dejwid92 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 jak raz w roku chcesz go używać do prania to lepiej wypożyczyć imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARECZKO Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Tylko zwykły odkurzacz mi się popsuł więc i tak muszę kupić i chcę od razu z opcją prania. Jaka jest duża różnica między tym karcherem se 4001 a tym Hyunadia vc5750 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Karcher ok 900-1000 (po dokupieniu małej ssawki) , Hyundai 470 w Macro ... nie sądzę żeby był 2x gorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JARECZKO Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 To może jednak wezmę tego Hyundai Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 jak rozważasz karchera to może lepiej Georga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Hej, jestem tu nowy, czytam i czytam i nie wiem co wybrać. Może bardziej doświadczeni koledzy pomogą w wyborze. Chodzi o odkurzacz piorący do weekendowego prania dywanów, mebli tapicerowanych i tapicerek samochodowy, W grę wchodzi Karcher SE 4001 lub Lavor GBP-200. Dlaczego te konkretnie ? Bo na tę chwile tylko taki mam budżet (700-800 zł). Ze względu na gwarancję zależy mi na nowym sprzęcie. Pozdrawiam Mariusz K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Ja tu tylko wkleję wypowiedź Kanar'a (m.in. twórcy forumowego poradnika do prania tapicerek) na temat karchera SE 4001, też się nad nim zastanawiałem ale po tej wypowiedzi zrezygnowałem Kuba, model który wybrałeś to bardzo słaby sprzęt. Tak naprawdę jest to zwykły odkurzacz z dołączoną do niego mizerną pompką spryskującą i niewielkim zbiornikiem na detergent. Pojemność zbiornika na nieczystości również jest bardzo mała, ponieważ filtr wchodzi głęboko do środka i w rzeczywistości mieści może 2 litry (a nawet i mniej jak się spieni) płynu zanim silnik zacznie wciągać wodę. W związku z tym sprzęt jest bardzo niepraktyczny w użyciu, praca jest bardzo czasochłonna i daje słabe efekty, jak dla mnie nie nadaje się nawet do domowego użytku. Kwota zakupu to około 1000 PLN, niestety za tę kwotę nic innego nowego nie kupisz. Ale już za około 1500 możesz kupić Numatic George więc moim zdaniem warto dołożyć różnicę i kupić lepsze urządzenie. To jest najlepszy wybór z najtańszych urządzeń. Praca z nim w porównaniu z se4001 to jak przesiadka z przysłowiowego malucha do sedana średniej klasy. Nieporównywalna jest ergonomia pracy i efekt końcowy. Takim sprzętem możesz też śmiało uprać w domu dywan, kanapę czy materac łóżka. Skopiowane z: http://www.detailer.pl/blog/2013/04/pranie-tapicerki-samochodowej-opis-procesu-i-kilka-wskazowek/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Tak jak wspomniałem budżet mam na poziomie 700-800 zł w związku z czym NG nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 To chyba musi zostać jakiś se, w tym .przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacza Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zdecydowałem się jednak na Lavor'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuronMati Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam, jaki odkurzacz polecacie do codziennego prania tapicerek samochodowych? Puzzi 10/1 to aktualnie jedyna opcja? Czy może lepiej kupić coś tańszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal096 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Puzzi 10/1 to już nie tak udana konstrukcja jak puzzi 100 zmienili silnik na gorszy. Ssawki do prania rownież sa marnej jakości. Kupiłbym na twoim miejscu uzwanego puzzi 100 za około 1100-1200zl. Co się może popsuć ( pompka oryginał gotec koszt 179zl, silnik oryginał ametek 130zl płytka sterująca 65zl włącznik 17zl) reszta to plastiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HuronMati Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Miałem okazję pracować na Puzzi 100 i chyba jednak kupię uzywany, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dancing Pumpkin Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam, a ja chciałem zapytać jaki czy polecany przez was odkurzacz ekstrakcyjny Sabrina Santoemma będzie odpowiedni do prania tapicerek w samochodach ciężarowych i tych mniejszych dostawczych? Czy w tej cenie polecicie coś mocniejszego/lepszego? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorvwmk3 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 zwykla sabrina w zupelnosci wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako.garage Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam jestem tutaj nowy Prześledziłem wszystkie strony na temat odkurzacza piorącego i początkowo jak przejawiały się w temacie odkurzacze typu karcher puzzi200 czy 10/1 , profi 50.1 /50.1c i George to w końcowych stronach jakby temat karcher umarł. Stąd moje pytanie. Zamierzam zakupić odkurzacz tylko do celów prania tapicerek i innych rzeczy . Nie zależy mi na odkurzaniu na sucho bo mam drugi do tego odkurzacz. Chciałbym coś można powiedzieć najlepszego łącząc cenę osiągi i niezawodność. Będę prał większą ilość aut. Rozważam zakup pomiędzy : Karcher Puzzi 200 Karcher Puzzi 10/1 Profi 50.1c George Wg Was żeby nie wydać najwięcej a mieć coś konkretnego i w miarę nie zawodnego co warto kupić. Ewentualnie jakieś oferty cenowe czy można prosić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ewentualnie jakieś oferty cenowe czy można prosić Ale kto ma Ci dać te oferty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako.garage Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ktos kto tu handluje takimi bo sa tacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 To pisz w odpowiednich tematach. Ten nie służy to tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Pisz do poorboy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako.garage Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ok glownie chodzi o doradzenie ktory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako.garage Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 [ref]Gesiu_15[/ref], już jesteśmy w kontakcie \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Czy ktoś powie czy te odkurzacze są dobre do prania no np. co 2 miesiące tapicerki samochodowej i co kilka dni dom posprzątać bez prania itd. który odkurzacz się opłaca i dobrze ściagnie np. brud z tapicerki oraz kurz i inne zanieczyszczenia np. na dywanie domowym ? http://www.mediaexpert.pl/odkurzacze-wodne/odkurzacz-clatronic-bs-1285,id-534407 http://www.mediaexpert.pl/odkurzacze-wodne/odkurzacz-mpm-bora-mod-17,id-568715 http://www.mediaexpert.pl/odkurzacze-wodne/odkurzacz-hyundai-vc5750,id-313843 Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Z tych trzech to Hyundai. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrR Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witam. Planuje zakup odkurzacza piorącego i mam takie pytanie. Czy dobrym wyborem będzie KARCHER SE 4001 ? Chyba że polecacie coś innego w podobnej kwocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi