Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni etap korekty KOCH M3, potem

1) wymycie pasty zmywaczem silikonowym Novol 780 a następnie aplikacja Moonlighta, czy

2) wymycie pasty zmywaczem silikonowym Novol 780, odłtuszczenie IPA 50:50 a następnie aplikacja Moonlighta, czy

3) coś zupełnie innego? Jeśli tak to co? 

28 minut temu, t.sienkiewicz91 napisał:

Ostatni etap korekty KOCH M3, potem

1) wymycie pasty zmywaczem silikonowym Novol 780 a następnie aplikacja Moonlighta, czy

2) wymycie pasty zmywaczem silikonowym Novol 780, odłtuszczenie IPA 50:50 a następnie aplikacja Moonlighta, czy

3) coś zupełnie innego? Jeśli tak to co? 

2. Tak dla pewności 🙂

Szukam pasty polerskiej do onestepa (choć nie do końca), chciałbym aby usunęła oraz przykryła pozostałe rysy jak typowy one step i przygotowała powierzchnię pod wosk bez konieczności wymywania jej IPĄ, ale aby nie zawierała wosku, tak abym mogl na to bez problemu wrzucić wosk jaki chce wedle uznania.

Proces miałby wyglądać tak:
1. Poleruje pastą na DA
2. Docieram na lakierze fibrą, ale bez wymywania zmywaczami/IPĄ etc.
3. Wrzucam na to dowolny wosk. 

Są na rynku pasty pod takie zastosowanie? 

@7777777 Z tego co wiem,  to każdą pastę należy wymyć.  Oczywiście, nie każda pasta zawiera wypełniacze, ale chyba każda pozastawia po sobie "tłusty film". Jak nie wymyjesz to auto nie wybuchnie,  ale wosk na pewno straci na trwałości. 

Z ciekawości spytam,  czemu się tak bronisz przed IPA?  Drogie to nie jest,  roboty dużo z tym nie ma,  a lakier przygotujesz jak należy. 

2 godziny temu, 7777777 napisał:

Szukam pasty polerskiej do onestepa (choć nie do końca), chciałbym aby usunęła oraz przykryła pozostałe rysy jak typowy one step i przygotowała powierzchnię pod wosk bez konieczności wymywania jej IPĄ, ale aby nie zawierała wosku, tak abym mogl na to bez problemu wrzucić wosk jaki chce wedle uznania.

No to skoro tego szukasz to nic innego nie zostaje. Bo mam wrażenie że coś byś chciał, sam nie wiesz co ale ani nie pasta a cleaner za mało. Nic pomiędzy nie znajdziesz. Cleaner przykrywa rysy, trochę usuwają niektóre i nie musisz wymywac. Skoro lubisz woskować to cleaner wydaje się najsensowniejszy moim zdaniem. Przejrzyj forum i jakie są cleanery. 

@7777777 a to chyba że tak. To chyba ciężko będzie taką znaleźć. Może jakieś bardziej suche pasty co pylą mają mniej substancji tłustych ale ja bym wolał porządną pastę i ją wymywac. Na skróty nie zawsze dobrze a jak lubisz woskować bo zabawa taka nie powinna być problematyczna 😉

• Lubię to 1

@7777777 - Angelwax Perfect Polish jako ścierny, solidny cleaner, albo Rupes Uno Pure (obie przygotują lakier pod wosk, ale nie spodziewaj się efektu jak po korekcie - raczej, jak po paście finiszowej). A jeśli potrzebujesz mocniejszego efektu - musisz szukać wśród past typowo do one step-u.

• Dziękuję 1

40 minut temu, Krzynio_spafreak napisał:

Minęło 1,5 tygodnia ani widu ani słychu głosów zachwytu Celebrate Set 10 lat Auto Na Blask? 

Nikt nie kupił? W arsenale cisza 🤔

Jutro wpadnie do paczkomatu QD skromnie jak gratisik (mam nadzieję 🙂 ) i inne pierdółki z -18%

Cześć,

Szybkie pytanie - co to za pojedynczy snop światła (poziomy/pionowy praktycznie w którą stronę fibrę przetrę, w tą stronę krecha idzie). Czy to jest ten słynny hologram? Jak coś takiego mogę usunąć? 

Jeżeli chodzi o źródło to chyba Ech2o przy teście waterless wash mi taki numer zrobiło (nigdy więcej)! Elixir też nie pomógł :(. 

Pokaż Ostatnie zdjęcia.png

17 minut temu, PancernyDzik napisał:

Cześć,

Szybkie pytanie - co to za pojedynczy snop światła (poziomy/pionowy praktycznie w którą stronę fibrę przetrę, w tą stronę krecha idzie). Czy to jest ten słynny hologram? Jak coś takiego mogę usunąć? 

Jeżeli chodzi o źródło to chyba Ech2o przy teście waterless wash mi taki numer zrobiło (nigdy więcej)! Elixir też nie pomógł :(. 

Produkt hologramuje, w sensie mażę się. Pozwól teoche odparować,  czyste fibry i dotrzyj ewentualnie ipa

@pablo15005 @alexander.p pomogło dotarcie świeżutką, czystą fibrą kolistymi ruchami bez docisku,

1 godzinę temu, Krzynio_spafreak napisał:

Minęło 1,5 tygodnia ani widu ani słychu głosów zachwytu Celebrate Set 10 lat Auto Na Blask? 

Nikt nie kupił? W arsenale cisza 🤔

Ja kupiłem ten secik, ale na testera się nie nadaję :D, może ktoś lepszy da znać - ale jeżeli jest to twór Funky Witch to na pewno aplikacja będzie czystą przyjemnością 🙂

Godzinę temu, alexander.p napisał:

Jutro wpadnie do paczkomatu QD skromnie jak gratisik (mam nadzieję 🙂 ) i inne pierdółki z -18%

QD myślisz że będzie bardziej boosterkiem do wosku czy będziesz sobie to psikał "ot tak"?