alexander.p Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 WS King I prince też spoczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabby87 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Czołem Szukam dobrego ręcznika do osuszania. Do tej pory miałem chyba SG fluffy dryer ale nie bardzo jestem z niego zadowolony. Bardzo słabo zbiera wodę, zostawia po sobie ślady przy przeciąganiu, trzeba go co chwilę wykręcać/suszyć. Chciałbym kupić coś co będzie: 1. Dobrze wciągać wodę 2. Bardzo delikatne-nie chcę narobić bałaganu po korekcie, a lakier niestety dość miękki 3. Nada się do przeciągania 4. Dam radę dobrze osuszyc nim samochód rozmiarów VW T3 Cena nie jest bardzo istotna. Zależy mi na świetnej jakości. Ręcznik będzie używany niezbyt często i tylko do jednego auta. Z tego co tu wyczytałem to mam 3 typy- Work Stuff King/Beast/Monster, albo Pin Towel Chętnie też poznam Waszą opinię bądź inną propozycję, ale z największym naciskiem na delikatność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 @gabby87 ogólnie sam sobie odpowiedziałeś na pytania wymieniając ręczniki WS. King powinien zaspokoić Twoje oczekiwania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Różnica pomiędzy Prince i Monster? Potrzebuję coś mniejszego i wymiar 55x50 mi pasuje. Monster jest dwustronny a Prince jedno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancini Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 prince dwustronny, ogólnie to miniaturka kinga monster z tego co widzę to jednostronny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 11 minut temu, Strus napisał: Monster jest dwustronny a Prince jedno? Odwrotnie. Prince dwustronny, a Monster jedno. Bierz Prince, dużo więcej wody zbierzesz, a jak nie zależy Ci bardzo na czasie to zamów z Alli kopię 1:1 Prince za około pół ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 @smerf91 a podrzuć linkę Zastanawiam się też nad Fireball Black Fox 70x40 bo można go kupić nawet taniej niż Monstera XS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 5 minut temu, Strus napisał: a podrzuć linkę Zastanawiam się też nad Fireball Black Fox 70x40 bo można go kupić nawet taniej niż Monstera XS Ja zamówiłem z tego: https://pl.aliexpress.com/item/1005002836301733.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a5de4c4dzktEjI Zamówiłem 26.08 i 02.09 wyskoczyło, że przesyłka oclona. Mam też Monstera normalnego i dwa prince "oryginalne" z WS więc porównam je ze sobą jak przyjdą. Fireball nigdy nie miałem więc się nie wypowiem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Ja mam od niedawna WaxPro Freaky Towel 100x70 i jest też bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Mój fluffy przed praniem słabo chłoną wodę a po praniu przestał zupełnie. Jest jakiś sposób, aby to przywrócić? Prany był w płynie Good Stuff'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 2W Wypłukać, wytrzepać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 1 godzinę temu, alexander.p napisał: 2W Wypłukać, wytrzepać Był plukany w wodzie i wytrzepany również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 @Bac spróbuj wypłukać w wodzie z octem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 12 minut temu, peciu napisał: @Bac spróbuj wypłukać w wodzie z octem Dużo tego octu dać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 11 minut temu, Bac napisał: Dużo tego octu dać? Ja daję 100ml na pranie, piorę w pralce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 14 godzin temu, Bac napisał: Mój fluffy przed praniem słabo chłoną wodę a po praniu przestał zupełnie. Jest jakiś sposób, aby to przywrócić? Prany był w płynie Good Stuff'a. Używasz wetcoatów? hydrowoskow?? Pewnie dlatego się "przytkał" Wypierz w wyższej temp. Na początek daj 60st + jako płyn do płukania ocet 100ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 W dniu 11.10.2021 o 09:47, D@ViD napisał: Używasz wetcoatów? hydrowoskow?? Pewnie dlatego się "przytkał" Wypierz w wyższej temp. Na początek daj 60st + jako płyn do płukania ocet 100ml Tyle co twardy wosk na lakierze i od czasu do czasu QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszewski Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2021 jak ten K2 flossy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Używałem k2flossy dwa razy i uznał bym go jak taki podstawowy fluffy wg mnie flossytroche za bardzo puchowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalgene Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Witajcie, szybkie pytanie, czy ręcznik CarPro Dhydrate jest typu Twisted pile? Angielska strona producenta nie podaje tej informacji, niektóre polskie sklepy już tak, inne wspominają tylko o 'najnowocześniejszej technologii'. Kupiłem ten ręcznik trochę przez przypadek, nie zwracając uwagi na 'technologię', i teraz nie wiem czy ręcznik powinienem tylko przykładać czy może mogę już go ciągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 9 minut temu, nalgene napisał: czy ręcznik CarPro Dhydrate jest typu Twisted pile? Tak, jest typu twisted pile, więc możesz zarówno przykładać, jak i przeciągać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 @nalgene, to twisted pile 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 On 9/5/2021 at 7:14 PM, smerf91 said: Ja zamówiłem z tego: https://pl.aliexpress.com/item/1005002836301733.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a5de4c4dzktEjI Zamówiłem 26.08 i 02.09 wyskoczyło, że przesyłka oclona. Mam też Monstera normalnego i dwa prince "oryginalne" z WS więc porównam je ze sobą jak przyjdą. Fireball nigdy nie miałem więc się nie wypowiem Można zapytać ile płaciłeś za tą chinska wersje prince'a i jak ona wypada w porownaniu do ori (probowalem poszukac czegos u ciebie na profilu ale nie znalalzem v:)? Bo widze że na ali ok 30zł wychodzi, a na allegro idzie już wyrwać prince'a za ok 50 (tylko aukcja troche dziwnie napisana, z jednej strony pisza ze prince a w opisie sie pojawia king, moze poprostu pomylka), z czego prince jest zdeczka wiekszy (55x50 vs 40x40) i nie wiem czy u chinczyka podrozalo czy cos, ale w takiej sytuacji już ten deal sie taki fajny nie wydaje. Szukam jakiegos drugiego recznika do pomocy dla pin towela, bo czasami mi poprostu czegos brakuje - czy to żeby auto 2 razy osuszyć, czy poprostu juz fireball tak nasiaknie że zostawia krople (albo ja nie umiem w uzywanie reczników, albo trzeba go pożadniej wyprać bo chyba kiedyś nie miał tego problemu) i własnie o tym workstuffie mocno myśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 13 godzin temu, Skav napisał: Można zapytać ile płaciłeś za tą chinska wersje prince'a i jak ona wypada w porownaniu do ori (probowalem poszukac czegos u ciebie na profilu ale nie znalalzem v:)? Słabo szukałeś Łap moje porównanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Kupiłem dzisiaj K2 flossy. Powiem wam tyle że ręcznik jest gigant i masa robi swoje. Jest z 4 razy grubszy od pozostałych ręczników z mojej kolekcji. Jutro uzupełnię o wsępną opinię 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi