paperson Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2019 @Strus w takim razie nic bym nie zmieniał. Nie znalazłem nic lepszego od Vasco.
MMCzysci Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2019 Uzywaliscie T&G od ADBL? W pierwszym poście pada stwierdzenie, jakoby odbarwiał plastiki. Czy ktoś jeszcze miał taki problem?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Syrio Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 Ja 4 butelke litrową ADBL przerabiam i nigdy kłopotów nie narobił.
alexander.p Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2019 z polecenia do Vasco zamówiłem nową butelkę ADBL z pomarańczowym atomizerem
tryhp3 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2019 Myślę nad 5L Vasco. Jaki atomizer będzie do tego dobry? Mam pusty po ADBL TAR AND GLUE REMOVER - czy będzie ok? Ewentualnie czy dobrze sprawuje się oryginalny?
rudi0018 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2019 Dołączam się do pytania odnośnie VASCO, zakupiłem 1L i mam pytanie w jaki sposób stosujecie Vasco? Mam na myśli to, że jest w formie żelowej i czy pryskacie atomizerem prosto na lakier? Ale tu obawiam się, że atomizer pluje glutami, czy spryskujecie na rękawicę i rękawicą śmigacie po lakierze?
MMCzysci Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2019 Spryskałem lakier obficie, zostawiłem na pół godziny (było około 0°C). Dokładnie wypłukałem, w razie potrzeby przecierałem dany obszar gąbką z frędzelkami, bo nie wszędzie smoła chciała całkowicie oderwać się po bezdotykowym użyciu. Rezultat mi się spodobał Atomizer może być - produkt jest bardzo gęsty, więc trudno o mgiełkę, ale nie miałem z nim większych trudności.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
tryhp3 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 https://sklep.hadwao.net/kosmetyki-samochodowe/81-plyn-do-dekontaminacji-lakieru-decontaminator-500-ml.html A ktoś próbował Tar & Glue od Hadwao? Niby fajne do przelecenia całego auta bo producent zaleca spłukać po 15 minutach. Ale trzeba zabezpieczyć plastiki a czołówka: ADBL, MAC, Vasco niby twierdzi, że jest dla nich bezpieczna (chociaż w dwóch pierwszych przypadkach pojawiają się na forum zastrzeżenia). Próbował ktoś? Może @HadwaoNet się wypowie?
Dystrybutor HadwaoNet Opublikowano 5 Grudnia 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 2 godziny temu, tryhp3 napisał: https://sklep.hadwao.net/kosmetyki-samochodowe/81-plyn-do-dekontaminacji-lakieru-decontaminator-500-ml.html A ktoś próbował Tar & Glue od Hadwao? Niby fajne do przelecenia całego auta bo producent zaleca spłukać po 15 minutach. Ale trzeba zabezpieczyć plastiki a czołówka: ADBL, MAC, Vasco niby twierdzi, że jest dla nich bezpieczna (chociaż w dwóch pierwszych przypadkach pojawiają się na forum zastrzeżenia). Próbował ktoś? Może @HadwaoNet się wypowie? Mieszaniny zawarte w preparacie w niektórych przypadkach mogą powodować przebarwienia elementów plastikowych jednak takiego przypadku jeszcze nie odnotowaliśmy. Zalecamy przed aplikacją na plastiki sprawdzić produkt w mało widocznym miejscu.
kepa416 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Witam mam mały problem. Odebrałem auto po konserwacji podwozia. Okazało się że poza podwoziem konserwacja jest również na lakierze w postaci mgielki. Schodzi pod palcami. Czy środek raki jak Mac Serien Prickbort pomoże pozbyć się z lakieru konserwacji?
marco80 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 @kepa416 Zejdzie spokojnie, tylko jak spłynie to "pomoże" Ci też usunąć ta konserwację
kepa416 Opublikowano 27 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 Nie no konserwacja jest pod spodem. Taki nalot czy raczej odkurz jest na lakierze głównie błotniki i drzwi.
Administrator AreK Opublikowano 27 Grudnia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2019 1 godzinę temu, kepa416 napisał: Witam mam mały problem. Odebrałem auto po konserwacji podwozia. Okazało się że poza podwoziem konserwacja jest również na lakierze w postaci mgielki. Schodzi pod palcami. Czy środek raki jak Mac Serien Prickbort pomoże pozbyć się z lakieru konserwacji? Na 90% dasz radę. Jeśli konserwacja nie „wchodzi” np na progi tak jak to się robiło kiedyś to możesz zrobić oprysk Prickbort’em na umyty lakier, po kilkunastu minutach weź aplikator od wosku i przetrzyj całe auto ww. t&g. Nastepnie umyj auto pianą bądź szamponem o pH zasadowym żeby łatwiej pozbyć się tłustego osadu. Jeśli konserwacja jest na progach zewnętrznych to pozostaje Ci tylko aplikacja T&G na aplikator bądź mf i usuwanie miejscowe. Powodzenia!
kepa416 Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2019 Ok to wszystko już wiem będziemy działać przy odrobinie pogody. 1
Tasior87 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Panowie na aucie mam świeżo położony wosk. Zostawiłem auto pod drzewem i czuć na lakierze, że osadziła się już żywica. Poradzi z nim sobie jakiś środek typu tar&glue bez naruszania wosku czy odpowiedniejsze będzie np glinkowanie ?
Strus Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Ja od siebie polecę BePro Tixo Tar. Jest jakiś taki ..... przyjemniejszy w użyciu niż Vasco, o Pricku nie wspominając. Nie czuć chemią, siedzieć może baaaardzo długo. Jest bardzo skuteczny. Robiłem nim jasne auto na którym widać było zaledwie kilka kropelek smoły. Po spryskaniu Tixo po chyba 2 minutach okazało się pół drzwi było w smole. Także naprawdę produkt udany i godny polecenia.
Sodol Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 @Strus z plastikami sie nie gryzie za bardzo? Czy lepiej uwazac na te miejscia?
tryhp3 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 W dniu 22.05.2020 o 10:56, Sodol napisał: @Strus z plastikami sie nie gryzie za bardzo? Czy lepiej uwazac na te miejscia? W teście na forum nikt nie donosił o gryzieniu się z plastikami. W instrukcji jest tylko tyle: "Nie stosuj na gumowe uszczelki i świeżo lakierowane elementy." 1
paki112 Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 Odkopuję jednocześnie przychodzę z pytaniem jakiego tara polecacie w 5L Miałem Pricka, miałem ADBL-a, Bepro, Carlaba i coś tam jeszcze. Najlepiej wspominam Bepro, ale go nie dostanę w bańce. ADBL pamiętam bardzo szybko pracował i szybko wysychał. Carlab mistrzem mocy nie jest. Wziąłbym tego od Elite, ale też tylko 750ml butle
alexander.p Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 4 godziny temu, paki112 napisał: Odkopuję jednocześnie przychodzę z pytaniem jakiego tara polecacie w 5L Miałem Pricka, miałem ADBL-a, Bepro, Carlaba i coś tam jeszcze. Najlepiej wspominam Bepro, ale go nie dostanę w bańce. ADBL pamiętam bardzo szybko pracował i szybko wysychał. Carlab mistrzem mocy nie jest. Wziąłbym tego od Elite, ale też tylko 750ml butle Koch tew Miszcz Baniak większy, ale chętnie odkupię połowę:)
#kris Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 @alexander.p a wiesz jak się ma Tew do Eu i Tea
alexander.p Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 Chodzi o Teerwasche Tea Tew , to nie to samo? EU, eulex -coś podobnego,ale innego;)
#kris Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 5 minut temu, alexander.p napisał: Chodzi o Teerwasche Tea Tew , to nie to samo? EU, eulex -coś podobnego,ale innego;) Właśnie tego nie ogarniam Tea ma na butelce Teerwasche A a Tew tylko Teerwasche.... Strasznie motają
alexander.p Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2022 57 minut temu, #kris napisał: Właśnie tego nie ogarniam Tea ma na butelce Teerwasche A a Tew tylko Teerwasche.... Strasznie motają W sumie to I nafta zadziała Koch tym właśnie pachnie.
rombinik Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2022 z Tea można sobie herbatke zrobić generalnie na stronie Kocha Tew już nie ma, więc odpowiedź jest jednoznaczna 1
Rekomendowane odpowiedzi