camus Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 W dniu 8.03.2019 o 00:01, Zdroja0 napisał: Nattys Dwa odmienne woski. Trwałość, ekonomiczność fusso Efekt wizualny, aplikacja, zapach nattys. Ok, a coś innego? Co jeszcze polecasz oczywiście w miarę budżetowego (do 300zł).
Zdroja0 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 9 minut temu, camus napisał: Ok, a coś innego? Co jeszcze polecasz oczywiście w miarę budżetowego (do 300zł). Co mam ci polecić jak ty sam nie wiesz czego chcesz? Określ się: chcesz trwałego syntetyka czy naturalna?
cinek1 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Czy gtechnic c1 zdejme DA i antyholo czy za slaba kombinacja?
camus Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 9 minut temu, Zdroja0 napisał: Co mam ci polecić jak ty sam nie wiesz czego chcesz? Określ się: chcesz trwałego syntetyka czy naturalna? Naturala, bowiem chodzi mi o podbicie koloru.
camus Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Zdroja0 Dzięki serdeczne. W swoim arsenale posiadam DODO JUICE PURPLE HAZE PRO (od niedawna i jeszcze nie używany), ale wyczytałem, że to hybryda i nie wiem czy się spisze.
dathmore Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 witam, czy na ADBL SSW można stosować koch chemie Protection wax czy to nie ma sensu ?
ZaQu121 Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2019 Witam serdecznie, nie mogę doszukać się odpowiedzi na moje pytanie na forum. Otóż jaki roztwór Dimera przygotować do pianownicy PA? Ile środka ile wody aby dobrze zadziałał z brudem a zarazem był bezpieczny dla samego lakieru? Powłok ochronnych jeszcze nie ma ponieważ dopiero zaczynam przygodę z autodetailinigem i chciałbym najpierw dobrze umyć samochód :). Z góry dziękuję za pomoc.
paperson Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @dathmore nie ma zupełnie sensu.
Zdroja0 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 7 godzin temu, ZaQu121 napisał: Witam serdecznie, nie mogę doszukać się odpowiedzi na moje pytanie na forum. Otóż jaki roztwór Dimera przygotować do pianownicy PA? Ile środka ile wody aby dobrze zadziałał z brudem a zarazem był bezpieczny dla samego lakieru? Powłok ochronnych jeszcze nie ma ponieważ dopiero zaczynam przygodę z autodetailinigem i chciałbym najpierw dobrze umyć samochód :). Z góry dziękuję za pomoc. Dimer raczej mało ma wspólnego z detailingiem. Użyj bezpieczniejszego środka. Ps. na opakowaniu masz wszystko napisane.
analyzator Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Bardzo krótko - jaki niedrogi i działający bug remover: https://showcarshine.pl/index.php?controller=results&id_category_search=0&id_manufacturer_search=0&search_query=bug+remover&submit_search=&module=x13blocksearch&fc=module&orderby=price&orderway=asc&orderway=asc niedrogi = cena za opakowanie. Myślę że nawet 250 starczy mi na 2-3 lata
Moderator Domel Opublikowano 10 Marca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 7 godzin temu, ZaQu121 napisał: Otóż jaki roztwór Dimera przygotować do pianownicy PA? Dimera ? Cieżarówki myjesz ?
Michał126 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 21 godzin temu, cinek1 napisał: A jak usunac kamien potencjany ? 20 godzin temu, barto125 napisał: @cinek1 mycie kwaśnym szamponem Wcale nie. Zrobiła się moda na te kwaśne szampony, a jakoś producenci powłok milczą na temat takiego rozwiązania. To nie jest innowacyjne panaceum na problemy z zapychaniem wosków i powłok, czemu dowodzi zanikanie niektórych wosków pod ich wpływem. O wpływie na myte powierzchnie się nie wypowiadam i uprzedzając pytania, nie mam zamiaru tego sprawdzać. Do odkamieniania powłok są water spot removery - w sensownej relacji jakość-cena jest CarPro. I poniżej tej półki jakościowej nie polecam schodzić.
dathmore Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Witam, czy jest sens nakładać koch chemie protection was na adbl ssw ?? proszę o odpowiedź;)
dathmore Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Hmm, czyli najlepiej ADBL SSW a koch PW np rozcienczony 1:200 w celu lepszego osuszania ??
PiterG Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Kto używa gąbki Optimum Big Red Sponge ?Jak wrażenia ? Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Kubsonke Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Ile deirona zużywacie średnio na jedno auto przy dekontaminacji?Zastanawiam się czy brać 0,5 czy 1l odrazu Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
barto125 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 U mnie ok. 0.1l idzie na auto + felgi, bierz 1l, dużej różnicy w cenie nie ma
zawisza Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 U mnie ok. 0.1l idzie na auto + felgi, bierz 1l, dużej różnicy w cenie nie maCzym to psujesz ze wychodzi tak mało ? :OWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mihau12 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 kurcze zaszly mi szarne listwy woskiem i zostaly biale slady... chce to czyms ladnie doczyscic - co polecacie? apc + jakis dressing czy moze znacie cos czym by mozna od razu potraktowac? najlepiej cos w rozsadnych pieniadzach
menior Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 1 minutę temu, mihau12 napisał: kurcze zaszly mi szarne listwy woskiem i zostaly biale slady... chce to czyms ladnie doczyscic - co polecacie? apc + jakis dressing czy moze znacie cos czym by mozna od razu potraktowac? najlepiej cos w rozsadnych pieniadzach Apc i szczoteczka powinny pomoc,w ostatecznosci apc i magiczna gabka
rafalk Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 59 minut temu, barto125 napisał: U mnie ok. 0.1l idzie na auto + felgi, bierz 1l, dużej różnicy w cenie nie ma Czym aplikujesz deirona, że tak mało zużywasz? Mi schodzi 0,7l średnio na auto.
barto125 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 @rafalk @zawisza atomizer taki co mgiełkę daje, ale też nie psikam całego auta, tylko miejsca najbardziej narażone, co kilka myć robię całe auto, to wtedy z 0.4l pójdzie. Felgi psikam i pędzelkiem. Może robię to niedokładnie i też dlatego taka ilość u mnie idzie. 1
KUBA46 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Panowie taki problem: CQ UK 3.0 na essence położony 2 tyg temu. Przed można by powiedzieć taki mocniejszy one step z essencem na koniec. Pierwsze mycie tydzień po i lakier cały w "haze" i pajęczynce mikrorysek. Dla mnie to duża nie wiadoma, bo po one stepie wymyłem eraserem i na to poszedł essence, więc rysy po fibrze raczej by nie wystąpiły. Aplikacja CQ poszła sprawnie, na to reload z odrobiną destylowanej i tutaj efekt petarda. Myte nową gąbką od Microfiber Madness i nowy ręcznik silk od SG. Czy jest możliwe, że cokolwiek wyszło z czasem spod essence? Rozważam też opcje zbyt małego poslizgu spowodowane mega twardą wodą(tak mam tak twardą wodę, że szampony pienią się o połowe mniej), ale żeby to zrobiło bałagan na każdej części?
Rekomendowane odpowiedzi