Bartoszq Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Panowie,ZVIZZER One step,potem polerce odtłuścić i nałożyć na to SONAX POLYMER NETSCHIELD? Czy albo jedno albo drugie?,razem nie mają sensu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 16 Maja 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 @Bartoszq raczej nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoszq Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 26 minut temu, Streat napisał(a): @Bartoszq raczej nie ma sensu Czy po ZVIZZER One step polecasz coś na kanapkę? Czy nie warto? Oraz warto po dekontaminacji itd. przeczyścić ipą i dopiero polerwac Zvizerem? Czy przygotowanie do polerki zvizer i na koniec ipa? Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 17 Maja 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Tej pasty nie odtluszczaj, przed możesz IPA przelecieć ale po to nie ma sensu, jak chcesz coś kłaść na to to możesz zrobisz sobie kanapkę ale z tego co zauważyłem zvizzer one ma dość mocne zabezpieczenie więc tutaj ewetlanie coś szybkiego bym położył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Nigdy mi nie wpadło do głowy, by po AIO wymywać powierzchnię przed położeniem czegoś innego. Jeśli miałbym tak robić to lepiej sięgnąć po zwykłą pastę i później wymyć. Przy AIO albo robisz kanapulca, albo zostawiasz solo. Mam fajnego zawodnika w takim klimacie - cleaner od Prostaff z SiO do ciemnych lakierów. W tamtym roku po aplikacji ręcznej i odczekaniu 2-3 dni umyłem auto, bo było zakurzone. Jak to zrzucało wodę to szok. Nie sądziłem, że takim produktem uzyskam takie hydro. Mam plan w niedługim czasie wrócić do produktu i przy okazji machnąć test wytrzymałości. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomikooo Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Szukam mikrofibry do: Wosku dodo juice (docieranie) Do mycia szyb Do wnętrza nakładanie dressingu, APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 @atomikooo co do szyb - niebieski wafel od "monster" - tani, średnio trwały (łapie zadry ale nie pyli) za 3 zapłacisz tyle co za 1 adbl czy ws. Prany odpowiednio bez problemu śmiga 6-8 miesięcy. Nakładanie dressingu zostawiłem dla aplikatorów a nie "szmat". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 8 godzin temu, atomikooo napisał(a): Do mycia szyb 1. Fx Protect Shiny Glide Glass Cleaning Towel lub 2. Carpro GlassFiber MF Towel Mam obie. Osobiście nieco lepiej mi się używa CP z uwagi na to, że jest nieco cieńsza. Ale FX-a również mogę polecić, a jest sporo tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bravo220s Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Polecicie jakąś roczna powłokę ceramiczną? Myślałem nad aqua one lub cleantle inspire. Do tej pory pracowałem głównie na fireball ale ze względu na zmianę pracy nie mam już dostępu. Ewentualnie może mógłby ktoś kupić mi typhoona od fireball? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Polecicie jakąś roczna powłokę ceramiczną? Myślałem nad aqua one lub cleantle inspire. Do tej pory pracowałem głównie na fireball ale ze względu na zmianę pracy nie mam już dostępu. Ewentualnie może mógłby ktoś kupić mi typhoona od fireball?Cancoat Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 @Bravo220s CarPro CQuartz Lite (jak chcesz to mam na sprzedaż w dziale giełda), Sonax CC One Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 QD do skor, temat poruszany na forum raczej rzadko. Który? Widziałem 50/50 po cleantechu i podobało mi się, ale jest niedostępny w DH, gdzie będę składać zamówienie. Pomysły? Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 QD do skor, temat poruszany na forum raczej rzadko. Który? Widziałem 50/50 po cleantechu i podobało mi się, ale jest niedostępny w DH, gdzie będę składać zamówienie. Pomysły? Wyryte w skale z S20 FE 5GTeż widziałem 50/50 cleantecha , daje radę.Ja do szybkich akcji na fotelach używam p&s express interior , 1:1 do lekkich zabrudzeń .Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Do tej pory partyzancko przecierałem interior qd od adbla i matowe wykończenie może i zostawia, ale wątpię poza tym jednym atutem, by był do tego właściwy... trza się rozwijać Deturnera chyba wezmę.Do konkretnego czyszczenia mam oczywiście CL i jestem zadowolony oporowo.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 @MMCzysci, różnica pomiędzy Cleantech i ADBL jest naprawdę mocno widoczna. Jeśli chodzi o zapach to zdecydowanie Cleantech - skórzany, ale mniej intensywny. ADBL pozostawia matowe wykończenie i przyjemną w dotyku powierzchnię, która nie jest śliska. Cleantech pozostawia wykończenie o dużym połysku i śliskości. Po lewej Cleantech, a po prawej ADBL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Ale o jakich środkach piszesz dokładnie? Leather qd, tak?Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 O QD'kach do skóry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Ok, super, dziękuję.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Elixir na mokro stosujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Pany, jak wam braknie ściereczek suede to czym je zastępujecie? Albo z czego docinacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 1 godzinę temu, krzysiek555 napisał(a): Elixir na mokro stosujecie? Ja lecę tylko na sucho, nie sprawdzałem na mokro. 44 minuty temu, grechut napisał(a): Pany, jak wam braknie ściereczek suede to czym je zastępujecie? Albo z czego docinacie. Na felgach kładłem płatkiem kosmetycznym choć na lakier nie wiem czy bym się odważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 @Slovak mnie qd od cl trochę dusi. Ale fakt często się go stosuje przy sprzataniach bieżących.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 18 Maja 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 3 godziny temu, Slovak napisał(a): O QD'kach do skóry. ADBL moim zdaniem to bardziej cleaner, powierzchnia wizualnie fajna, matowa ale też strasznie jałowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 @CAR CRAZY, zgadzam się. Czyści naprawdę bardzo dobrze, ale przy najbliższej okazji porównam z cleanerem od ADBL i Colourlock. W moje prywatne preferencje trafia w 100%. Cleantech zostawia zbyt śliską i błyszczącą powierzchnię, a Ultracoat jest pomiędzy Cleantech i ADBL pod względem wykończenie i śliskości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 No właśnie ja nie lubię połysku, więc kupiłem adbl. Przy najbliższej okazji zrecenzuję.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi