penkus5 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @Pikoko Albo zrób one step, a jeśli faktycznie nie ma rys, pasta finiszująca i mięciutki pad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitheron Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Przymierzam się do położenia powłoki (prawdopodobnie CQ UK + SIC) i takie bardzo podstawowe kwestie mnie jeszcze męczą typu: 1. Czy butelka z powłoką po otwarciu musi być zużyta w jakimś krótkim czasie czy może poczekać rok na kolejny raz? 2. Po czym poznać, że "szmatka" suede na aplikatorze jest już do wymiany? Trochę mnie stresuje, że powłoka na niej twardniejąc może narobić szkód. Jak wyczuć ten moment do wymiany? 3. Podobnie z mf do docierania. Kiedy wymienić na świeżą? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @pitheron 1- Dobrze zakręć i owiń dodatkowo taśmą izolacyjną, lub jak masz zgrzewarkę próżniową, to jej użyj. 2. UK 3.0 aplikowałem jednym suedem na jedną warstwę , co do SiC to się nie wypowiem bo nie wiem. 3. Jedna fibra do powłok aby zebrać nadmiar np w Detailing House o nazwie Kings of Ceramics , do finalnego dotarcia mazów używałem K2 moli , po jednej sztuce na warstwę. Po aplikacji wrzucałem do ciepłej wody z APC. Do lakieru już tych fibr nie używam , tylko brudne robótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitheron Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Dzięki @AudiBlask Co do nakładania powłoki to jechałeś cały panel na raz czy dzieliłeś jakoś na sekcje (zwłaszcza te większe jak maska czy dach)? I jak to szło - powłoka na panel, docieranie (jedną i drugą mf od razu?) i kolejny panel? Czy może dawałeś więcej czasu przed docieraniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @Pikoko Albo zrób one step, a jeśli faktycznie nie ma rys, pasta finiszująca i mięciutki pad. Detailingowy Dziadzia poleca taki wosk czy może być i czy pad filcowy lub piankowy czarny byłby do tego wosku odpowiedni? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Filc... to jest do cięcia rys na szkle Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Filc... to jest do cięcia rys na szkle Wyryte w skale z S20 FE 5GNie filcowy tylko wełniany czy jakoś tak miałem napisać. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Wełna jest do ostrego cięcia. Czarny pad dosyć miękki, jak na usuwanie rys. Tak naprawdę każdy lakier jest inny, jeśli chodzi o obróbkę, do delikatnego odświeżenia czerwony (mówię o skali twardości padów NAT) + finishowa/polishowa pasta powinny być OK. Przejrzyj kilka relacji PSB i do roboty Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @pitheron nie mam kontrolowanych warunków , nie pamiętam jaka była temperatura , maskę dzieliłem na 4 części , dach na 6 , drzwi do listew na pół itd. Nakładasz i od razu docierasz ale bez stresu i pośpiechu , na spokojnie odkładasz sobie aplikator , bierzesz szmatkę do powłok i docierasz. Najpierw zbierasz nadmiar , następnie z użyciem latarki docierasz mazy. Carpro UK 3.0 to nawet z latarką w telefonie położysz , mega prosta powłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @Pikoko zależy o jakim wosku mówisz... Jaką maszyną będziesz pracował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Mam pady z końcówkami do wkretarki lub do szlifierki które mają regulację obrotów Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @Pikoko Więc w grę wchodzi jedynie pasta finiszująca z miękkim padem, lub średnio twardy pad i pasta średniotnąca w celu usunięcia mikrorys, przy czym potem i tak musisz zrobić finish aby pozbyć się chologramów... Pracowałem kiedyś na wkrętarce, ale już bym do tego nie wrócił Mimo wszystko da się jeśli się postarasz, ale na maszynie praca jest dużo przyjemniejsza. P.S. nie wiem jakie auto, jaki lakier, ale bezpieczniej będzie użyć wkrętarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zafira b 2006 R. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @Pikoko Jak masz możliwość dodania zdjęć pod lampą inspekcyjną, ledową, to coś więcej się doradzi. Masz jakieś pasty pasty i pady, czy zaczynasz od zera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Tylko takie mam a zaczynam od zera. Pady mam 2 czerwone 1 czarny i jeden wełna chyba to jest. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Polecę na to pastę Menzerna 3800 z miękkim padem, zazwyczaj są koloru czarnego. Zapewne nie masz pad washera, więc zaopatrz się w kilka padów i zmieniaj je co 1-2 elementy. Ewentualnie czyść delikatną szczotką w międzyczasie. Nie spiesz się przy robocie i trochę dociskaj pada podczas pracy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Dziękuję jak zrobię to napiszę i wrzucę zdjęcia jaki wyszedł efekt. A potem można na to wrzucić jakiś produkt hydrofobowy np. fukupika z soft99? z Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 @Pikoko Po zabiegu zostanie jałowy lakier. Możesz na niego wrzucić wosk, lub cokolwiek uznasz za stosowne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Czy do zabezpieczenia tego plastiku w którym są atrapy wydechów sprawdzi się Dlux? - plastik ten jest gładki Drugie pytanie czy do przygotowanie tego plastiku pod powłokę mogę użyć cleanera Swissvax Fluid Medium a po nim IPA lub Gyeon Prep Poniżej fotka tego plastiku o który mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 @Pimps Dlux jak najbardziej się sprawdzi. Jeśli chodzi o przygotowanie możesz zrobić tak, jak napisałeś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Od początku pracowałem na DA o skoku 10mm LE. Maszyna w miarę uniwersalna bo można male pady zamontować i zrobić male elementy. Jak większe grubasy to trzeba dluuuuugo po tym jechać. Rozważam zakup skoku większego 15mm lub 21mm a tą obecna polerke używał bym na drugi lub trzeci etap. Ktoś zmieniał maszynę ze skoku 9/10mm na 15 lub 21 ?. Jak to wpływa na czas korekty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 @psemo bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam też miękkie wykończeniowe pady i np. Koch hochglanz antihologramm ale plastik jest w idealnym stanie więc dlatego pytałem o ten cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Poszukuję qd do czarnej skóry, który pozostawi po sobie matowe wykończenie i fajnie by było jakby lekko przyciemniał - możecie coś polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 @Mikos95 Nielsen LEATHER MAINTAINER (w opisie niby piszą, że dodaje połysku, ale przelałem już 2 butelki i jak dla mnie to taka satyna/półmat) Ogólnie bardzo fajny QD w cenie ~24 zł/500ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Dzięki, sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi