Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mogę się wtrącić do FG uważa za nr 1, choć CG Pro detailer jest bardzo dobry. Ostatnio zauważyłem, że świetnie nadaje się też do czyszczenia szyb. Zrezygnowałem nawet z ZYMOLA i SV płynów do szyb na rzecz niebieskiego Pro detailera.

Opublikowano

A dobrze, że mi mówisz, Saddam. Muszę się przyjrzeć :o. A tak przy okazji czy wiecie, kiedy zymol będzie miał dostawę. Czekam, czekam. A nic tak humoru nie poprawia jak kosmetyk z Zymol i SV :mrgreen:

Opublikowano

Już ktoś wcześniej o tym pisał, ale chciałbym dopytać o doświadczenia - wydaje mi się, że QD Car-Pro (Reload) jest bardziej elektrostatyczny niż np. QD Meguiars i bardziej przyciąga kurz. Nie mam żadnych uwag do pracy z nim (akurat ja nie mam problemu ze smugami), bardzo odpowiada mi jego zapach oraz efekt końcowy, ale nawet po krótkiej jeździe na samochodzie widać kurz. TTTM czy (pytanie retoryczne) czegoś nie wiem?

Opublikowano

Jak dla mnie bardzo dobry QD jest z firmy Optimum . Koncentrat 3:1 oferowany przez partnera forum. Rozcieńczony 3:1 z wodą destylowaną, po nim można "jeździć" po lakierze :) w porównaniu do PB Spray&gloss łatwo spolerować mgiełki które zostają. Co prawda używałem tylko tych dwóch QD dlatego porównuje efekty.

Co do innych nie mam zielonego pojęcia :D

edit. zapach QD optimum super, guma balonowa od razu przypomina się DONALD :P

Opublikowano

A co sądzicie o Megsa Last Touch? Czy warto go kupić bo widzę ze za 1l wydać trzeba niecałe 40zl + pp a inne również markowe w trej cenie oferują ledwie 500ml.

• Moderator
Opublikowano
A co sądzicie o Megsa Last Touch? Czy warto go kupić bo widzę ze za 1l wydać trzeba niecałe 40zl + pp a inne również markowe w trej cenie oferują ledwie 500ml.

Last Touch używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony.

Świetnie sprawdza się również jako lubrykat do glinki.

Opublikowano
Last Touch używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony.
bo jest to naprawdę dobry QD, bez szału w wyglądzie ale spełnia swoje zadanie, nadaje ładnej śliskości i nie przyciąga kurzu jak niektóre wcześniej wspomniane QD...
Opublikowano

Jakiś czas temu zakupiłem cały galon LT i jestem mega zadowolony. Używam go tylko i wyłącznie przy osuszaniu, na lakierze nie zostają żadne zacieki lub smugi a wcześniej podczas osuszania samym ręcznikiem różnie bywało. Jako QD jak dla mnie bardzo średni.

Opublikowano

Polecam Chemical Guys V7 super aplikacja, praktycznie bez polerowania i super podbija efekt plus odprowadzanie wody :good: Cena średnia ale produkt :good:

Opublikowano

Ja mam pytanko odnosnie DG Aquawax #951 moze ktos uzywal i sie wypowie na jego temat??

Chce go zakupic jako "zimowego" QD po DG#105 czy to dobry wybor a moze jest jakas lepsza opcja??

Opublikowano

mam do was pytanko , co na zimę byście polecili aby wzmocnić wosk 476s oraz podbic efekt wizualny- Finish kare 425, DG Aquawax, Reload - czy moze cos innego ? zeby byl dobry ale i nie za drogi :)