Moderator psemo Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Z budżetowych bardzo dobrze sprawują się K2 MOLI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attur Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 właśnie kupiłem k2 moli. porównywałem z jankiem w auchanie. oba były macane. k2 wydaje się minimalnie grubszy i bardziej mięsisty. k2 60x60 400g/m2 cena ok. 14,50. janek 50x60 brak info o gr. cena ok. 11,50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiasikAF Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ja właśnie czekam na ręcznik z auto finesse nie tani ale myśle ze bedzie robił robotę Wstawię foto na dniach jak by ktoś był zainteresowany Juz jest w weekend napisze czy jest tak jak na filmie poniżej w dotyku robi wrażenie zobaczymy czy zrobi robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trololo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ja od siebie polecam tego nowego Gyeona zdecydowanie lepszy niż zwykły fluffy. Wiadomo cena wyższa ale moim zdaniem warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panicz88 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja także używam K2 i sprawdza się dobrze. Cena chyba coś koło 15 zł była -------------------------- http://kosmetykaaut.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja także używam K2 i sprawdza się dobrze. Cena chyba coś koło 15 zł była -------------------------- http://kosmetykaaut.pl ile takich k2 moli potrzeba do osuszenia? Rozumiem, że fluffy jeden wystarczy,tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepia Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Fluffy po trzecim praniu przestal ciagnac wode Czy inne (nieco drozsze) reczniki tez maja te wade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodas Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Fluffy po trzecim praniu przestal ciagnac wode Czy inne (nieco drozsze) reczniki tez maja te wade? Też się borykam z tym problemem i póki co nie wiem co z tym fantem zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 etr, Osuszyć możesz i jednym flufim, tyle że wygodniej to robić przy użyciu dwóch ręczników (jeden ręcznik na jedną stronę auta). Tak samo w przypadku K2 Moli najlepiej i najwygodniej jest używać 2 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 piepia, WWL Tao, Microfiber Madness i Gyeon nie mają tak. Może problemem jest to w czym pierzesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepia Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 nie sądzę, żeby woda i ocet zaszkodzila fluffiemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Tylko woda i ocet? Ja nigdy nie dawałem octu do prania. Zawsze trochę proszku i jakiś płyn do mikrofibr, imo najlepszy Nolle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Piore normalnie fluffiego w pralce a później płukam i rozwieszam.Nic mu nie dolega a ma już ponad rok i niejedno pranie i wyciera ie ma za sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ocet ma to do siebie że wypłukuje z tkanin resztki zaschniętego proszku, którego sama woda nie usunęła, a który w dużym stopniu odpowiada za to że tkaniny robią się twarde po praniu, szczególnie jak ktoś ma zwyczaj sypania proszku do pełna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svavo Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Kupiłem K2 Moli do osuszania i zupełny kibel. Nawet jak już przesłał zostawiać włoski na karoserii to i tak wody nie zbierał jak trzeba . Może da radę po pierwszym praniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voxeti Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Kupiłem Fluffiego z aukcji:http://allegro.pl/show_item.php?item=5886615634 i tragicznie się nim osusza, trzeba go co element wyciskać co bardzo przeszkadza przy jego gabarytach.. Może ja coś źle robię? Zanim zaczynacie osuszać zwilżacie go trochę ? Mógłby ktoś opisać jak to robi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik_motogo Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Kupiłem Fluffiego z aukcji:http://allegro.pl/show_item.php?item=5886615634 i tragicznie się nim osusza, trzeba go co element wyciskać co bardzo przeszkadza przy jego gabarytach.. Może ja coś źle robię? Zanim zaczynacie osuszać zwilżacie go trochę ? Mógłby ktoś opisać jak to robi ? A ile ręczników używasz do osuszenia? Jednym ręcznikiem ściągnij dużą ilość wody (szczególnie dach, maska, szyby) a drugim popraw i wysusz. Nie zwilżamy ręcznika! Zwróć też uwagę na pranie swoich ręczników by szybko nie straciły swoich właściwości. Pierz w temperaturze minimum 60C. Może warto pomyśleć o produkcie do prania mikrofibr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voxeti Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Z tego co czytałem na forum to ludzie używają jeden i to bez wyciskania, ja też jednym próbowałem ale się poddałem i miałem ochotę go wyrzucić. Było to pierwsze osuszanie tą mikrofibra i nigdy nie była prana, ale warto wiedzieć że wyszedł taki środek, dzięki. Ktoś jeszcze się wypowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 642369 Pierz w temperaturze minimum 60C Spokojnie do 60 stopni można lecieć? W sumie zawsze prałem fibry w 40 stopniach, a tak to zawsze będzie skuteczniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misior1993 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jest osobny temat o praniu fibr. Optymalna temeratura to 40*C. Wirowanie max 800 obr/min. Fibry nie lubią ostrego traktowania. Do płukania łyżeczka octu, strzepać fibre po praniu i rozczesać po wyschnięciu. Ot cała filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Producenci fibr z reguły nie zalecają prania w wyższej temperaturze niż 40 stopni ze względu na poliestry, z których zrobione są fibry. Jeśli się nadtopią od wysokiej temperatury, to będą słabiej chłonęły wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 642425 Optymalna temeratura to 40*C. Wirowanie max 800 obr/min 642425 Do płukania łyżeczka octu, strzepać fibre po praniu i rozczesać po wyschnięciu Dokładnie tak zawsze robiłem:) Dlatego jak zobaczyłem 60 stopni to chciałem dopytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 strzepać fibre po praniu i rozczesać po wyschnięciu. Ot cała filozofia Pomimo porad, dot. rozczesywania MF po praniu - nie polecam, zwłaszcza przy MF o gramaturze >350 GSM. Po wyczesaniu Cobry i no name o gramaturze (tak na oko) 500 GSM, sypie się z nich pył, który pozostaje na lakierze przy polerowaniu wosku i docieraniu QD. Porażka. Pomogło dopiero kolejne pranie (bez kolejnego wyczesywania). Samo porządne strzepanie wilgotnej po praniu MF wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 642369 Pierz w temperaturze minimum 60C Chyba maximum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik_motogo Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 642369 Pierz w temperaturze minimum 60C Chyba maximum! Oczywiście chodziło mi o maximum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi