Administrator CleanerFreak Opublikowano 5 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Pytanie do adminów. Czy rozważane jest założenie osobnych działów ;przyczepionych, o najpopularniejszych markach kosmetyków . Było by to miejsce dla wypowiedzi osób pracujących przede wszystkim na tych produktach, Dla innych konkretne miejsce potrzebnej im wiedzy, Na forach zagranicznych jest tak od dawna i bardzo je systematyzuje. Na forach zagranicznych (USA, GB, D) jest na na dzień dzisiejszy znacznie więcej osób które używają "dobrych kosmetyków" i mogą się podzielić spostrzeżeniami. W PL jest coraz więcej pasjonatów, więc z czasem będzie można o tym pomyśleć
Marek Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Jeżeli ktoś pyta o zestaw to przeważnie w zestawie tym wchodzi 2-3 producentów - do którego działu wstawi wątek zadając o ten zestaw pytanie ? Rozbijanie go na 3 różne działy mija się z celem. Nie widzę też sensu zakładania oddzielnych wątków w działach po to żeby zapytać o 1 produkt Chodziło mi raczej o dział np Producenci i kilka poddziałów. Myślę sobie teraz, że za rok jak Forum będzie miało KILKA TYSIĘCY aktywnych userów takie rozwiązanie będzie niezbędne. Będzie więcej niż teraz osób, które pracuję na jednej, dwóch markach
Przemek Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Łukasz, no ok, ale można wrzucić tak: 1. Producenci masowi (popularni) (megs, PB, Smartwax, etc) 2. Producenti exlusiv (Zymol, SV, może DJ) 3. Egzotyki (Lusso Oro, Victoria, Zaino) 4. Tanie (Turtle, Sonax)
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Dobra, załóżmy, że takie coś powstaje - user ma pytanie - który wosk da lepszy blask I TUTAJ 7 wosków różnych producentów - gdzie to wrzucić teraz ?
julian Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Przemek, nie możne odgórnie klasyfikować producentów według naszego "widzi-mi-się". To jest pomysł, który mógłby usprawnić forum, ale trzeba to przygotować wspólnie z producentami/dystrybutorami, ew. zrobić tak, że wątek o każdym produkcie zakłada administracji i na początku jest wstawiona kopia opisu ze strony producenta. reszta to dyskucja userów. takie wątki są przyklejona. nowe zakładają userzy i prowadzą dowolną dyskusję dotyczącą produktów. [ Dodano: 5 Luty 2010, 09:20 ] Łukasz, to musiałoby działąć równolegle, nie zamiast.
kanar Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Przemk ten podzial bez sensu, egoztyki, wkrotce moga juz nie byc egzotykami, rynek sie rozwija. Dla mnie Dj to nie exclusiv, itd itp. Ile ludzi tyle podzialow. Tak jak jest teraz jest dobrze, po co sobie utrudniac zycie.
Gibon86 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Nie wiem czy była już taka propozycja ale może zrobic dział o naprawach typu smart. Każdy z nas zna jakieś patenty i warto podzielic się nimi z innymi. Wkońcu rysa, obdarcie albo przetarta skóra bardzo negatywnie wpływa na wizerunek naprawde zadbanego auta. Sporo uszkodzeń np. lakeru da rade zrobic samemu przy odrobinie wprawy. Czekam na opinie i poparcie dla mojego pomysłu
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 ew. zrobić tak, że wątek o każdym produkcie zakłada administracji i na początku jest wstawiona kopia opisu ze strony producenta. reszta to dyskucja userów. Nie wyobrażam tego sobie. Chyba nie myślisz o zakładaniu po kolei wątków z danym produktem danego producenta - wątków musiałoby powstać kilka tysięcy Łukasz, to musiałoby działąć równolegle, nie zamiast. Mi to się kojarzy z niepotrzebnym powielaniem wątków, ale może się mylę.
julian Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 no, dokadnie. i osiągnęlibyśmy to samo, co w tej chwili jest dostępne dla każdego po wejściu na stronę producenta. pomysł chyba się jednak nie broni. chyba, że ktoś ma lepsze pomysły na realizację?
malkolm Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 pomysł uważam za bezsensowny;p a ja uważam że jest dobry i kiedyś jak forum będzie miało kilka tys użytkowników to lepszym rozwiązaniem może być dyskusja o każdym produkcie z osobna, ale na razie jest luzik , i da się to ogarnąć to po co psuć te kilka miesięcy wywodów i pracy niektórych użytkowników i administracji.
Marek Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Amen. Macie rację- na dzisiaj jest dobrze " kuflik :pomysł uważam za bezsensowny;p " Wiesz, fora zagraniczne tak są zbudowane, nie ja to wymyśliłem. Więc nie do końca jest to bezsensowne. Oczywiście w dzisiejszych warunkach i tutaj , jest ok. Ważne jest , w jakim kierunku Forum się rozwinie -bo że będzie rosnąć w oczach to pewne.
malkolm Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 bo że będzie rosnąć w oczach to pewne. ja bym taki pewny nie był, i tak przesiaduje tutaj 10 osób a reszta to z doskoku albo raz na tydzień
maly_marcin Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 ja tam jestem codziennie a co do forum... wydaje mi się, że nie ma co zmieniać. dobrze jest
Marek Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 wydaje mi się, że nie ma co zmieniać. dobrze jest Nie zrozumiałeś mojej intencji. Nie chodzi o zmiany bo jest żle - nie ma wogóle takiego stwierdzenia. Idzie o PRZYSZŁĄ rozbudowę.
maly_marcin Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 o to mi chodziło sory za złe sprecyzowanie mojej wypowiedzi ale jak to pisałem to byłem śnięty
Marco Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 ja bym taki pewny nie był, i tak przesiaduje tutaj 10 osób a reszta to z doskoku albo raz na tydzieńPrzyszedł mi rachunek za tela... 50zl za korzystanie z neta... I po co właziłem? OD forum się nie mogę oderwać!
Marek Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 OD forum się nie mogę oderwać! Myślę, że jakiś ekwiwalent się należy (tylko kto go wypłaci?)
Łukasz Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Panowie i oczywiście Panie, które też są na forum - jak rzeczywiście przyjdzie potrzeba to będziemy myśleć. Forum zawsze można rozwijać na bieżąco także nie ma co się stresować. Na razie się rozrastamy i jest naprawdę fajnie
MetalMagnes Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Łukasz, myślę że warto podwiesić temat http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=804 Temat jest pomocny, uzupełniam go na bieżąco. I dobrze byłoby aby był widoczny zaraz po wejściu do działu ,,Usługi pielęgnacji, rabaty i zniżki dla forum" http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=26
Marco Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Jestem za ,co ja się ostatnio naszukałem tego spisu...
Łukasz Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Oczyściłem go, bo były zbędne posty.
Rekomendowane odpowiedzi