Maciej WTN Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Czy ktos wie co moze byc przyczyna, ze mikrofibry zostawiaja klaczki na lakierze?
paperson Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 @Maciej WTN słaba jakość mf. Spróbuj je tuż po praniu wyczesać szczotką dla psa.
Maciej WTN Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 @paperson no wlasnie nie slaba jakosc, ppniewaz wszystkie mikrofibry mi tak robia, nawet dobrej jakosci I praktycznie nowe.
paperson Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 @Maciej WTN wszystkie swoje mf od chinczyków po gyeon'y piorę w płynie ADBL. Po praniu zawsze je wytrzepuję i rozwieszam. Zero problemów z kłaczkami. Może lakier masz tak zanieczyszczony, że mf haczą i zostawiają na nim kłaczki?
Maciej WTN Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2019 @paperson problem chyba rozwiązany, zmieniłem płyn do prania i teraz jest ok :) Dzieki za chęć pomocy :) 1
maciek-drummer Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2019 @Maciej WTN czym wcześniej prałeś i na jaki teraz zmieniłeś?
Maciej WTN Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2019 @maciek-drummer wcześniej kupiłem jakiegoś białego jelenia w przezroczystej butelce i mydło w płynie tez białego jelenia. Teraz mam białego jelenia do puchu, jedwabiu etc. procedura prania taka sama. Póki co prałem tylko raz, wiec mam nadzieje, że tak zostanie.
edek86 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2019 Ja ostatnio prałem w białym jeleniu i na fibrach zostały brudne ślady. Teraz prałem w mydle bhp, które dostaje w pracy i ani śladu po plamach. Mydła w pracy nie używam, więc będę miał w czym prać(40 kostek na rok)
Lukaso Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2019 Ciekawe jak to wpłynie na jakość mikrofibry.
Birkhof Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2019 Ja ostatnio prałem w białym jeleniu i na fibrach zostały brudne ślady. Teraz prałem w mydle bhp, które dostaje w pracy i ani śladu po plamach. Mydła w pracy nie używam, więc będę miał w czym prać(40 kostek na rok)Pokaz to mydło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lukaso Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2019 Może to z ścierniwem i dlatego tak dobrze doprało.
edek86 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 Jak dla mnie są jak nowe. Przy rozpuszczaniu mydła nie czuć żeby było tam jakieś ścierniwo. To jest chyba to mydło: https://www.patakontakt.pl/pl/p/Mydlo-toaletowe-BHP-szare-200g/49
V1RU$ Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Kończy mi się SG do prania fibr. Sprawdzał się. Czy iść w SG czy coś się zmieniło i dziś już można kupić coś lepszego ?
Gesiu_15 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 15 minut temu, V1RU$ napisał: Kończy mi się SG do prania fibr. Sprawdzał się. Czy iść w SG czy coś się zmieniło i dziś już można kupić coś lepszego ? Od dłuższego czasu używam białego jelenia + ocet Szkoda tracić kasę na Micro Wash skoro BJ świetnie działa 11,90 bodajże u mnie w hurtowni
V1RU$ Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Nic pozostaje poszukać w mnie w mieście i kupić. Bo cena LUX. A ile się tego na pranie daje i ile octu ?
Gesiu_15 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 5 minut temu, V1RU$ napisał: Nic pozostaje poszukać w mnie w mieście i kupić. Bo cena LUX. A ile się tego na pranie daje i ile octu ? 50 ml leje
Fredi88 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 U mnie BJ nie wszystko dopierał. SG jest droższe ale widać różnicę przy mocno brudnych fibrach. 1
Moderator Domel Opublikowano 8 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Teraz, Fredi88 napisał: U mnie BJ nie wszystko dopierał. SG jest droższe ale widać różnicę przy mocno brudnych fibrach. Potwierdzam u mnie tez.
D@ViD Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 10 godzin temu, V1RU$ napisał: Nic pozostaje poszukać w mnie w mieście i kupić. Bo cena LUX. A ile się tego na pranie daje i ile octu ? @V1RU$ w Bricomarche masz Białego Jelenia ale również potwierdzam że BJ z mocno brudnymi fibrami nie dawał rady tak jak daje SG warto mieć jedno i drugie i w zależności o zabrudzenia używać BJ lub SG 1
V1RU$ Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 1 godzinę temu, david2888 napisał: @V1RU$ w Bricomarche masz Białego Jelenia ale również potwierdzam że BJ z mocno brudnymi fibrami nie dawał rady tak jak daje SG warto mieć jedno i drugie i w zależności o zabrudzenia używać BJ lub SG TNX sąsiad. Mam pod drodze więc dziś kupię. Żona też ma sporo swoich fibr do prania (firma sprzątająca) więc SG mi schodzi szybko. Kupię tego jelenia i zobaczymy. A SG tak będą miał na jakieś zapuszczone szczury.
D@ViD Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 U mnie przy mega brudnych mikrofibrach sprawdza się taki sposób : 1) Wiadro z ciepłą wodą + odrobina SG - wrzucamy mikrofibry i moczymy przez noc, a nawet spokojnie 24h. Dobrze jest je ręcznie"pomiętolić" chwilę. następnie 2) Mikrofibry wykręcam z wody i wrzucam do pralki. Do prania wlewam BJ + do płukania ocet. (40', wirowanie 800, płukanie 2-3 Fibry są jak nowe. Nawet te po docieraniu powłok. Dobrze jest też je wyczesać szczotką do sierści psów. 1
Gesiu_15 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2019 Jeśli mam fibry po ciężkich pracach czy to fibry po wnękach , APC itd przed praniem moczę je w wodzie letniej z dodatkiem BJ . Zostawiam na noc rano wkładam i dotychczas wszystko się dopierało
V1RU$ Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 20 godzin temu, david2888 napisał: U mnie przy mega brudnych mikrofibrach sprawdza się taki sposób : 1) Wiadro z ciepłą wodą + odrobina SG - wrzucamy mikrofibry i moczymy przez noc, a nawet spokojnie 24h. Dobrze jest je ręcznie"pomiętolić" chwilę. następnie 2) Mikrofibry wykręcam z wody i wrzucam do pralki. Do prania wlewam BJ + do płukania ocet. (40', wirowanie 800, płukanie 2-3 Fibry są jak nowe. Nawet te po docieraniu powłok. Dobrze jest też je wyczesać szczotką do sierści psów. Zrobiłem pranie 40 st wirowanie 600 obr. 50 BJ i 50 Octu. Fibry nie były jakieś zawalone mega. Doprało wszystko ideał. Miękkie i puszyste. Wytrzepałem w kostkę złożyłem i gra. Zobaczymy jak poradzi sobie z takimi bardziej zapuszczonymi. Puki co jestem zadowolony i pozytywnie zaskoczony. 1 1
D@ViD Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2019 @V1RU$ bardziej próbne to polecam najpierw zamoczyć na noc z odrobiną BJ a potem do pralki tak jak wyżej po praniu mocno wytrzepać i na suszarkę
Rekomendowane odpowiedzi