ghost Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 1 godzinę temu, rygryss napisał: Jakim byś nie umył zawodnicy będą mieli równe szanse, ale osobiście wybrałbym szampon z neutralnym pH w koncentracie https://rechneronline.de/chemie-rechner/ph-dilution.php według tego kalkulatora 30ml szamponu na 5L wody daje następujące efekty: szampon pH 4 -> roztwór pH 6.2 (bardzo akceptowalne) pH 10 - > roztwór pH 7.8 (bardzo akceptowalne) wszystko w koncentracie ph 5-9 da roztwór pH7 więc nie ma co panikować chyba, że coś źle wpisałem 3 godziny temu, Strus napisał: Jak mógł zdjąć skoro nawet @rygryss udowodnił że ph roztworu jest neutralne ? Jest wiele substancji pH neutralnych, które potrafią ściągnąć wosk. Chociażby alkohol izopropylowy pH 7. Poczytaj wątek, który wkleiłem. 1
Mumins Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 Dla mnie aktualnie nr. 1 jest 4detailer Red Cherry, przede wszystkim ze względu na swoje właściwości w trakcie pracy. Genialny poślizg, do tego fajna, gęsta piana (nie nadmuchana jak w RRC gdzie od razu ginie na samochodzie). Mam uczucie jakbym mył mega tłustym mlekiem, które długo utrzymuje się na samochodzie, nie przysychając przy tym. Do tego fajnie domywa. Jak na neutralny szampon spisuje się na 5.
rudi0018 Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2019 2 godziny temu, rygryss napisał: Jakim byś nie umył zawodnicy będą mieli równe szanse, ale osobiście wybrałbym szampon z neutralnym pH w koncentracie Jasne, będą równie szanse, ale sprawdzając również trwałości wosku, nie chcę, aby nawet wszystkie żyły jednakowo krótko, tylko aby wyciągnąć z nich najwięcej ile się da.
damiano2007 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 W dniu 7.02.2019 o 20:29, rygryss napisał: @Bielutomek , jaki zapach? na stanie od dzisiaj mam kwaśną pianę ProElite, zapach wiśniowy i już mnie nosi żeby zarzucić Która to jest ta kwaśna? Mają spory asortyment, a na ich stronie nie mogę jej znaleźć.
DZIADZIA Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @damiano2007 ProElite Active Foam Deluxe 1
Crasher Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Od czasu swiadomego użytkowania auta poszukuje szamponu który da faktycznie efekt mycia pianą. Ktory szampon według Was daje najwieksza pianę. Zaznacze, posiadam filtr na cala instalację wodną w domu i jego obrębie ktory pozbawia osadów wode z sieci
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Dla mnie świetnie się myje Zymolem, po zamieszaniu myjką woda jest mięciutka. Budżetowo, fantastyczny jest RRC. Duży wpływ na to ma też rękawica, jak weźmiesz Cermita z ADBLa, to ni hu hu piany.
ghost Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Jest ktoś w stanie sprawdzić pH koncentratu 4Detailer Simply Sour? I np wrzucić tu:
Moderator Domel Opublikowano 10 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 2 minuty temu, ghost napisał: 4Detailer Simply Sour? dopiero jutro pod wieczór chyba, że @rygryss ma pod ręką.
Bielutomek Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @ghost Prosze Cie bardzo i było pare postow wyzej W dniu 7.02.2019 o 20:20, Bielutomek napisał: Ja stawiam spokojnie pH 4. Ale ten zapach... bajka detailingu! @4Detailer kozak robota. 1
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Domel , też o to pytałem... niestety nie mam jej na stanie.
ghost Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Godzinę temu, Bielutomek napisał: @ghost Prosze Cie bardzo i było pare postow wyzej dzięki, ph 4 to wyjdzie jakieś pH 6.5 w roztworze, czyli i tak łagodniej niż się spodziewałem. Zastanawiam się nad kupnem. Myję bez rękawic, ale chyba nie powinien być niebezpieczny dla skóry.
Bielutomek Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @ghost To chemia, nawet gdyby była mega bezpieczna, to rękawice gumowe zawsze trochę ochronią Cię przed nią. A rękami jednak chwytasz bardzo dużo, telefon, noże, talerze, klamki, itp itd, więc wszędzie ta chemia jest przekazywana potem, także jedna prosta zasada-rękawiczki to podstawa ^^
Adaszek96 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Od czasu swiadomego użytkowania auta poszukuje szamponu który da faktycznie efekt mycia pianą. Ktory szampon według Was daje najwieksza pianę. Zaznacze, posiadam filtr na cala instalację wodną w domu i jego obrębie ktory pozbawia osadów wode z sieciGold class od meguairs, mr. Pink od chemical guys, RRC shampoo - jak dla mnie efekt mycia pianą.
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 8 minut temu, Adaszek96 napisał: Gold class od meguairs Ten akurat jak dla mnie padaczka, mam go opon
Adaszek96 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Ten akurat jak dla mnie padaczka, mam go oponHmm... czyli szampon to bardzo indywidualna sprawa. 1
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Teraz, Adaszek96 napisał: Hmm... czyli szampon to bardzo indywidualna sprawa. oczywiście, jak większość chemii do naszych rumaków
Crasher Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 To wiem nie od dziś ze upodobania zapachowe czy efekty są subiektywne. Ale na pewno istnieje szampon którego dana dawka da silną pienność. Zapach np dla mnie drugo rzedna sprawa bo jak juz slusznie gdzies @rygryss zauważył ten kto myje na dworze pomija takie fakty moze nie zupełnie i całkowicie ale nie jest to az tak wazne.
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Crasher kup RRC, nie jest drogi, a naprawdę zaj.bisty
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Crasher mam nadzieję, że będziesz zadowolony... pochwal się czy to jest to czego oczekiwałeś.
Adaszek96 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Crasher szukaj w tej butelce, pH neutralne w koncentracie i zapach brzoskwiń. Ten najnowszy ma zapach winogron ale pH 9 w koncentracie.
Crasher Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Owszem tak zrobię. Niedługo felgi w czarnym uni bede pielęgnować , wiec tez chciałem cos taniego i mocno pieniącego sie , tam tylko rekawica. A propo, nie namierzyles gdzies takiej mini rekawicy jak uzywa Jim z WhiteDetails? FlexiPada ma niby cos takiego w ofercie ale to chyba mini kopia ich duzej rekawicy ktora ma siatke z tylu a nie z obu wełnę. @rygryss
Michał126 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 13 godzin temu, Crasher napisał: Od czasu swiadomego użytkowania auta poszukuje szamponu który da faktycznie efekt mycia pianą. Ktory szampon według Was daje najwieksza pianę. Sonax Green Lemon.
Rekomendowane odpowiedzi