pablo15005 Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 @jelinski17 ciekawe jak te pasty ewocar się mają do 3d bo chyba wypracowywanie mają takie samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 2 godziny temu, pablo15005 napisał(a): @jelinski17 ciekawe jak te pasty ewocar się mają do 3d bo chyba wypracowywanie mają takie samo Na tych samych padach ewocar lepiej mi wycina niż 3d one,docieranie też delikatnie na plus one cut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 16 godzin temu, PROPER napisał(a): Czy mając Capro Essence warto kupować Enigmę Tak. To są 2 inne produkty. Jeśli chcesz coś wyciąć to Essencem tego nie zrobisz. Ale jeśli masz czym wyciac rysy i masz czas na 2 etapy to Essence bardzo ładnie ci wykończy. To samo tyczy się bardzo zadbanych lakierow: Essence w zupełności wystarczy. Enigmą z dobrze dobranym padem jesteś w stanie zrobić naprawdę dobrą robotę w jednym kroku. Obie pasty idealnie nadają się jako podłoże pod powłoki. I nie ma konieczności ich wymywania, chociaż ja zawsze to robię tuż przed położeniem powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Pytanie do praczy tapicerek. Jak radzicie sobie z suszeniem? Wiadomo, idealnie byłoby zrobić pranko w gorący, słoneczny dzień. Po wszystkim zostawić auto na słońcu z delikatnie uchylonymi szybami i niech się suszy. Niestety nie zawsze jest tak cudownie. Ciekawią mnie Wasze patenty na suszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Cieply nadmuch i uchylone szyby (skuteczne, oczywiście o ile wiesz, że możesz auto zostawić na jakiś czas odpalone bez strachu), ewentualnie auto zostawione w garażu + uruchomione wentylatory, nawet sam ruch powietrza pomoże. Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Panowie, jaka latarka / światło najlepsze i najbardziej dokladne jeśli chodzi o detekcję hologramów na czarnym lakierze, żeby zadziałało trochę jak światło słoneczne? Przepolerowałem sobie jeden element menzerną 3500 na miękkim padzie, pod światłem punktowym czy ledowym z latarki czołowej idealnie, a dziś jak wyjechałem na słońce to widać miejscowe tańczące hologramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 8 Lipca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 musisz miec naprawde mocna latarke aby w słoncu nic nie wyszło tak naprawde, ja mam zwykła z ali i ona najlepiej wyszukuje holsy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał98 Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa utwardzenia sie cancout evo nie mam garażu a rano na samochodzie jest rosa i teraz mam pytanie czy jak zachowam 12 godzin przed rosa to cancout wytrzyma np 6mc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 @powerf ta chińska o zimnej barwie i ciemno w pomieszczeniu pomoże w wyłapaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 @pablo15005 macie namiary na nią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 @powerf https://m.pl.aliexpress.com/item/1005004925227580.html?_t=pvid%3A0eaf0eb5-2dd8-40e0-b25c-73dbf0d15f4f&afTraceInfo=1005004925227580__msite__c_ppc_item_bridge__xxxxxx__1688911929&spm=a2g0n.ppclist.product.0&gatewayAdapt=gloPc2polMsite cos takiego mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Po praniu suszycie fibry, ręczniki i aplikatory standardowo czy z pomocą suszarki bębnowej? Posiadam suszarkę z pompą ciepła i zwykłe ubrania, ręczniki wychodzą bardzo miękkie i delikatne w dotyku. Myślę, że fajnie by taka suszarka przedmuchała i rozbiła włókna fibr po praniu. Obawiam się tylko wpływu temperatury na strukturę włókien. Nie mam wyboru temperatury suszenia, więc nie mam pojęcia w jakich warunkach się to suszy. Jest za to sporo programów, jednak w opisie żadnego nie ma słowa o mikrofibrach. Traktować to jak syntetyki? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Po praniu suszycie fibry, ręczniki i aplikatory standardowo czy z pomocą suszarki bębnowej? Posiadam suszarkę z pompą ciepła i zwykłe ubrania, ręczniki wychodzą bardzo miękkie i delikatne w dotyku. Myślę, że fajnie by taka suszarka przedmuchała i rozbiła włókna fibr po praniu. Obawiam się tylko wpływu temperatury na strukturę włókien. Nie mam wyboru temperatury suszenia, więc nie mam pojęcia w jakich warunkach się to suszy. Jest za to sporo programów, jednak w opisie żadnego nie ma słowa o mikrofibrach. Traktować to jak syntetyki? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?Ja w swojej też nie mam wyboru temperatury, za to w opisie programu syntetyki jest „suszenie w niskiej temperaturze” i tak też czynię dodatkowo super się sprawdzają „piłeczki” do suszarki (do kupienia za grosze w rossmannie). Szmaty wychodzą mięciutkie, włókna są „rozbite” i „napowietrzone” aż miło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Piłeczki do środka, program mix i wychodzą eleganckie i miękkie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 @Mr.Wolf Sam ostatnio zakupiłem suszarkę i zastanawiałem się jaki program wybrać . Ustaw na syntetyki wtedy fibry będą suszone letnim powietrzem . Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatron007 Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Pod wosk Soft "The Kiwami" trzeba jakoś specjalnie lakier przygotowywać? Czy może po umyciu karoserii (Optimum No Rinse) osuszam i lecę z woskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 @flatron007 nałożyć możesz. Nikt Cię za to nie zastrzeli, natomiast nie zdziw się, że sama aplikacja będzie nieprzyjemna, a osiągi powłoki wosku słabe (hydro oraz trwałość). Wygląd auta bez przygotowania lakieru też będzie pozostawiał wiele do życzenia. Zrób to jak należy i tyle. Jeśli nie masz czasu lub chęci na takie zabawy to kup CarPro Hydro2 Lite. Z doświadczenia wiem, że na kompletnie nieprzygotowanym lakierze tylko po myciu potrafi siedzieć 2 miesiące spokojnie. Umyj auto i pozostaw mokre, oszczędnie rozpyl strzał maks dwa z atomizera (postaraj się to zrobić takim ruchem wzdłuż elementu, by mgła z atomizera równo usiadła na możliwie dużej powierzchni) i natychmiast po aplikacji spłucz wodą pod ciśnieniem. Lecisz tak element po elemencie. Mała ilość produktu i porządne spłukanie, następnie osuszenie. Wtedy nie będzie mowy o zaciekach, hydro i szklistość będą świetne, a zużycie produktu małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 9 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 Dlaczego właściwie nie powinno się używać ponownie fibr użytych do docierania powłok? Po aplikacji powłoki bezzwłocznie wrzuciłem fibry do wody z płynem do prania mikrofibr, odczekałem tak kilkanaście godzin i wrzuciłem do pralki - zero różnicy pomiędzy nimi a innymi szmatkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Pany, kończy mi się adbl bonnet. Jestem w miarę zadowolony, ale Spróbowałbym czegoś innego. Myślałem o good stuffie fabric cleaner? Podobno siła działania lepsza, a podobne cenowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Dlaczego właściwie nie powinno się używać ponownie fibr użytych do docierania powłok? Po aplikacji powłoki bezzwłocznie wrzuciłem fibry do wody z płynem do prania mikrofibr, odczekałem tak kilkanaście godzin i wrzuciłem do pralki - zero różnicy pomiędzy nimi a innymi szmatkamiChodzi o krystalizowanie się resztek powłoki - potem potencjalnie można zrobić kuku lakierowi. Stąd właśnie generalnie uzywa się ich potem już raczej do wnętrza/pomniejszych prac.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Jakas dobra pasta polish/finisz na wykończenie po rotacji. Musi dobrze działać z flexem xce. Co polecicie? Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Ewocar Fine Cut polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek71 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Mam dwa pytania. 1. Pranie tapicerki Pure Chemie Attack. Pre spray 1:7 z opryskiwacza, szczotka na wkrętarkę i wypłukanie samą wodą czy z dodatkiem pure Chemie? Mam jeszcze resztki excede encapsulatora,ale on chyba bardziej do ręcznego prania bez wypłukiwania. Może coś innego do prania. Wiem o Maxifi i Chemspec,ale jestem tylko amatorem i potrzeba tylko do własnego użytku. A może warto któryś z wyżej wymienionych? 2. Do posiadaczy budżetowego Hamrona DA. Na jakich obrotach polerujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 10 godzin temu, Krzysiek71 napisał(a): Do posiadaczy budżetowego Hamrona DA. Na jakich obrotach polerujecie? od 0 do max zależnie od potrzeby 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 11 godzin temu, Krzysiek71 napisał(a): Do posiadaczy budżetowego Hamrona DA. Na jakich obrotach polerujecie? 3500. Dobrze wycina i nie robi bałaganu. Maszyna też jakoś mocno się nie grzeje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi