dluginick Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Po przeczytaniu chciałbym zebrać i potwierdzić informację: 1. Płyn do prania mikrofibr ( akurat mam ADBL) 2. Dziele je kolorami? Ewentualnie do osuszania i wszystkie inne? Jeżeli są jakieś od wosku to odmaczamy. 3. Pranie na 40 stopni program spokojny do szuflady na płyn do płukania wlewamy ocet spożywczy (spirytusowy). 4. Trzepiemy - suszarka bębnowa lub zwykła i suszenie. 5. Wyczesujemy Pranie w samym płynie ADBL - Fluffy są jakby mało chłonne. Czy to problem braku octu, twardej wody? Suszone i wyczesane - mimo to na szybie pojawiały się włoski. Czy suszarka bębnowa coś zmieni? Czy bezpieczniej je suszyć w tradycyjny sposób?
Matt.0129 Opublikowano 29 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia Witam, Mega mnie nurtuje co ile pierzecie ręczniki? Fibr mam od groma i spokojnie mi starcza na kilka sprzątań, gorzej jest z ręcznikami ze względu na koszt, a nie trawię puszczać pralki z trzema ręcznikami (zawsze piorę po jednym suszeniu)
analyzator Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia @Matt.0129 po każdym użyciu. Suszysz. Zbierasz aż się zbierze pralka. 1
moto3650 Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Opublikowano 27 Lipca Chłopaki zastanawiam się czy nie można zastąpić czymś octu? Nie lubię tego zapachu bo mnie dusi i w dodatku później czuje ciągle ocet w fibrach, szczególnie jak się lekko przymoczy. Czy sam płyn do prania mikrofibr nie da rady, żeby fibry nie klaczkowaly?
MMCzysci Opublikowano 27 Lipca Zgłoś Opublikowano 27 Lipca Będą się kłaczyc, chyba, że wsadzisz je do suszarki.Wyryte w skale z S20 FE 5G
moto3650 Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 14 godzin temu, MMCzysci napisał(a): Będą się kłaczyc, chyba, że wsadzisz je do suszarki. Wyryte w skale z S20 FE 5G Niestety suszarki nie mam i raczej nie będziemy kupować. Średnio z miejscem w łazience. Stara pralka Boscha jeszcze hula, może jak klęknie to kupie zestaw pralka i na niej suszarka.
MMCzysci Opublikowano 28 Lipca Zgłoś Opublikowano 28 Lipca To w takiej sytuacji mimo wszystko jednak wyplukiwalbym. I warto jeszcze roztrzepywać przed wywieszeniem do suszenia, chociaż to pewnie oczywistość.Wyryte w skale z S20 FE 5G
kepa416 Opublikowano 8 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia Zawsze jest opcja pralko suszarki albo zrobić pranie na mieście.
Rekomendowane odpowiedzi