Grzechu23 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Godzinę temu, bawgo napisał(a): przyciemni ile się da, zachowując przy tym połysk/szklistość. Prostaff CCWG Premier
bawgo Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Grzechu23 Dziękuję za odpowiedź, na Premiera mam plany najprawdopodobniej na przyszły sezon do wosku CC Wax Gold. Czy możesz, lub możecie, zaproponować coś, co szłoby bardziej w stronę ocieplenia lakieru? Może coś z carnaubą lub innymi składnikami pod woski?
imola33 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @bawgo jak ciepły woskowy look to albo Wowo's Show Stopper: Albo tak jak mówisz, coś z carnaubą. A najlepiej to jakiś wosk naturalny, np. Dodo Juice. 5 1
imola33 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2023 @Tuptuś tylko na zdjęciach będzie zajęcie na długie, zimowe wieczory 1
analyzator Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @bawgo wybierz jedno jak chcesz coś co przyciemnia ma gloss i inne zalety to weź sampla carpro elixir. Efekt może ci się na perle nie podobać. Na moje oko zamula i lakier staje się nudny. Carpro jeszcze ale np adbl qw to zająłem chwilę po aplikacji i wjachal wg.
bawgo Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @analyzator no właśnie obecnie testuję CarPro Ech2o+Reload 1:1:8 (Merlin Majic elixir z forum zagranicznego) i muszę przyznać, że robi robotę, choć głównie pod szkło z lekkim przyciemnieniem, a chciałbym spróbować coś, co maksymalnie wyciągnie głębię koloru, stąd pomysł na coś z Carnaubą. Myślałem również nad Zymol FG, ale zakładam, ze bez podkładu w postaci wosku nie zrobi takiej roboty, a swoje kosztuje, i to jeszcze za taką ilość.
D@ViD Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 W dniu 23.08.2023 o 16:03, bawgo napisał(a): @Grzechu23 Dziękuję za odpowiedź, na Premiera mam plany najprawdopodobniej na przyszły sezon do wosku CC Wax Gold. Czy możesz, lub możecie, zaproponować coś, co szłoby bardziej w stronę ocieplenia lakieru? Może coś z carnaubą lub innymi składnikami pod woski? Z carnauba spróbuj QD od Funky Witch , ale nie botox, tylko hipnotic Icon . Świetnie działa również na mokro jako wspomagacz osuszania i daje ciepły Look 1
analyzator Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @bawgo jak chcesz na próbę wetlook to goodstuff show detailer lub tenzi carnauba spray czy jakoś tak. Oba mają carnauba look z w miarę aplikacją i śmieszna cenę. To nie są prawdziwe qd a spray wax Fg nie stosowałem bez wosku pod spodem ale tak to raczej bardziej wysublimowany produkt co nie zespuje zymola. Ogólnie dla świrów i ostatnio wyraziłem moją opinię, że nie warto będzie na pierwszy top dla topowych zymoli ale tyle potem wpadnę z innym Lub jakiś klasyczny nuba wosk. Jak ma trochę zamulać to Dodo blue Velvet. Z Dodo mi najbardziej robił rubbish. Albo od razu souverana Jaki dokładnie lakier?
bawgo Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2023 @analyzator Mercedes 357, szaroniebieski, perłowy
czester Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Dzisiaj natknąłem się na mix ADBL Quick Wax z ECH2O i wodą. Ktoś robił jakieś mix-y z ADBL QW?
maciek-drummer Opublikowano 7 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2023 Częściej było chyba Ech2o z BSD od Sonaxa, ale nie pamiętam proporcji.
sztefan24 Opublikowano 8 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2023 Ostatnio bawię się bardzo dużo Deep Nessem od CarLab - ciekaw jestem waszej opinii bo w sumie wiele w internecie nie można się doczytać o tym produkcie. Trwałość i hydro OK, aplikacja sporo zależy od lakieru ale raczej z tych mnie "quick". Największym plusem dla mnie jest szklistość, którą pozostawia CarLab.
czester Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2023 @sztefan24 To napisz coś więcejo tym produkcie. Czy kropelki bardziej czy zrzut może? Trwałość okay czyli jaka? Na jakim lakierze (czy coś jest pod spodem czy wrzucałeś na lakier bez żadnego zabezpieczenia).
mariuszzar Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 Ostatnimi czasy przerzuciłem się na CC Water Gold Premier. I już chyba przy nim zostanę. Dotychczas używałem Luxury gloss od Soft99 i w sumie byłem z niego zadowolony. Ładnie nablyszczal lakier, dobrze myło się po nim samochod. Jednakże Water Gold Premier to inna liga. Lakier po nim jest bardzo sliski (jak po ceramice), dobrze kropelkuje, ladnie przyciemnia. Jedynie aplikacja jest trudniejsza. Preparat jest bardziej oleisty od Luxury Glossa, częściej zostawia smugi jeśli szybko nie wypoleruje się go.
ktm950 Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 @mariuszzar spróbuj go sobie rozcieńczyć z wodą 1:3 i dodać kapkę EcH2O jeśli masz. Wtedy jest łatwiejszy w aplikacji, wychodzi dużo bardziej ekonomicznie , a jeśli stosujesz go co mycie to trwałość i przyciemnienie są bez zmian. 1
maciek-drummer Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 @mariuszzar ktory masz Premier v1 czy ten poprawiony V2? Jedni piszą, że aplikacja easy, a niektórzy że się maże. To jak to z nim jest naprawdę? Pytam bo mam go już w koszyku z tym, że Premier v2 @ktm950 1 dawka WG, 3 dawki wody czy na odwrót? Ile dajesz Ech2o?
mariuszzar Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2023 Ten nowszy.Mi smugi nie przeszkadzają. Rozwadniac nie planuje, wolę mieć trwalsza ochronę lakieru. Po prostu trzeba opanować aplikacje tego QD. Może lekko wilgotna mikrofibra rozwiąże temat? Sprawdzę. 1
maciek-drummer Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2023 Czy jest ktoś tego samego zdania co ja, że CarPro Ech2o nieco zaburza hydro? Dwa tygodnie temu zarzuciłem CCWG. W sobotę musiałem doraźnie przetrzeć dwa elementy Ech2o i widzę dziś, że pokoślawiło krople, a i zrzut osłabiony...
Grzechu23 Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 @maciek-drummer Oczywiście, Ech2o zaburza hydro. Przelałem już dziesiątki litrów QD'ka 1:15 i potwierdzam. Tak czy inaczej, jest to mój obowiązkowy QD w aucie i nie ruszam się bez niego. Lakier na szybko, szyby, wnętrze itd. Oganiam nim masę rzeczy. 1
maciek-drummer Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2023 @Grzechu23 a np. po myciu to hydro się podnosi u Ciebie? Czy raczej nie?
maciek-drummer Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 Pytanie do tych, który mieszali Ech2o z BSD od Sonaxa. Ile dodać wlać BSD do Ech2o, które mam rozrobione 1:15 ?
Gardor Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 W dniu 27.09.2023 o 11:00, Grzechu23 napisał(a): Oczywiście, Ech2o zaburza hydro. Przelałem już dziesiątki litrów QD'ka 1:15 i potwierdzam. Tak czy inaczej, jest to mój obowiązkowy QD w aucie i nie ruszam się bez niego. Lakier na szybko, szyby, wnętrze itd. Oganiam nim masę rzeczy. Dlatego wolę Norinse Też nim wszystko można ogarnąć.
Pikoko Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 Dlatego wolę Norinse Też nim wszystko można ogarnąć.A jakie stężenie dajesz aby zmyć lekko zakurzone auto? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 29 Września 2023 Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Września 2023 3 godziny temu, Pikoko napisał(a): A jakie stężenie dajesz aby zmyć lekko zakurzone auto? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka 1:256 do mycia rinsless
Rekomendowane odpowiedzi