sol2 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 400 tylko miejscami bo 800 nie dawała rady. albo moje umiejętności za słabe.. dodatkowo tego samego dnia robiłem znajomemu "malarzowi" przody w Sceniku II.. dużym twardym padem takie pajączki wcześniej zrobili, że nie mam słów.. polermistrzostwo w pełnym tego słowa znaczeniu.
embargo Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Te który do mnie przyjechały były w agonalnym stanie oprócz oksydacji od górnej krawędzi dodatkowo na całej powierzchni spękania warstwy ochronnej od słońca:
sol2 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 U mnie nie wyglądały wcale lepiej. Te Twoje są z ksenonem moje z H7. Część oksydacji z górnej części nie zeszła po 800 więc na drugi przelot poszła 400 punktowo potem 800 na krzyż. Ale fakt.. 400 całego bym nie robił.
AMS Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 A ja mam takie pytanie, podczas zabezpieczania klosza Headlight Protectant niewielka iloscia, to podczas aplikacji i natychmiastowym scieraniu jakas tam ilosc zasycha w postaci smugi i nie da sie jej zetrzec. Starlem nadmiar zaschnietej powloki zmywaczem sylikonowym. Dobrze zrobilem czy raczej zmywacz usunal cala powloke z klosza?
embargo Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Smugi pozostaną jak nie naniesiesz równomiernie środka. Z moich doświadczeń wynika że ten produkt najlepiej nanosi się na rozgrzane klosze - ciepłe pod ręką, płatkiem kosmetycznym dokładnie naniesiony na całą powierzchnię i pozostawiony, jak naniesiesz za dużo to klosz będzie tłusty ale firbrą z krótkim włosiem zetrzesz nadmiar.
AMS Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Czyli nagrzać klosz przystawiajac np halogen albo aplikacja na sloncu? Ile nakladasz HP na platek kosmetyczny? Bo ja nakladalem gabkowym malym aplikatorkiem i tu moze blad.
Pimps Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Smugi pozostaną jak nie naniesiesz równomiernie środka. Z moich doświadczeń wynika że ten produkt najlepiej nanosi się na rozgrzane klosze - ciepłe pod ręką, płatkiem kosmetycznym dokładnie naniesiony na całą powierzchnię i pozostawiony, jak naniesiesz za dużo to klosz będzie tłusty ale firbrą z krótkim włosiem zetrzesz nadmiar. Takim sposobem jak piszesz nigdy nie próbowałem robić gdyż jak podczas aplikacji nie wyrobiłem HP do końca to potem faktycznie nie mogłem go usunąć żadną fibrą lecz wspomagałem się IPA. Ja aplikuje ten środek na fibrę z krótkim włosiem i wypracowuje do maxa. Robię to dosyć szybko i przecieram drugą stroną fibry (suchą) już na sam koniec.
bizislawek Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 AMSMożesz klosz rozgrzac zwiekszajac lekko obroty, czyscisz ipa potem płatkiem nanosisz na lampe i gotowe ;)A na płatek kosmetyczny nanies dosłownie kropelke, 0,5 cm usredniając bo sa wieksze i mniejsze lampy i powinno byc git
Pogodny Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zmywacz i IPA dają radę z nadmiarem Headlighta. Przy okazji podziękuję za kilka ciekawych porad koledze spons
embargo Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ogólnie im mniej nałożysz produkty tym prościej go naniesiesz i szybciej wyschnie. Dosłownie mała kropelka na lampę.
Novus Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 A ja tam nie żałuję, dodatkowo na zimne lampy i wcieram mikrofibrą. Drugą jej stroną poleruję i zero mazów
kamilkok Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Można wypolerować lampy maszyną DA? Na jednym z filmików od CG polerują rotacją i coś wspominają o DA ale nie do końca wiem o co chodzi.
Pit_Krk Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Można wypolerować lampy maszyną DA? Na jednym z filmików od CG polerują rotacją i coś wspominają o DA ale nie do końca wiem o co chodzi. Jak najbardziej można.
manio49 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Można wypolerować lampy maszyną DA? Na jednym z filmików od CG polerują rotacją i coś wspominają o DA ale nie do końca wiem o co chodzi. Maszyna, pasty i pady mają tym mniej roboty, im dokładniej podejdziesz do zabawy z papierem.
Justyna Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Witam Ostatnio znajomy poprosił mnie o przepolerowanie lamp w jego Passacie B5, gdyż jadąc nocą już niewiele było widać... Materiały wykorzystane przy polerowaniu: - maszyna Lare EPL 11 - pady 80 mm (pomarańczowy flexi i żółty urban) - papiery wodne o gradacji 1500, 2000, 2500 i 3000 - pasta kovax eagle plex i meguiar's plastX - zmywacz silikonowy lub IPA - taśma maskująca Lampy wyglądały tak: tutaj po umyciu ich APC 1:4 i oklejeniu taśmą A tu po papierze 1500 papier 2000 papier 2500 Nie mam zdjęcia po papierze 3000, ale poniżej już po wypolerowaniu obiema pastami I porównanie obu lamp Widoczność na drodze znacznie się poprawiła z relacji znajomego Pozdrawiam
ostryziom Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2014 To i ja pochwale sie moja pierwsza praca jaka wykonywalem z uzyciem polerki. Maszyna: Vander vpo709 Pady: flexi(bialy, pomaranczowy,czarny wafel) niestety wszystkie 135mm, nie posiadalem jeszcze 80mm Pasty: Menzerna 400, UC i SF4000 Papierki:1000 do 2000 O zmywaczu i tasmie nie wspominam Efekty: Oczywiscie widocznosc i ilosc swiatla znaczaco wzrosla
Tomek WRO Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Być może proste pytanie. Są dostępne papiery na rzep do pracy na mokro? Nic specjalnego na necie nie znalazłem. Spolerowanie lamp zajmuje mi 3-4h ze wszystkim. Chciałbym skrócić proces machania łapami z papierami
bizislawek Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Tomek WRO Abralon od Mirki na sucho/mokro
Tomek WRO Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 bizislawek, może walne babola ale co tam papier ma mokro i na sucho tej samej gradacji różni się efektem pracy? Tak słyszałem. Papier mirka widziałem w jednym ze sklepów we wro, ale tylko 1500 był. Używacie tego do polerowania lamp?
bizislawek Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 Mi abralony na sucho po prostu zapychaja sie i uzywam ich tylko na mokro. Po papierze na reke 2000 lece abralonem rownież 2000, wtedy wykonczenie plastiku czy lakieru bajka. Co do efektu pracy mokro/sucho , choc na moj chłopski rozum to na mokro jest mniej agresywna dzieki własnie wodzie, ale tylko głosno mysle
Torrence Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Czy po całej operacji matowienia kloszy lamp papierkami da radę to spolerować ręcznie Tricolorem + UC? Czy nie ma nawet najmniejszych szans? Ewentualnie czy można użyć UC + polerka oscylacyjna tego typu: ?
Pit_Krk Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ewentualnie czy można użyć UC + polerka oscylacyjna tego typu: Obrazek? Nie
Pogodny Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Maszyna którą przedstawiłeś nawet nie nadaje się do polerowania podłogi
OloHalski Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2014 Jeżeli chcesz polerować ręcznie klosz to bez papierów wodnych bo będzie bardzo ciężko uzyskaćdobry efekt. Kup prawdziwą polerke lub pożycz bo tą co pokazałeś przegrzejesz klosz i ci popęka.
kepa416 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2014 Pacjent to Civic 6gen, lampa z tworzywa poprzedni właściciel mówił że już próbował ją polerować niestety jedna jakby nie dokończona jedna mu w miarę wyszło. Tragedii nie ma ani pęknięć ubytków itp. Chcę im poświecić czas i zrobić tak 800,1000,1500,2000,2500 i 3000 jak będzie ciągle matowo. Do tego na sam koniec potrzebuje coś co pozwoli uzyskać dobry efekt ręcznie polerując.
Rekomendowane odpowiedzi