Moderator Domel Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zróbmy listę produktów pre-wash. Ja wiem, że dużo pian wysoko zasadowych wpadnie w ten ranking ale podawajcie co znacie i co używacie w zamyśle do porządnego pre-washa. Wszystko to co sprawdzi się do usuwania filmu brudu szczególnie na późną jesień a potem zimę i wczesną wiosnę. Shiny Garage Pre-Wash Citrus Oil Binder Premium Pre-Wash ValetPRO Citrus Pre-Wash ADBL Industrial Traffic Film Remover CleanTech Citrus Foam Pure Chemie Active Foam Elite detailer Detailing Alkaliner Foam Propozycja do rozpatrzenia: Spoiler Tenzi Truck - produkt mocno dyskusyjny w tej kategorii RRC Hardcore - produkt mocno dyskusyjny w tej kategorii Koch Chemie Green Star APC ProElite NanoFactor Co tam znacie jeszcze i używacie ? 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Excede Advanced APC Vasco Prewash Tixotrop G3 Pro Snow Foam Plus Bilt Hamber Autofoam Piana Aktywna Autobrite Magifoam Koch Vorreiniger 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt.0129 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Myślę że powinny się tutaj znaleźć Bilt Hamber Autofoam i Autobrite Magifoam, obydwie genialne, jednak osobiście wolę BH Autofoam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Jak wyżej Magi oraz BH i mocny zawodnik koch Vorreiniger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 47 minut temu, Matt.0129 napisał: Myślę że powinny się tutaj znaleźć Bilt Hamber Autofoam i Autobrite Magifoam, obydwie genialne, jednak osobiście wolę BH Autofoam 45 minut temu, BiałyGTi napisał: Jak wyżej Magi oraz BH i mocny zawodnik koch Vorreiniger Dodaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGH Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 @Domel Czy to nie błąd, że w tym zestawieniu jest Vasco? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 7 godzin temu, MGH napisał: @Domel Czy to nie błąd, że w tym zestawieniu jest Vasco? Niee jest to błąd Wojtek dodał nawet opis I wystarczy go przeczytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Tak pozatym to hardcore i tenzi truck nie powinny byc prewashem bo sa za silne. Naruszają woski, qw, qd a nie oto w prewashu chodzi. No ale to moje zdanie 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Powinniśmy chyba mówić o produktach typowo pre-wash, aktywna piana. Nie degrasery i mocne apc. Tak mi się wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 @Domel według mnie, warto dodać także Shiny Garage Red Devil dla mnie, obok Citrusa, to dwa najlepsze produkty do prewashu, szczególnie zimą... po Red Devilu, zimą, znacząco wolniej brud osiada na lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 5 godzin temu, BiałyGTi napisał: Tak pozatym to hardcore i tenzi truck nie powinny byc prewashem bo sa za silne. Naruszają woski, qw, qd a nie oto w prewashu chodzi. No ale to moje zdanie Kto sie zgadza daje lajka Pawłowi i wywalamy z listy. Dyskusja trwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 4 minuty temu, Domel napisał: Kto sie zgadza daje lajka Pawłowi i wywalamy z listy. Dyskusja trwa. Ja się nie zgadzam Prewash niestety to musi być twardy zawodnik (stricte prewash). Tak to zostalibyśmy tylko w temacie pian aktywnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 32 minuty temu, Domel napisał: Kto sie zgadza daje lajka Pawłowi i wywalamy z listy. Dyskusja trwa. Citrus w mocniejszej proporcji jest tak samo agresywny jak hardcore albo tenzi truck. Wszystko zależy jak rozrobimy. Ja bym zostawił. Używałem każdego z 3 produktów i każdy nadaje się do pre wash "nie naruszając aż tak mocno wosków". Prawda że są to mocni zawodnicy ale robią co mają robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Idąc taka droga do dodaj tez czysta wode bo to tez prewash. 5 godzin temu, david2888 napisał: Powinniśmy chyba mówić o produktach typowo pre-wash, aktywna piana. Nie degrasery i mocne apc. Tak mi się wydaje Tak samo sadze co Dawid 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Mówmy o pre washach czyli środkach dedykowanych do tego A ktoś miał styczność z ta piana kocha? Gentle Snów Foam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Binder Premium Pre-Wash - ktoś coś więcej ? Jak się ma np. do SGCO ? Jakoś w sieci o nim mało info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 42 minuty temu, V1RU$ napisał: Binder Premium Pre-Wash - ktoś coś więcej ? bardzo mało info o nim, ale po opisie i przedstawianych wysokich stężeniach (1:100 do bieżącego mycia z LSP ), wydawać się może fajna alternatywą dla SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Godzinę temu, V1RU$ napisał: Binder Premium Pre-Wash - ktoś coś więcej ? Jak się ma np. do SGCO ? Jakoś w sieci o nim mało info. 23 minuty temu, Grzechu23 napisał: bardzo mało info o nim, ale po opisie i przedstawianych wysokich stężeniach (1:100 do bieżącego mycia z LSP ), wydawać się może fajna alternatywą dla SG Testy najwcześniej w październiku - teraz u mnie to piana neutralna nie ma co zbierać ;) wrzucimy porównania z ADBL TFR i legendarnym Citrusem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Domel napisał: ADBL TFR Co to takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 2 minuty temu, maciek-drummer napisał: Co to takiego? Spoiler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Domel napisał: ADBL TFR Ok. Dzięki, już wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Koch GreenStar od roku/półtora. W zimę zawodnik niezastąpiony, 11kg bańka stoi w piwnicy i niestety widać już zaraz dno. Raczej nie zamierzam zmieniać na nic innego. Mam Cleantech'a Citrus Foam 5l ale to 1:20 z PA na mocniejsze "bieżące" zabrudzenia jak auto stało pod drzewami i jest pełno soków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 TRF z proelite, nanolex prewash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 15 godzin temu, sT3VE napisał: Koch GreenStar od roku/półtora. W zimę zawodnik niezastąpiony, 11kg bańka stoi w piwnicy i niestety widać już zaraz dno. Raczej nie zamierzam zmieniać na nic innego. Mam Cleantech'a Citrus Foam 5l ale to 1:20 z PA na mocniejsze "bieżące" zabrudzenia jak auto stało pod drzewami i jest pełno soków. A jak z LSP nie podjada nie ściąga ? Jakie stężenie ? Robiłeś porównanie do SGCO. Ja używam SGCO i jestem zadowolony. Ale sporo osób ogarnia jesienią, zimą temat KGS i chwalą go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Ja oczywiście uwielbiam Magi ale teraz nie mam pianownicy i przekonuję się do BH z oprysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi