grzegmis Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 [mention=24208]grzegmis[/mention] BSD to jest raczej quick wax, rozcieńczając go z wodą dostajesz coś ala QD - do szybkiego odświeżenia auta, przetarcia z lekkiego kurzu.Ok, wiec trochę zmiana specyfiki produktu. Ale po za ekonomicznym podejściem, jakieś inne korzyści?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JPZ Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 Tak, fajne kropelki i poprawia wygląd mojego czarnego zajechanego uni Trwałości nie sprawdzałem bo aplikuję go po każdym myciu, czyli co tydzień.
grzegmis Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 Reasumując : g3 rapid detailer, ech2o czy CH pro detailer?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ktm950 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @grzegmis jeżeli lubisz mieć zawsze czyste auto to polecam wszelkie waterless washe. Kupujesz sobie Ech2o, rozrabiasz 1:15, spryskujesz bogato dany element i wycierasz fibrą. W ten sposób, za pomocą 4-5 fibr możesz bez szkody czyścić mocno zakurzone auto, a nawet takie po lekkim deszczu. Dodatkowo, za 8 l roztworu płacisz tylko 45 zł, więc nie walczysz o zaoszczędzenie każdego mililitra. 1
InspektorKot Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Także polecę Ech2o jako tani i szybki w użyciu QD. Można kupić tester z którego stworzymy do 1 litra QD w cenie poniżej 15 zł. W miksie z BSD także sprawdza się świetnie.
grzegmis Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Także polecę Ech2o jako tani i szybki w użyciu QD. Można kupić tester z którego stworzymy do 1 litra QD w cenie poniżej 15 zł. W miksie z BSD także sprawdza się świetnie. W jakich proporcjach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
InspektorKot Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @grzegmis Najpierw robię Ech2o w proporcji 1:15. Następnie mieszam to z BSD 1:1. Taki miks według mnie daje rezultat zebrania pozytywnych cech obydwu produktów razem. Ciecz nie rozwarstwia się stojąc dłuższy czas. Aplikacja bardzo prosta.
Tommy Lee Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @grzegmis A ja Ci namieszam w głowie i polecę Meguiars Last Touch. Jest to bardzo wszechstronny QD który nadaje się przy osuszaniu auta, zostawia fajny połysk, możesz nim spokojnie myć szyby i nie zostawia smug, spokojnie posłuży jako QD do wnętrza pojazdu zwłaszcza na lakierowanych powierzchniach i piano black.
grzegmis Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 [mention=24208]grzegmis[/mention] A ja Ci namieszam w głowie i polecę Meguiars Last Touch. Jest to bardzo wszechstronny QD który nadaje się przy osuszaniu auta, zostawia fajny połysk, możesz nim spokojnie myć szyby i nie zostawia smug, spokojnie posłuży jako QD do wnętrza pojazdu zwłaszcza na lakierowanych powierzchniach i piano black. Nie lubię cię za to a najgorsze jest to ze opinia twoja jest i będzie tylko twoja xd muszę kupić i zrobić test u siebie - kolejny produkt do listy heheWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Adaszek96 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Możesz kupić też 3d final touch - bliźniaczy produkt do last touch, a on występuje chyba tylko w dużych pojemnościach
Arkeolowy Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 To ja od siebie zaproponuje fk425, bouncers done & dusted quick detailer gloss enhancer 500ml - jeden z lepszych "gloss podbijaczy", FW Botox 1
maciek-drummer Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @Arkeolowy uważasz, że FK 425 dużo wnosi do wyglądu? Podobnie jak Botox czy mocniej?
ktm950 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 @maciek-drummer botox zdecydowanie więcej - przede wszystkim w przyciemnieniu lakieru.
Arkeolowy Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Kiedys bym Ci powiedzial, ze widze roznice, ale teraz mam auto po korekcie i tak na serio to nie widze zadnej roznicy pomiedzy tymi QDkami fk tylko mało ciągnie kurzu. Trzeba było chłopakowi mętlik zrobic z glowy prawda jest taka, ze kazdy poleca swoje... Grunt to wyrobic wlasne zdanie, ja z 50% produktow polecanych przez niektorych bylem kompletnie zawiedziony 1 1
menior Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Dokladnie,najlepiej jesli to mozliwe wyprobowac wszelakich produktow i wyrobic wlasne zdanie ja juz chyba z 20-30 wszelakich siuwaxow przerobilem i wiele zalezy od koloru,na co kladziemy,w jakim stanie,indywidualne gusta i wymagania ..akurat Botox jak dla mnie malo wnosi ale na tym jego sila bo nie lubie zbytniej ingerecji w np.swiezo nalozony wosk,ma go tylko nieco podkrecac
grzegmis Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 kup sobie Rapida. 30 pln za 500ml - warto.Gdzie mogę go zakupić, coś nie mogę wygooglować...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
SJake Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Godzinę temu, grzegmis napisał: Gdzie mogę go zakupić, coś nie mogę wygooglować... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pewnie chodzi o AutoGlym ... lub... trochę się tych RAPIDÓW porobiło.
Adaszek96 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Chodzi o farecla g3 rapid detailer
Moderator Domel Opublikowano 29 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 21 minut temu, Adaszek96 napisał: Chodzi o farecla g3 rapid detailer Tak "sklep farecla rapid detailer" @gudon Powinni wkrótce pojawić się oficjalnie na forum :)
InspektorKot Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 To jak już robimy mętlik i każdy poleca swoje, to moim faworytem od jakiegoś czasu jest trochę niedoceniany Detailer's Magic Quick Magic. Przystępna cena a efekt i łatwość aplikacji świetna.
maciek-drummer Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 25 minut temu, InspektorKot napisał: niedoceniany Detailer's Magic Quick Magic. Ja ten QD bardzo doceniam
Moderator Domel Opublikowano 29 Maja 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 14 minut temu, InspektorKot napisał: Detailer's Magic Quick Magic. doceniany doceniany tylko mało reklamowany :) Tez go lubię,
Fredi88 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 33 minuty temu, InspektorKot napisał: To jak już robimy mętlik i każdy poleca swoje, to moim faworytem od jakiegoś czasu jest trochę niedoceniany Detailer's Magic Quick Magic. Przystępna cena a efekt i łatwość aplikacji świetna. Zawsze go polecałem jako PPZta
edek86 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 Jaki QD, który pozwoli utrzymać lakier w czystości i nie będzie ciągnął kurzu? Od majówki leży u mnie(biały akryl) Fusso i jest tragedia. Tak ciągnie kurz, że auto po jednym dniu od mycia na dwa wiadra nadaje się do mycia. Brud jakby się przykleja, że piana i myjka go nie rusza. Łatwiej było samochód utrzymać w czystości jak nie było wosku.
Grzechu23 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2019 @edek86 przykładowo polecany wielokrotnie Finish Kare 425 1
Rekomendowane odpowiedzi