Aivars Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 22 godziny temu, Haos napisał: jaką masz ile natrysku w tym Bisellu? Szczerze Ci powiem ze nie wiem chodzi dokladnie o ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busyboy Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Witam, Od dłuższego czasu przeglądam ten wątek. Wiele osób ma bardzo dużą wiedze na temat odkurzaczy piorących co bardzo doceniam. Zamierzam kupić do własnego użytku (nie zarobkowego) odkurzacz piorący - żeby wyprać sobie dywany, odkurzyć mieszkanie, wyprać kanapę, wnętrze samochodu itp Na Allegro znalazłem dwie oferty - zainteresowanie jest sporę : Odkurzacz piorący Riwall Pro Hartmann 1400 W --8413111421 Odkurzacz przemysłowy Kanwod Superwash 1400W --7897405367 Czy jest w ogóle sens kupować te odkurzacze ? sprawdzi się ? będzie z niego pożytek ? Zdaje sobie sprawę że to nie jest profesjonalny sprzęt za 1000 zł albo 2000 zł ale tak jak mówiłem chce stosować go tylko do użytku prywatnego ? Czy w miarę dobrze wypierze mi dywan ? tapicerkę w samochodzie lub kanapę ? nawet jakbym musiał to robić dwa razy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Czytając instrukcję jestem przerażony, czego to nie wymyślą, cytuję " Zasada działania dozowania środka piorącego jest następująca. Po włączeniu pompy spryskującej, środek jest dozowany cały czas. Naciśnięcie spustu pistoletu ZATRZYMUJE dozowanie środka Trzymanie wciśniętego spustu nie powinno trwać dłużej niż kilka-kilkanaście sekund" Określę jednym słowem - głupota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Panowie zapytam tutaj iż zakładałem osobny temat lecz nie mogę go już nigdzie odnaleźć... Jaki odkurzacz do +-3000zl? Ma prac auta + czasami dywany i sofy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 @Benio ponad 2400 postow w temacie. Nie wstydz sie, poczytaj Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 21 minut temu, PiterG napisał: @Benio ponad 2400 postow w temacie. Nie wstydz sie, poczytaj Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka To zajmie cała wieczność.. a niestety nie mam tyle czasu choć bym chciał posłuchać opinii każdego.. Powinno powstać krótkie podsumowanie tak długiego tematu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 28 minut temu, Benio napisał: Powinno powstać krótkie podsumowanie tak długiego tematu.. Zawsze możesz takie zrobić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 2 godziny temu, Benio napisał: Panowie zapytam tutaj iż zakładałem osobny temat lecz nie mogę go już nigdzie odnaleźć... Jaki odkurzacz do +-3000zl? Ma prac auta + czasami dywany i sofy. Karcher Puzzi 10/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 15 godzin temu, Wojteksw napisał: Karcher Puzzi 10/1 Niby nie są polecane.. Słabe wykonanie i pompy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Godzinę temu, Benio napisał: Niby nie są polecane.. Słabe wykonanie i pompy. Na jakiej podstawie tak twierdzisz, własne doświadczenia, plotki w sieci. Ja twierdzę, że wykonanie tego modelu w zupełności wystarczy do amatorskiego użytkowania, łatwy własny serwis, dobry dostęp do turbiny i pompki w porównaniu z Profi 50.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 2 godziny temu, Wojteksw napisał: Na jakiej podstawie tak twierdzisz, własne doświadczenia, plotki w sieci. Ja twierdzę, że wykonanie tego modelu w zupełności wystarczy do amatorskiego użytkowania, łatwy własny serwis, dobry dostęp do turbiny i pompki w porównaniu z Profi 50.1 Czytając opinie w Internecie. Słabe wykonanie pomp które szybko ulegają zniszczeniu Słabe wykonanie plastiku Mala moc zasysania.. W dniu 3.12.2020 o 10:20, STR napisał: @ppp Dzięki za odpowiedź - zdecydowałem się jednak na Sabrinę w wersji czarnej. Udało mi się ją dostać w spoko cenie jeszcze jako blackweek - ogólnie jestem mega zadowolony jeśli chodzi o pierwsze wrażenia, mega solidne i masywne wykonanie. Dzisiaj lecę z pierwszym użyciem także czek mnie zabawa Możesz już cos więcej powiedzieć o tym sprzęcie? Czytajac opinie ze stron wcześniejszych Sabrina wypada lepiej niż Puzzi 10/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Ja szukając odkurzacza piorącego brałem pod uwagę również Sabrinę, jednak według mnie jest mniej poręczna niż Puzzi 10/1, dlatego wybrałem Puzzi. Pompa będzie działać długo jeżeli po każdej pracy będzie przepłukana czystą wodą. Moc ssania jest dla mnie wystarczająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STR Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 @Benio Sabrina wypada znacznie lepiej pod kątem użytku i wykonania. Plastik jest gruby i sztywny, złączki mosiężne. Znacznie lepsze parametry w porównaniu z Puzzi - co ważna tapicerka nie jest przemaczana, mgiełka jest rozpylana równomiernie , odkurzacz naprawdę dobrze odsysa wodą. Udało mi się doprać naprawdę uwalone fotele i dywany. Długi przewód, wygodna w transporcie (spodziewałem się że będzie gorzej). Na minus troszkę rozwiązanie z wylewaniem wody ze zbiornika na czystą i brudną wodę Przy usuwaniu bardzo mocnych zabrudzeń wspomagam się dodatkowo Karcherem SC5 Mały offtop Ogólnie jeśli chodzi o firmę Karcher z perspektywy czasu stwierdzam że jest mocno przereklamowana. Do mycia samochodów i prac wokół domu używam myjki K5 (na szczęście w starszej wersji bez full controll, z aluminiową pompą). W ciągu jej żywota musiałem już wymienić dwie lance, dwie oryginalne pianownice i wymieniać uszczelnienia silnika. Do tego bardzo plastik-fantastik.... Na statku pracowałem z urządzeniami serii proffessional (wykonanie też było słabe jeśli chodzi o obudowę i koła). Następna myjka to na 99% będzie Kranzle Największym plusem Puzzi jest popularność - jest tego dużo i dostępne na każdym kroku, niestety sporo osób ociera się o serwis - prędzej czy później. Kilka stron wcześniej ktoś rozwiązał problem rozpylania wody poprzez zmianę dyszy - można ale to kolejna dopłata do karchera w cenie której masz jakąś chemię Zadowolony jestem z parownicy SC5 - bo ta faktycznie robi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Zacząłem myśleć od odkurzaczu z lidla na sucho i mokro, potem o Profi 7, teraz patrze że Profi 7,0 max (lub same 7,0) może prać i pracować na sucho. Ktoś korzysta z tego odkurzacza dłuższy czas? Przejrzałem kilka stron ostatnich i większość jest o profi 50. Na dzien dzisiejszy Profi 7.0 max kosztuje 1100zł. Opłaca się go kupić na własny użytek? Chciałbym używać od odkurzania bieżącego, ale też wyprać kilka samochodów od czasu do czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
largo Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Po przeczytaniu wątku wiem, że w przedziale do 1000 większość poleca tutaj Profi 7 (albo najlepiej dozbierać do 50.1C tudzież Georga ). A korzystał ktoś może z Boscha AQUAWASH&CLEAN BWD421PET? Mogę go dostać w dobrej kasie nówkę sztukę. Odkurzacz będzie używany do odświeżenia 2 niewielkich dywanów + 2 tapicerek samochodowych raz na jakiś czas, więc użytek w pełni amatorski. Czytałem w opiniach, że jakiś podobny model tej firmy miał spadek mocy silnika, a ssawka podawała nierównomiernie płyn (a nie sądzę, żeby robili kilka różnych rozwiązań, a zapewne różnią się akcesoriami). Czy w tym modelu też są takie problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Mam ostatnio więcej czasu, wracam na forum Jak ktoś potrzebuje pomocy w doborze odkurzacza - pisać 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W dniu 24.02.2021 o 10:17, poorboy napisał: Mam ostatnio więcej czasu, wracam na forum Jak ktoś potrzebuje pomocy w doborze odkurzacza - pisać Mi możesz doradzić Możliwie tani odkurzacz piorący z możliwościa odkurzania na sucho. Tak żeby mieć 1 do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysg101 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 23 godziny temu, Kamsyyo napisał: Mi możesz doradzić Możliwie tani odkurzacz piorący z możliwościa odkurzania na sucho. Tak żeby mieć 1 do wszystkiego. Profi 7.0 albo Numatic George. Od siebie polecam George, kupionego właśnie u poorboy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Godzinę temu, krzysg101 napisał: Profi 7.0 albo Numatic George. Od siebie polecam George, kupionego właśnie u poorboy. No właśnie różnica chyba 400 zł, a jeśli nie dużej różnicy to wolałbym tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Cześć, dawno mnie tu nie było ale wpadłem podzielić się krótką opinią o odkurzaczu, który już tu się kilka razy przewijał - HYUNDAI VC5750 Kupiłem i pobawiłem się dziś nim na domowych fotelach i łóżkach. Odrazu zaznaczam, że nie mam żadnego doświadczenia z innym odkurzaczem piorącym. Nie wiem jak się pracuje na topowych sprzętach i co oferują. Odkurzacz sprawił na mnie dobre wrażenie. Wykonanie jest wystarczająco solidne, przewody, rury, akcesoria trzymają się wystarczająco solidnie. Nic nie lata, nie wypada samo z siebie, nie cieknie podczas pracy. Lekko i łatwo jedzie na kółkach. Montaż, demontaż szybki i prosty. Przewód długi. Duży pojemnik na brudną wodę, na detergent też spory bo 6 litrów. Używałem narazie tylko mniejszej ssawki no i odkurzacz pryska szerokim, bogatym i silnym strumieniem, ssawka dobrze współpracuje z materiałem i łatwo odciąga wodę. Spust do strzelania płynem działa lekko i sprawnie, całość leży wygodnie w ręku. Bardzo sprawnie to wszystko przebiega. Leci na bogato i odrazu jest szybko wciągane. Nie mam porównania do kilka razy droższych konstrukcji ale ten sprzęt wywarł na mnie bdb wrażenie bo robi co ma robić. Gdyby ktoś się zapomniał i ciągnął wodę ponad limit to w środku jest pływak, który odetnie wodę od silnika - takie zabezpieczenie jakby ktoś naprawdę nieogarniał, że ma już pełno wody w środku. Na koniec zrobiłem mocniejsze stężenie płynu i przejechałem kilka razy po łóżku psa. Tam to było już na bogato bo z odkurzacza woda wyleciała głęboko czarna, ale było widać gołym okiem, że sprzęt bez problemu rwie ciężki syf. Na necie są opinie, że jest głośny. Hałas jest akceptowalny bo nadal mogłem łatwo mówić do innych i mnie rozumieli, więc nie jest źle. Nie sprawia, że ma się ochotę zatknąć uszy, więc jest w pełni akceptowalnie. Póki co z mojego krótkiego doświadczenia, to sprzęt sprawnie zrobił co miał zrobić, nie mam nic do zarzucenia za cenę 550zł. Wszystko trzyma się kupy, działa, sika płynem mocno, wciąga wodę sprawnie, nie ma żadnych wkurzających problemów podczas mycia, nic nie wycieka z boku itp. Do domowego sporadycznego użytkowania śmiało polecam. Jutro atakuję podłogę i fotele w samochodzie bo do tego go kupiłem. Zagadką pozostaje żywotność konstrukcji ale o tym nic nie powiem bo nie wiem z czego i jak to jest zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Pytanie do użytkowników budżetowego odkurzacza piorącego Clatornic Bss 1309 czy wymienialiście u siebie w tej wąskiej ssawce dyszę? Moja zaczyna pryskać w cały świat... Próbowałem czyścić ale nic to nie daje. Jak nie znajdę zamiennika to spróbuję jeszcze wrzucić do octu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 29 minut temu, smerf91 napisał: Pytanie do użytkowników budżetowego odkurzacza piorącego Clatornic Bss 1309 czy wymienialiście u siebie w tej wąskiej ssawce dyszę? Moja zaczyna pryskać w cały świat... Próbowałem czyścić ale nic to nie daje. Jak nie znajdę zamiennika to spróbuję jeszcze wrzucić do Czysta jest? Może kamień właśnie Uszkodzony mechanicznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 21 minut temu, alexander.p napisał: Czysta jest? Może kamień właśnie Uszkodzony mechanicznie? Obstawiam kamień ale wolę mieć alternatywę gdyby jednak to nie kamień Mechanicznie raczej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 @smerf91 miałem kiedyś tak. Resztki plukanki, kamień itp. Musiały się osadzić. Daj do octu albo lekko igła spróbuj tam pogrzebać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBerTo91 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 ktoś coś powie na temat Lavor GBP 20 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi