mario Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Jeśli mogę się wtrącić do FG uważa za nr 1, choć CG Pro detailer jest bardzo dobry. Ostatnio zauważyłem, że świetnie nadaje się też do czyszczenia szyb. Zrezygnowałem nawet z ZYMOLA i SV płynów do szyb na rzecz niebieskiego Pro detailera.
saddam Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Mario, tak, tyle że CG Pro Detailer przyciąga bardzo kurz do szyb. Ostatnio się o tym przekonałem.
mario Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 A dobrze, że mi mówisz, Saddam. Muszę się przyjrzeć . A tak przy okazji czy wiecie, kiedy zymol będzie miał dostawę. Czekam, czekam. A nic tak humoru nie poprawia jak kosmetyk z Zymol i SV
ayrsen Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2011 Już ktoś wcześniej o tym pisał, ale chciałbym dopytać o doświadczenia - wydaje mi się, że QD Car-Pro (Reload) jest bardziej elektrostatyczny niż np. QD Meguiars i bardziej przyciąga kurz. Nie mam żadnych uwag do pracy z nim (akurat ja nie mam problemu ze smugami), bardzo odpowiada mi jego zapach oraz efekt końcowy, ale nawet po krótkiej jeździe na samochodzie widać kurz. TTTM czy (pytanie retoryczne) czegoś nie wiem?
damian_SO Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Jak dla mnie bardzo dobry QD jest z firmy Optimum . Koncentrat 3:1 oferowany przez partnera forum. Rozcieńczony 3:1 z wodą destylowaną, po nim można "jeździć" po lakierze w porównaniu do PB Spray&gloss łatwo spolerować mgiełki które zostają. Co prawda używałem tylko tych dwóch QD dlatego porównuje efekty. Co do innych nie mam zielonego pojęcia edit. zapach QD optimum super, guma balonowa od razu przypomina się DONALD
harvard Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 A co sądzicie o Megsa Last Touch? Czy warto go kupić bo widzę ze za 1l wydać trzeba niecałe 40zl + pp a inne również markowe w trej cenie oferują ledwie 500ml.
Moderator psemo Opublikowano 6 Października 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 A co sądzicie o Megsa Last Touch? Czy warto go kupić bo widzę ze za 1l wydać trzeba niecałe 40zl + pp a inne również markowe w trej cenie oferują ledwie 500ml. Last Touch używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony. Świetnie sprawdza się również jako lubrykat do glinki.
daniels Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Last Touch używam od dłuższego czasu i jestem zadowolony. bo jest to naprawdę dobry QD, bez szału w wyglądzie ale spełnia swoje zadanie, nadaje ładnej śliskości i nie przyciąga kurzu jak niektóre wcześniej wspomniane QD...
Sucre Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Jakiś czas temu zakupiłem cały galon LT i jestem mega zadowolony. Używam go tylko i wyłącznie przy osuszaniu, na lakierze nie zostają żadne zacieki lub smugi a wcześniej podczas osuszania samym ręcznikiem różnie bywało. Jako QD jak dla mnie bardzo średni.
ma_ko Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Polecam Chemical Guys V7 super aplikacja, praktycznie bez polerowania i super podbija efekt plus odprowadzanie wody Cena średnia ale produkt
adii Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2011 Sucre, Przy osuszaniu czyli na mokre autko psikasz i suszysz/scierasz ?
Sucre Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Adii dokładnie, na jeszcze mokry samochód daje po dwa strzały na panel i wycieram fluffym.
89matthew89 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Czy POORBOY'S WORLD SPRAY & GLOSS to dobry wybór na AG EGP jako QD ?
_arek_ Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2011 Ja mam pytanko odnosnie DG Aquawax #951 moze ktos uzywal i sie wypowie na jego temat?? Chce go zakupic jako "zimowego" QD po DG#105 czy to dobry wybor a moze jest jakas lepsza opcja??
bobas Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 AquaWax to bardziej spray sealant stosowany raz na miesiąc. Po każdorazowym myciu Fast Clean and Shine się nada idealnie.
Marcin Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 mam do was pytanko , co na zimę byście polecili aby wzmocnić wosk 476s oraz podbic efekt wizualny- Finish kare 425, DG Aquawax, Reload - czy moze cos innego ? zeby byl dobry ale i nie za drogi
adii Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 Marcin, Fk425 jest bardzo spoko i cena ok .
martinezzg Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2011 ja zakupiłem QD mothersa - świetny efekt - głębia duuzo lepsza niz po megsie jak dla mnie laika..
Marcin Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Marcin, Fk425 jest bardzo spoko i cena ok . jak sie go stosuje na lakier ?
aro_77 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Psikam na lakier i wycieram?
Marcin Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 psikamy od razu na lakier czy na szmatke ktora wcieramy/wycieramy?
Marcin Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 rozumiem , psikamy na suchu lakier (czy to po umyciu i watarciu) czy tez bez mycia jak czysty i wycieramy szmatka (mikrofibra) uzyskujac tym samym polysk ?
saddam Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2011 Tak. Osobiście używam QD tylko po myciu (na 2 wiadra) i suszeniu. Psikam na lakier i poleruję.
Marcin Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2011 po jakim minimalnym czasie można zastosować Fk 425 po nałożeniu i wypolerowaniu wosku 476s ?
Rekomendowane odpowiedzi