Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Przed lepiej wyglada niz Po 5
Grzechu23 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 No krótko mówiąc 'niestety' tak
pablo15005 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Jutro zobaczymy jak wyjdzie na tle golda testowal ktos aplikacje na mokro? Pewnie pod tym wzgledem kleka do prostafa, a cenie sobie to przy osuszaniu
Arkeolowy Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Do ciemnych lakierów jest kozak, do jasnych, grafitowych wolałbym coś innego
Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 31 minut temu, BiałyGTi napisał: Przed lepiej wyglada niz Po 27 minut temu, Grzechu23 napisał: No krótko mówiąc 'niestety' tak Jak patrze na zdjęcia - to tak. Widać nawet, że pierwsze zdjęcie w słońcu, drugie przy zachmurzonym niebie - niestety ;/ Byłem teraz na dworze obejrzeć i jest całkiem ładnie. Ale widać, że na 100% "coś" robi z lakierem. Spodobała mi się zabawa z miernikiem Walczymy dalej
lukeu Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 @Domel co do atomizera to dostałem w ramach reklamacji nowy, plus zapas uszczelek których mi brakowało. Sprawdź czy u Ciebie jest. Z gwintu się teraz nie leje, przetestuję to zobaczę jak z "górą", do której też miałem jakieś zastrzeżenia. Może to kwestia wyregulowania, zobaczymy. PS Dzięki za gratisy @MrCleaner, choć zamawiałem w @ANB Karol. Taka pewnie wymiana, bo Mr Cleaner jest oficjalnym dystrybutorem.
DZIADZIA Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 rzeczywiście słabo to wygląda... myślę, że Goldzik usiądzie lepiej
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Goldzik robi mega robote . Wojtek dostales go odemnie to sobie sprawdz
TfB Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Jedno foto w sloncu, drugie totalne chmury a my mowimy o wygladzie lakieru;) niestety foto jest niemarodajne w takich warunkach plus jedno jest na stojaka a druge ewidentie przykucniete i od dolu:) ciekawe co z atomizerami;( 2
Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 1 minutę temu, TfB napisał: Jedno foto w sloncu, drugie totalne chmury a mh mowimy o wugladzie lakieru;) niestety foto jest niemarodajne w takich warunkacj plis kedno jest na stojaka a druge ewidentie przykucniete i od dolu:) Tak, pisałem o tym wyżej. Słonce i cień. Przyszły chmury ;/ Generalnie cos sie tu zadziało :) Dopiero początek sezonu, jeszcze będzie okazja na nie jedna aplikacje i pomiary :) Ale już czuje wiosnę :D
Arkeolowy Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 W ogóle nie wiem czemu ruszali tamte atomizery - dla mnie były petarda
Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 16 minut temu, lukeu napisał: dostałem w ramach reklamacji nowy, 4 minuty temu, TfB napisał: ciekawe co z atomizerami;( Aha ;/ sprawdzę go sobie.
Grzechu23 Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Teraz, Arkeolowy napisał: dla mnie były petarda Popieram. Wg mnie jedne z lepszych. Kompletnie żadnych problemów, a kilka dobrych litrów już przelane.
Moderator Domel Opublikowano 15 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 37 minut temu, lukeu napisał: do atomizera to dostałem w ramach reklamacji nowy, plus zapas uszczelek których mi brakowało. Sprawdź czy u Ciebie jest. Nie ma
D@ViD Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 @Domel a ja mam uszczelkę. Na atomizer nie narzekam. Widziałem, używałem gorsze Co do efektów. Myślę, że Elixir ma swoje plusy i minusy w zależności jaki lakier, jaki kolor Detailing Panowie....bawic się i testować.. Jeden lubi to, drugi tamto etc... Elixir napewno duży wnosi do wygladu. Pytanie czego oczekujemy? Trwałości? Maskowania rys? Podbicia hyfrofobowosci? Przyciemnienia? Wet look?
Moderator Domel Opublikowano 16 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2019 UPDATE po 24h i 100 km Podoba mi sie. Fajne szkiełko. Fotki suszarką. 3
pablo15005 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Wczoraj nalozone przy temp +-25 stopni. Po wyjechaniu na zewnatrz, masakra plamy jak... zostawilem auto na noc. Dzis wyjazd zobaczyc co sie dzieje w swietle dziennym, jest spoko ! Przyciemnia fakt. Kryje drobne swirle i chyba bardziej sliski niz po goldzie. Obserwujemy dalej jak sie hydro sprawdzi wlatuje na dluzej Ps, fajny efekt na szybach daje
BartekW Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 @pablo15005 super efekt ! Fak faktem na ciemnym aucie trzeba się namachać żeby smugi nie zostały ja daje na fibre bardzo oszczędnie i jest trochę lepiej ale co prawda jest to bardziej slow niż quick
DZIADZIA Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 @pablo15005, zdjęcie robione kalkulatorem, czy normalnie z filterkiem polaryzacyjnym? brak odbicia, głębi na lakierze... jest ciemno ale gdzie odbicie.
pablo15005 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 2 minuty temu, rygryss napisał: zdjęcie robione kalkulatorem, czy normalnie z filterkiem polaryzacyjnym? brak odbicia, głębi na lakierze... jest ciemno ale gdzie odbicie. Kalkulatorem, a on slabo oddaje to co powinien a w szczególności ten... mam film z robienia maski co zostalo ukryte po nalozeniu. Jutro jak bedzie slonce ogarne jakies foty dokladniejsze.
DZIADZIA Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 @pablo15005 bo tak jak u @Domel, fotaka po aplikacji bardziej jakby matowa... nie wiem jak wyglądał przed aplikacją Twój rumak
pablo15005 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 @rygryss w sloncu juz widac perle, w cieniu lakier czarny, a to granat lz5l... bede obserwowal dalej ten produkt moze sie wybroni w porownaniu z goldem. Dla korzysc golda jest to ze uzywam go do osuszania, strzal na recznik jeden przejazd i suchy element... 1
D@ViD Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2019 Aktualizacja testu po tygodniu, na masce testowej. Tydzień w deszczu, mrozie, słońcu itd Tak to wygląda. Co ja widzę: - CarPro Elixir siedzi tak samo jak Water Gold. Oboje maja się dobrze - ProElite Gloss Max o dziwo również nie ustępuje komercyjnym przeciwnikom i ładnie trzyma, kropelkuje - FW Botox raz Kecav YOGA Umarły -DM Spray Wax Magic coś tam jescze tafluje ale bez rewelacji 5 2
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Z tego co tu widze to nie ma sie czym zachwycac krople marne bez porownania do cc water golda. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi