. 

Aplikacja sztos, trzeba lać więcej zwłaszcza csl. Samooczyszczanie i podatność na ws na dużo wyższym poziomie niż np. uk3.0 czy sic.

• Lubię to 1
  • Super 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

@keza zgadza się 😀 aplikowalem i aplikuje, także testuje jak się trzyma na primerach itp... jest to jedna z najprostszych powłok w aplikacji, samoczyszczenie też jest jedno z lepszych. Na różnych primerach siedzi jak na razie dobrze(Fiero, dr beasly, neoxal, essence). Polecam, nie zawiedziesz się @RoBerTo91

Opublikowano

Bo szukam jakieś fajnej powłoki do srebrnego lakieru w passacie . Zależy mi na mega wyszkleniu tego srebrnego koloru i właśnie fajnym samoczyszczeniu , bo hydro to większość powłok ma lux , a aplikacją nawet trochę trudniejszą sobie poradzę bo jakieś powłoki już kładłem. 

Opublikowano
23 godziny temu, antek1987 napisał(a):

@keza zgadza się 😀 aplikowalem i aplikuje, także testuje jak się trzyma na primerach itp... jest to jedna z najprostszych powłok w aplikacji, samoczyszczenie też jest jedno z lepszych. Na różnych primerach siedzi jak na razie dobrze(Fiero, dr beasly, neoxal, essence). Polecam, nie zawiedziesz się @RoBerTo91

Jak to widzisz w porównaniu do Admire. Dla mnie to podobne produkty z opisu. Hypera nie znam, wiem, że jest robiony dla nich przez koreański koncern. Słyszałem sporo pochwał na jej temat. Wydajność, hydro, samoczyszczenie , trwałość oraz mega wielozadaniowość. Wypisz wymaluj Admire. Napiszesz kilka zdań  porównania ?

Opublikowano

@gprzesniak nie kładłem nigdy Admire 😕 więc sie nie wypowiem. Ale jak pisałeś powłoki Hyper są mega wydajne, samoczyszczenie na wysokim poziomie, pięknie szkła i aplikacja wzorowa. Na znajomego aucie(bialym) położyliśmy kilka powlok, jak UNCR pro, Hero, CP, Nasiol zr53 i tam gdzie leży Hero element zdecydowanie czyściejszy i mimo brudu dużo lepszy zrzut wody niż pozostałe. Prime też kładłem i jeden ze znajomych ma na aucie, też samoczyszczenie na wysokim poziomie ale kropelki delikatnie gorsze.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Trzeba będzie zakupić na testy tego Hyper. Przed zapytaniem wahałem się między Hyper hero, Admire lub Skyline .