KiziorDZN Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2021 @analyzator Jakiś szaleniec odsprzedał czy nasz forumowy importer łatwi ? Btw, aplikacja na cleaner dupy nie urywa.
analyzator Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2021 @KiziorDZN aplikacji się boję damy radę znalazł się jeden gdzieś w szufladzie. Mały. Czuję sie chwilowo woskowo spełniony jak look? coś urwie? @alexander.p to jest trafna uwaga. Nie miałem takiej sytuacji. Ten sam pryszcz nie musi odpuścić po dekonie. Lecimy po glinkę. Wyciągamy maszynkę. I cały proces 1
ad.am Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Czy wosk dedykowany czerwonemu uni siądzie na białym uni? 1 1
ghost Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 11 godzin temu, ad.am napisał: Czy wosk dedykowany czerwonemu uni siądzie na białym uni? Nie wiem jak Fw, ale Dodo Juice kolorowe wpływały na biały. Potrafiły go zabarwić. A położone bardzo grubo i/lub w kilku warstwwch dawały nawet bardziej zauważalne kolorowe mazy 1
Tomas-sg Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 35 minut temu, ghost napisał: Nie wiem jak Fw, ale Dodo Juice kolorowe wpływały na biały. Potrafiły go zabarwić. A położone bardzo grubo i/lub w kilku warstwwch dawały nawet bardziej zauważalne kolorowe mazy Nie wspominając o odpryskach
ad.am Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2021 46 minut temu, Tomas-sg napisał: Nie wspominając o odpryskach No tak, odpryski...
ad.am Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 9 godzin temu, ghost napisał: Dodo Juice kolorowe wpływały na biały. Nie zauważyłem tego przy Victoria Wax (czerwonym), ale tu zwrócę uwagę.
lukaszewski Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 więc Panowie bo mocnym researchu zostały mi takie woski : - Uber Ceramic Crystal Coating Wax - Infinity Wax Supergloss (będzie za 2tyg) - Bilthamber Double Speed Wax i chyba pozycja ostatnia i pierwsza są najbardziej kuszace. Czarny lakier BMW, chodzi mi o uniwersalny wosk, który w zimie polezy i w lato da fajny szklisty look
Fitte Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 @lukaszewski wszystkie trzy woski są bardzo fajne ale z 3 wybrałbym SuperGloss , którego miałem i robił miazgę na lakierze a przy tym byl całkiem trwały.Kolejny to Uber, który też wygląda przyzwoicie i ma nie najgorsza trwałość. Ostatniego wosku nie używałem ale wydaje mi się że to faworyt względem trwałości natomiast wizualnie będzie niżej niż pozostałe.Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
lukaszewski Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 jedynie cena lekko miażdży, ale jak będzie tak wyglądać to chyba warto wydać. Bo niestety moonlight ma cenę zaporową
KrzysiekT5 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2021 @lukaszewski dasz info gdzie Supergloss będzie do kupienia ?
D@ViD Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2021 @ad.am oooo zaszalał Jak wrażenia ?
ad.am Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2021 @D@ViD nie mój, pożyczony jeszcze nie próbowałem. Całość robi pozytywne wrażenie. Zapach delikatny, dla mnie coś z arbuza. Chciałbym w najbliższym czasie przygotować lakier ze sztuką i wtedy go nałożyć. 1
kedar Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2021 W dniu 15.08.2021 o 16:49, lukaszewski napisał: - Uber Ceramic Crystal Coating Wax Polecam, w warunkach miejskich niegarażowane auto poleżał po cleanerze 4 miesiące bez problemu (ok.6tys.km), od października do grudnia, potem został wsparty QD Deturner co mycie więc nie wiem dokładnie ile poleżał. Auto nie było moje, ja je tylko przygotowałem do zimy. Łatwość aplikacji banalna, śliskość lakieru również doskonała. Testerów już nie dostaniesz, ale są już woski o pojemności 100g, dodatkowo na FB jest rabat -15%, kupiłem na wszelki wypadek, bo super się z nim pracowało, tylko od testerka palce bolały Gdzieś na forum jest test jak na czarnym wygląda ten wosk , poszukaj.
analyzator Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Taki Uber ma zalety wobec dsw? Wrzucałem na cleaner w listopadzie. Sąsiad mówi, że jeszcze siedzi. Myty tylko na bezdotykowych. Aż muszę sprawdzić https://kosmetykaaut.pl/topic/17298-vw-golf-r-2016/
lukaszewski Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2021 też się zastanawiam, chyba na glossmetrze miał większy odczyt, patrząc na filmik forensicdetailing
Berserker Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Który wosk najlepiej pokryje/zamaskuje drobne ryski na czarnym UNI lakierze?
D@ViD Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2021 @Berserker Funky Witch Mystic Shine 1
analyzator Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2021 @Berserker bilthamber autobalm ?? 1
Berserker Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 8 godzin temu, analyzator napisał: @Berserker bilthamber autobalm ?? A czemu z takim śmiechem ? Te woski to sprzedają 50g/100g - na ile woskowań to wystarcza? Myślałem nad Soft99 Dark&Black 300g no, ale jeśli Funky Witch Mystic Shine lub Bilthamber Autobalm byłyby lepsze bo droższe 3x to może warto spróbować? Używałeś może tego Bilthambera - jakie efekty ?
analyzator Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 @Berserker jest to specyficzny wosk, poczytaj. Mam go. Maskowanie mocne. 50 g 5-10 woskowan. 1
RoBerTo91 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 można też dać Paradise Gloss
Berserker Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 38 minut temu, analyzator napisał: @Berserker jest to specyficzny wosk, poczytaj. Mam go. Maskowanie mocne. 50 g 5-10 woskowan. Widzę, że jest to mało popularny wosk -poczytałem o nim. Czy faktycznie tak ciężki w docieraniu, że praktycznie od razu trzeba to ścierać i da radę zwykła mikrofibra? Lśniło się to też jakoś będzie ? Warto się rzucić na opakowanie 250 ml ?
Eidos71 Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 @Berserker - są tzw. ścierne woski, które mają za zadanie m.in. usuwać/maskować drobne swirle (jednocześnie delikatnie wypełniając rysy), gdyż w swoim składzie zawierają niewielkie ilości drobnego ścierniwa. Takim woskiem jest Meguiar's Cleaner Wax Paste, również Soft99 New Scratch B&D posiada delikatne właściwości polerujące i wypełniające. Podobne działanie posiada Sonax Xtreme Polish+Wax 2. Jeśli chodzi o wypełnianie/maskowanie drobnych rys, to prawie każdy wosk oparty na wosku naturalnym posiada jakieś zdolności wypełniająco-maskujące. Woski koloryzujące, zawierające pigmenty dobrane do określonej barwy lakieru również maskują drobne zarysowania (pomijam trwałość takiego maskowania). Generalnie skuteczniej byłoby użyć drobnej pasty polerskiej, lub nawet cleanera ściernego, a później wosku - efekt będzie lepszy i trwalszy. 1
Rekomendowane odpowiedzi