Bare Shine Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Cena bedzie jutro. Dziwi mnie ze Pawel MXN powiedzial na insta: "pierwsza polska"
Ari Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Cena bedzie jutro. Dziwi mnie ze Pawel MXN powiedzial na insta: "pierwsza polska"Może sam proces formulacji i od a do z była robiona w PLWysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Bare Shine Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 @Ari tego nie wiem, pewnie wyjdzie w praniu ale mimo to nie pierwsza polska
Ari Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 @Ari tego nie wiem, pewnie wyjdzie w praniu ale mimo to nie pierwsza polska No właśnie, Gyeon, FX, Aqua... Jeszcze jakieś?Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Bare Shine Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 @Ari neoxal przychodzi mi na mysl
kamil598 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 21 minut temu, Ari napisał: Gyeon To Polska firma?
Ari Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 To Polska firma? Niby Koreańska założona przez Polaków.Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 11 godzin temu, 4Detailer napisał: Dystrybutorzy powoli się towarują, a zakupu można dokonać również w naszym sklepie : www.4detailer.shop.pl https://www.facebook.com/cleantechpolska/videos/3083751668387924/ 2 godziny temu, kamil598 napisał: To Polska firma? Godzinę temu, Ari napisał: Niby Koreańska założona przez Polaków. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Solidny Polski rodowód - z CarSpa Gdańsk o ile dobrze pamiętam, poprawcie mnie jeśli się mylę. 2 godziny temu, Ari napisał: No właśnie, Gyeon, FX, Aqua... Jeszcze jakieś? Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Neoxal, ADBL i inne
D@ViD Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Dobra, nie mogę znaleźć wątku o pędzlach, więc tutaj wrzucam zdjęcia najnowszego dziecka WorkStuff. Dla mnie "włosie" o ile można nazwać to włosiem, jest to tworzywo sztuczne, coś jak plastik. Sprężyste, giętkie. Chemi nie ma szans żeby to przyjmowało. Cel : komora silnika, bardzo zajechalne zawiasy drzwi, pedały, prowadnice foteli - tak to widzę... Może jeszcze gdzieś znajde zastosowanie 2
Tomas-sg Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 8 godzin temu, Domel napisał: No właśnie, Gyeon, FX, Aqua... Jeszcze jakieś? 8 godzin temu, Domel napisał: Neoxal, ADBL i inne Adbl chyba odpada albo czegoś nie wiemy Z tego co wiem to powłoka CleanTech przez producenta nazywa jest powłoka "w pełni wyporodukowana w Polsce", czyli rozumiem to że jest wyporodukowana z komponentów dostępnych w Polsce i przez Polskie firmy ( nie koniecznie CT)
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 8 godzin temu, D@ViD napisał: Dobra, nie mogę znaleźć wątku o pędzlach, więc tutaj wrzucam zdjęcia najnowszego dziecka WorkStuff.
Ari Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 9 godzin temu, Domel napisał: Solidny Polski rodowód - z CarSpa Gdańsk o ile dobrze pamiętam, poprawcie mnie jeśli się mylę. WWA. Pamiętam te czasy, prawdopodobnie pierwsze studio detailingowe w Polsce od razu z efektem wow 1
Moderator Streat Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Tanio nie jest z powłoką od CT
doniek77 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moim zdaniem z cena pojechali grubo, poczekamy, zobaczymy opinie użytkowników. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Ari Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 19 minut temu, Streat napisał: Tanio nie jest z powłoką od CT Wreszcie CT ma coś droższego. Tak już poważnie to pewnie chcieli uniknąć pozycjonowania gdzieś między K2 Gavron a Tenzi. Ulokowanie dobrego produktu w tej półce cenowej spowodowałoby napływ "amatorów" ceramiki zamiast wosku,a co za tym idzie wątpliwego skilla w aplikowaniu powłok. Jak powłoka aplikuje się tak jak mówią, przy braku boosterowania i trzyma sporo czasu to chętnie się przekonam czy warte to kasy w półce cenowej Aqua, Evo FX, UNCr i innych. Kto wie, może to właśnie takie połączenie ww solidnych powłok? Jeśli aplikacja będzie bliżej CQ, ze szklistością i śliskością Evo i wytrzymałością pomiędzy 2-3 lat to wskoczy w solidną lukę na rynku. Jestem ciekaw jak to wyjdzie,a przy kolejnym aucie kładę CT 1
Tomas-sg Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Streat potwierdziło się to co rozmawiałem z kilkoma producentami. Polski rynek nie jest gotowy na to by wprowadzić do oferty Polskie powłoki
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Tomas-sg napisał: @Streat potwierdziło się to co rozmawiałem z kilkoma producentami. Polski rynek nie jest gotowy na to by wprowadzić do oferty Polskie powłoki Dlaczego nie ? UNCr podobna pólka cenowa tylko "kraj" inny... 4 minuty temu, Ari napisał: Wreszcie CT ma coś droższego. Tak już poważnie to pewnie chcieli uniknąć pozycjonowania gdzieś między K2 Gavron a Tenzi. Ulokowanie dobrego produktu w tej półce cenowej spowodowałoby napłuw "amatorów" ceramiki zamiast wosku,a co za tym idzie wątpliwego skilla w aplikowaniu powłok. Jak powłoka aplikuje się tak jak mówią, przy braku boosterowania i trzyma sporo czasu to chętnie się przekonam czy warte to kasy w półce cenowej Aqua, Evo FX, UNCr i innych. Kto wie, może to właśnie takie połączenie ww solidnych powłok? Jeśli aplikacja będzie bliżej CQ, ze szklistością i śliskością Evo i wytrzymałością pomiędzy 2-3 lat to wskoczy w solidną lukę na rynku. Jestem ciekaw jak to wyjdzie a przy kolejnym aucie kładę CT ...dlatego totalnie Cie popieram. 1
Tomas-sg Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 2 minuty temu, Domel napisał: Dlaczego nie ? UNCr podobna pólka cenowa tylko "kraj" inny... Polskie marki raczej nie kojarza się z towarem premium. Powłoki już tak. Budowanie opinii produktu nie kończy się na wypuszczeniu produktu. Są przprowadzane jakieś badania, producent zapewnia do 36 miesięcy trwalosci tak? To znaczy że gdzieś te 36 miesięcy produkt leżał. Robi się z tego 3 lata badań bo przecież panowie nie kupili gotowej receptury Nie uwierzę ze produkt udał się za pierwszym razem i myślę że co najmniej dodatkowe 1.5 roku trwało znalezienie samej receptury robi nam się z tego 5 lat prawie. Do tego teraz klientela musi "przetestować" produkt bo powłoka "musi" być trwała. Dla producenta bardzo ryzykowna sprawa, dla klienta też bo kupię coś za 400 zł o czym nie ma jeszcze opinii, poczekam czy faktycznie wytrzyma te 36 miesięcy. 8 lat aż produkt zostanie naprawdę doceniony czy zapomniany. Smaku dodaje mu ze jest "Pierwszy Polski" dla producenta najważniejsze zawsze będą pieniążki. Nikt nie stworzy produktu dla zabawy. Oczywiście nie mam zamiaru tym postem jakoś negować postępowania CT. Jestem pełen podziwu bo naprawdę wiem ile firm ma taką możliwość ale po prostu się boją 2
Moderator Streat Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @Tomas-sg jeżeli ta powłoka będzie tak łatwa w aplikacji jak aqua do tego posiedzi te 2lata to będzie hit. Poczekamy i przekonamy się co to warte osobiscje zawsze kibicuje polskim produkta
Moderator Domel Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 28 minut temu, Tomas-sg napisał: Polskie marki raczej nie kojarza się z towarem premium. Powłoki już tak. Budowanie opinii produktu nie kończy się na wypuszczeniu produktu. Są przprowadzane jakieś badania, producent zapewnia do 36 miesięcy trwalosci tak? To znaczy że gdzieś te 36 miesięcy produkt leżał. Robi się z tego 3 lata badań bo przecież panowie nie kupili gotowej receptury Nie uwierzę ze produkt udał się za pierwszym razem i myślę że co najmniej dodatkowe 1.5 roku trwało znalezienie samej receptury robi nam się z tego 5 lat prawie. Do tego teraz klientela musi "przetestować" produkt bo powłoka "musi" być trwała. Dla producenta bardzo ryzykowna sprawa, dla klienta też bo kupię coś za 400 zł o czym nie ma jeszcze opinii, poczekam czy faktycznie wytrzyma te 36 miesięcy. 8 lat aż produkt zostanie naprawdę doceniony czy zapomniany. Smaku dodaje mu ze jest "Pierwszy Polski" dla producenta najważniejsze zawsze będą pieniążki. Nikt nie stworzy produktu dla zabawy. Oczywiście nie mam zamiaru tym postem jakoś negować postępowania CT. Jestem pełen podziwu bo naprawdę wiem ile firm ma taką możliwość ale po prostu się boją Dałeś logiczne i spójne argumenty. Nie wiemy (ja nie wiem) ile CT nad tym pracował. Rynek zweryfikuje efekt końcowy
Tomas-sg Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 45 minut temu, Domel napisał: Dałeś logiczne i spójne argumenty. Nie wiemy (ja nie wiem) ile CT nad tym pracował. Rynek zweryfikuje efekt końcowy Dokładnie nie wiemy I raczej się nie dowiemy więc zostaje nam tylko wyobrazić sobie ile to mogło potrwać. Każdy nowy produkt to jest lokata pieniądza a ta lokata nie zaczyna sie od momentu wprowadzenia produktu tylko od momentu aż powstanie pomysł. Co jak co mocno kibicuje dla CT by zdominowali rynek powłok! Druga sprawa wiem że zabrzmi to głupio ale może @cleantechco Przekażę jedna sztukę dla forum. Ktoś może z "pasjonatów" zdecyduje się zaaplikować testowo
menior Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Nie znam sie ale czemu na rynku cala masa regularnych powlok a kompletnie brak produktow typu Cancoat/Moonlight,tak trudno to wyprodukowac wszyscy pytaja mnie o taka latwa pseudo powloke co polezy te 6 miesiecy a poza w/w wlasciwie na rynku nic nie ma .....no moze jeszcze Vision od FX protect ale tu rozne opinie co do trwalosci
KUBA46 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @menior lite od CarPro, Sonax PNS. Znalazłoby się jeszcze trochę 1
Tomas-sg Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 @menior jest tego całkiem na rynku, tak jak mówisz CP lite, cancoat, moonlight, fireball i jedna jeszcze która jest do zdobycia na CCN ale nazwy nie mogę zdradzić a pewne testy już trwają . Z mniejsza trwałością maleje też cena. Ale myślisz że Niemiec, francuz czy inny zarabiający w euro pokuszą się o oszczędność 25 euro? Oszczędność godzina pracy. To jest taka mała luka na rynku zabezpieczen lakieru ze juz myślę że została wypełniona na maxa tym co jest
Ari Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2020 1 minutę temu, KUBA46 napisał: @menior lite od CarPro, Sonax PNS. Znalazłoby się jeszcze trochę + AQUA Coating ONE, K2 Gravon,NANOLEX SISHIELD ,Sonax nanopro itd.
Rekomendowane odpowiedzi