Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co będzie skuteczniejsze jako oprysk - Citrus Oil od Shiny czy Touch Less od Bilta? 
kwestia bezpueczeństwa mniej ważna. Chodzi o skuteczność domywania. 
Shiny trzeba dużo lać i to spory minus bo litrowa butelka to 10 razy. BH tu wypada ponad 2 razy lepiej więc ekonomia na plus dla BH. 

A może jeszcze jakaś inna opcja? 

Opublikowano

@Strus Jak dla mnie Shiny Garage Citrus Oil dużo bardziej skuteczny będzie. Pomijam kwestie bezpieczeństwa, 2 razy w roku bym go używał gdy hardkorowo brudne auto, do regularnego mycia odpada.

A w temacie BH TL - 100 razy bardziej wolę Koch GS od niego, na mnie BH nie wywarł żadnego wrażenia.

Opublikowano
8 godzin temu, powerf napisał(a):

@Strus 

A w temacie BH TL - 100 razy bardziej wolę Koch GS od niego, na mnie BH nie wywarł żadnego wrażenia.

Mam podobne wrażenia po zastosowaniu BH TL, na moich białych lakierach jakby w ogóle nie działał. Próbowałem różne stężenia, ciepła/zimna woda i ledwo co narusza delikatny film drogowy. Albo trafiłem wadliwy produkt albo niewypał totalny.

Opublikowano
W dniu 9.07.2024 o 00:00, CAR CRAZY napisał(a):

@turzol robisz oprysk czy piana ?  

leży coś na aucie ? 

Z oprysku, na autach brak LSP.

• Partner forum
Opublikowano

@turzol Nie wiem czy to nie jest powodem słabego działania, 90% testów opiera sie na powierzchni zabezpieczonej od spray waxów, przez klasyczne woski, kończąc na powłokach.   Przy lakierze bez LSP najczęściej ludzie sięgają po coś mocniejszego  bo jednak siła musi być mocniejsza żeby odseparować brud.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj przyszedł do mnie BH Touch Less, więc postanowiłem go od razu wypróbować. Zrobiłem stężenie około 4% i poleciałem na myjkę z opryskiem. W sumie na auto poszło mi 2l przygotowanego płynu. Z czystym sumieniem przystępuję do grona osób zadowolonych z preparatu.

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 23.11.2024 o 14:35, Belzebub napisał(a):

Dzisiaj przyszedł do mnie BH Touch Less, więc postanowiłem go od razu wypróbować. Zrobiłem stężenie około 4% i poleciałem na myjkę z opryskiem. W sumie na auto poszło mi 2l przygotowanego płynu. Z czystym sumieniem przystępuję do grona osób zadowolonych z preparatu.

A ja właśnie kończę test, który trwał 1,5 roku😭🤣

• Lubię to 6
  • Moderator
Opublikowano
30 minut temu, DZIADZIA napisał(a):

A ja właśnie kończę test, który trwał 1,5 roku😭🤣

Przez 1,5 roku testowałeś BH TL?

Opublikowano

Ja mam za sobą jakieś 20 myć BH Touch Less. Porównując do Magifoam jest podobnie z domywaniem ale imo łatwiej się wypłukuje. Dla mnie to spory plus, idealnie na szybkie akcje na bezdotyk, jaj chcemy trochę odchamić auto w sezonie zimowym 🙂 

• Moderator
Opublikowano
2 godziny temu, Syrio napisał(a):

Ja mam za sobą jakieś 20 myć BH Touch Less. Porównując do Magifoam jest podobnie

I nutę zapachową mają oba produkty podobną:)

Opublikowano

@Syrio podobnie sprawdzi sie jak nie lepiej wiele innych zasadowych produktów a sporo tańszych 😉 Magifoam jest drogi ale wart swej ceny ze względu na bajeczną piane

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 24.11.2024 o 20:31, zeea napisał(a):

@DZIADZIA tylko 1.5 roku? I myślisz że jakieś prawdziwe wnioski po tak krótkim teście wyciągniesz ? 😅

Nie, ale już nie mam czasu🤣

W dniu 24.11.2024 o 20:32, Eryczek napisał(a):

Przez 1,5 roku testowałeś BH TL?

Tak, zimą, wiosna, lato, jesień, zimą😋

Opublikowano
5 godzin temu, menior napisał(a):

@Syrio podobnie sprawdzi sie jak nie lepiej wiele innych zasadowych produktów a sporo tańszych 😉 Magifoam jest drogi ale wart swej ceny ze względu na bajeczną piane

Zdecydowanie się nie zgodzę 🙂 siła domywania tylko sg citrus foam działał podobnie, bo jednocześnie magi nie zjadała wosków. Może magi nie dawała grubej piany z ręcznej ale leżała długo i robiła co miała robić, 2 litry roztworu na duże kombi robiło robotę, syf spadał pięknie. 

Opublikowano

@Syrio mam wrazenie ze mowimy o innych produktach,Magi z pianownicy ręcznej przerobilem bodajże z 10 litrow i piana bardzo gruba i bardzo gęsta potrafiąca lezec i pół godziny jednocześnie dobrze domywajaca,tylko przy wysokich temperaturach traci te właściwości(nigdy nie zrozumiałem dlaczego) z oprysku w sumie tylko raz próbowałem i szału raczej nie bylo,poziom dobrego apc wiec odpuściłem bo szkoda produktu 

Opublikowano

Dla mnie osobiście.. po przerobieniu wielu prze różnych pian, magifoam to "krul".
Długo leży, super domywa i nigdy nie zrobiła mi zacieków na shadow line czy listwach "chromowanych". Porażką, jest to , że nie można jej praktycznie teraz dostać w poj 5l...

• Lubię to 1